Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
21 Авг 2014, 12:05
easy87 написа:Здравейте.Ще ви изпратя две снимки,но по емайла Ви,който е на този форум.Защото снимките са от телефона и тук не мога да ги кача.
Снимките не са с много добро качество, но все пак ср вижда за какво става дума.Държа и да отбележа че петната не са релефни.
Здравейте, easy87!
Видях снимките, които сте приложила. За съжаление качеството не е добро и не мога да се ориентирам съвсем точно. Предлагам Ви да използвате за тялото
лосион Кератолин с 12% урея.
С уважение,
д-р Тодева
21 Авг 2014, 15:03
Здравейте.Да,снимките наистина не са с много добро качество.Но поне се вижда за какво говорим.Когато се върнахме от морето бях почерняла и бледите петна като че ли повече се забелязваха,сега след като поисветлях и вече го няма морския тен,се забелязват едва, но все пак си стоят.Говорих с една лекарка,не дерматолог,тя ми каза че сигурно от някой лосион е станала някаква реакция или от слънцето.
Както казах малко по бледи петна от нормалния цвят на кожата.
Според Вас,какво може да е?
21 Авг 2014, 15:53
А този лосион който сте ми препоръчали,прочетох че е за суха кожа.
А,моята не е суха.
21 Авг 2014, 17:25
Здравейте, др. Тодева
От 3 години имам акне, не съм го лекувал но постепенно става все по-зле имам много черни точки по носа и по цялото лице.В началото на пубертета когато бях на 14 бяха много малко комедони и сега след 3 години бавно по бавно излизат още, в момента ползвам Скинорен правилното лекарство ли е или трябва друго.Ползвам скинорен защото преди около година го ползвах и за около 2 месеца и половина значително премахна комедоните и белите точки, но тогава беше по добро състоянието на кожата, трябва ли да го ползвам и сега и за колко време ще започне да премахва акнето.
24 Авг 2014, 11:21
easy87 написа:Здравейте.Да,снимките наистина не са с много добро качество.Но поне се вижда за какво говорим.Когато се върнахме от морето бях почерняла и бледите петна като че ли повече се забелязваха,сега след като поисветлях и вече го няма морския тен,се забелязват едва, но все пак си стоят.Говорих с една лекарка,не дерматолог,тя ми каза че сигурно от някой лосион е станала някаква реакция или от слънцето.
Както казах малко по бледи петна от нормалния цвят на кожата.
Според Вас,какво може да е?
А този лосион който сте ми препоръчали,прочетох че е за суха кожа.
А,моята не е суха.
Здравейте, easy87!
Емолиента, който Ви предложих е с много лека формула и Ви го предлагам заради съдържанието на урея, която ще доведе до по-бързо изравняване на тена. По принцип като съвети за кожата винаги е по-добре да се доверите на дерматолог, отколкото на какъвто и да е друг специалист. Естествено избора си е Ваш ....
С уважение,
д-р Тодева
24 Авг 2014, 11:28
lazar009 написа:Здравейте, др. Тодева
От 3 години имам акне, не съм го лекувал но постепенно става все по-зле имам много черни точки по носа и по цялото лице.В началото на пубертета когато бях на 14 бяха много малко комедони и сега след 3 години бавно по бавно излизат още, в момента ползвам Скинорен правилното лекарство ли е или трябва друго.Ползвам скинорен защото преди около година го ползвах и за около 2 месеца и половина значително премахна комедоните и белите точки, но тогава беше по добро състоянието на кожата, трябва ли да го ползвам и сега и за колко време ще започне да премахва акнето.
Здравейте, lazar009!
Добре е да приложите снимка, за да се ориентирам какво точно е състоянието на кожата Ви. Така ще мога да Ви дам по-добри съвети. Междувременно пишете дали имате ангажиране и по тялото и дали някой във Вашето семейство също страда от акне и в каква степен?
С уважение,
д-р Тодева
24 Авг 2014, 15:07
Здавейте.Лосиона си го взех още вчера,а просто попитах дали може да се ползва и за нормална кожа.
Права сте че е трябвало да се обърна към дерматолог, а не към друг специалист.Но аз за това Ви пиша на Вас,вие сте точно такъв.Но ми обяснете,моля Ви...какъв е проблема?Какво е това?Ще се оправили?
25 Авг 2014, 11:07
easy87 написа:Здавейте.Лосиона си го взех още вчера,а просто попитах дали може да се ползва и за нормална кожа.
Права сте че е трябвало да се обърна към дерматолог, а не към друг специалист.Но аз за това Ви пиша на Вас,вие сте точно такъв.Но ми обяснете,моля Ви...какъв е проблема?Какво е това?Ще се оправили?
Здравейте, easy87!
Кератолин може да се използва и при нормална кожа, а предимството му е консистенцията, цената и състава, които осигуряват по-бързо преминаване. Относно причината само може да спекулираме каква е - възможно е дори да е от полепнал пясък, който да е довел до по-неравномерно пигментиране. Естествено не е изключена реакция към слънцето или наличие преди това на някакво възпаление. Като цяло не мисля че имате повод за притеснения. Естествено ако се появи промяна в пигментацията на други места е най-добре лично да посетите специалист.
С уважение,
д-р Тодева
25 Авг 2014, 14:43
Здравейте.Ако е имало или има някакво възпаление,или пък някаква реакция от слънцето,може ли да се оправи от самосебе си,в смисъл без нещо за мазане,или този лосион е за това?
28 Авг 2014, 12:09
easy87 написа:Здравейте.Ако е имало или има някакво възпаление,или пък някаква реакция от слънцето,може ли да се оправи от самосебе си,в смисъл без нещо за мазане,или този лосион е за това?
Здравейте, easy87!
Да, възможно е да премине и с времето от само себе си. Аз Ви препоръчвам лосиона, за да стане по-бързо.
Желая Ви успех!
С уважение,
д-р Тодева