Акне - проблемна кожа - въпроси, отговори, лечение

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 13 Сеп 2014, 12:42

diana199406 написа:Здравейте,д-р Тодева!Боря се с акнето вече 6 години,но безрезултатно.Първоначално ползвах крема на акнеаут и продукти на герниер,но след консултация с дерматолог започнах да ползвам медицинска козметика.Ползвала съм дневен крем на Bioderma AI, Vichy Hyaluspot,маска на Thalloderma и Bioderma H20.Всички продукти ми бяха предписани от дерматолог,пила съм и антибиотик,както и ми беше правен веднъж химичен пилинг.Всичко това се случи миналата година.Сега ползвам измиващ гел на Balea,маската на Thalloderma и от време на време лек дневен крем с чаено дърво.Смятам скоро да изпробвам измиващия гел на Avene.Пропуснах да кажа и че след химичния пилинг ползвах цветен слънцезащитен крем на Eucerin.Сега от време на време го ползвам вместо фон дьо тен.Изпратила съм ви снимки на имейла Ви,за да видите кожата ми как изглежда днес.Имам много черни точки по цялото лице и червени главно по бузите и брадичката.Единствено челото ми е чисто.Какво бихте ме посъветвали?Какви продукти да използвам,за да се отърва от проблема с акнето.А също и какви процедури са подходящи за черните точки? :roll: Благодаря ви!

Здравейте, diana199406!

Разгледах снимките, които сте приложила в е-мейла. Добре се вижда какво е състоянието на кожата Ви към момента.
Съветвам Ви да се обърнете към дерматолог, защото имате нужда от лечебен курс, а и освен това нещата които използвате сега не са съвсем подходящи за Вашата кожа и ако мога така да кажа те "подхранват" проблема.
При една добра схема на лечение е необходимо да мине поне месец преди да усетите значителен ефект, защото имате затворени комедони, които се възпаляват.
Ако имате проблем с менструалния цикъл също е добре да споделите за това.
Относно измивния гел на Авен бих Ви посъветвала да го използвате. С това няма да сгрешите.
Ако тази година правите пилинг е по-добре да направите няколко.
Относно черните точки те се почистват успешно от козметик, но добре обучен, за да не пипа възпалителни лезии или затворени комедони.

С уважение,
д-р Виолина Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 13 Сеп 2014, 12:46

dumboo написа:
Здравейте, dumboo!

Разгледах снимките, които сте приложил.
Измивния гел, който имате може да доизползвате, но не Ви съветвам да използвате този хидратиращ крем, за който споделяте. Не използвайте и крем Здраве.
Щом имате залющване ще се чувствате по-добре с хидратация, но нека да е на Авен успокояващ хидратант за лице.
През вечер използвайте Триакнеал крем.
Спортувате ли?
Пишете ми след месец и половина как се развиват нещата при Вас.

С уважение,
д-р Тодева

Благодаря Ви за отговора!
На въпроса ви - да спортувам. Ще сменя хидратиращия крем. А имате ли наблюдения върху кремовете съдържащи бензоил пероксид, понеже доста материали изчетох за тях, но за съжаление в България няма такива. Ще пробвам с козметиката, която ми споменахте и ще пиша пак по- натам.

Здравейте, dumboo!

Продуктите с бензилов пероксид са с много добро действие, но наистина не се предлагат в България. Ако може да се снабдите са подходящи за Вас.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 13 Сеп 2014, 13:00

tia написа:Здравейте д-р Тодева. Аз съм момиче на 18 год. От около 7 години имам проблемна кожа, но не много силно акне. От януари тази години започнах посещения при дерматолог и ползвах акне аут и скинорен всеки ден в продължение на 8 месеца. Пъпките минаха.(скиноренът силно ми щипеше първия месец и зачервяваше кожата ми. ) Април правих пилинги с трихлороцетна киселина.Пих и Азатрил 250мг. След около месец след пилингите ми се появиха черни точки , някой от които се възпалиха. Смених акне аут и скинорен със зинерит, но черните точки още бяха проблем, а се появи и повече омазняване. Отидох при друг дерматолог. Оказа се, че пилингите въобще не са били за моята кожа( тя е 4 към 5 фототип). За да не се възпалят черните точки ми беше предписана серията на Aknicare- lotion, sun cream и измивен гел + Acnatac gel. Много се притеснявам за действието на този гел, защото е нов , а чета мнения от чуждестранни сайтове , че при повечето хора след 1вата седмица се появяват доста повече пъпки. Нямам вече проблеми с големите пигментни петна , както преди. Пъпки ми илизат по-рядко. Проблемът са черните точки, който се появиха преди около месец и страхът да не се възпалят. Моля да ми кажете мнения за този Acnatac гел и какви са вашите наблюдения. Страх ме е от влошаване на проблема с пъпките, който тъкмо отшумя. Благодаря ви предварително! (гелът съдържа клиндамицин и третиноин. Фактът , че са силни в-ва, единият- антибиотик, а нямам сериозни проблеми с пъпки , само с черни точки и разширени пори, ме притеснява че положението ще се влоши)

Здравейте, tia!

Аз лично не съм предписвала Acnatac гел и нямам лични впечатления. Въпреки това предвид състава му той не е за Вас, а за тези със значително по-сериозен проблем. Все пак ако Ви е предписан от лекар и лечението е под контрол приложението му за известно време ще подобри структурата на кожата Ви.
Относно пилингите наистина крият по-голям риск от пигментация при по-тъмната кожа.
Считам, че серията Акникеър е добра за Вас и може да се доверите на дерматолога си. Това, което споделят другите във форума е за тези, които имат по-тежко акне, а при Вас нещата са под добър контрол и Акникеър е идеален за поддържане.
За черните точки и козметичните почиствания са с добър ефект, но трябва да намерите козметик, който ще почиства само черни точки.
Желая Ви успех!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот tia » 14 Сеп 2014, 08:50

Dr Violina Todeva написа:
tia написа:Здравейте д-р Тодева. Аз съм момиче на 18 год. От около 7 години имам проблемна кожа, но не много силно акне. От януари тази години започнах посещения при дерматолог и ползвах акне аут и скинорен всеки ден в продължение на 8 месеца. Пъпките минаха.(скиноренът силно ми щипеше първия месец и зачервяваше кожата ми. ) Април правих пилинги с трихлороцетна киселина.Пих и Азатрил 250мг. След около месец след пилингите ми се появиха черни точки , някой от които се възпалиха. Смених акне аут и скинорен със зинерит, но черните точки още бяха проблем, а се появи и повече омазняване. Отидох при друг дерматолог. Оказа се, че пилингите въобще не са били за моята кожа( тя е 4 към 5 фототип). За да не се възпалят черните точки ми беше предписана серията на Aknicare- lotion, sun cream и измивен гел + Acnatac gel. Много се притеснявам за действието на този гел, защото е нов , а чета мнения от чуждестранни сайтове , че при повечето хора след 1вата седмица се появяват доста повече пъпки. Нямам вече проблеми с големите пигментни петна , както преди. Пъпки ми илизат по-рядко. Проблемът са черните точки, който се появиха преди около месец и страхът да не се възпалят. Моля да ми кажете мнения за този Acnatac гел и какви са вашите наблюдения. Страх ме е от влошаване на проблема с пъпките, който тъкмо отшумя. Благодаря ви предварително! (гелът съдържа клиндамицин и третиноин. Фактът , че са силни в-ва, единият- антибиотик, а нямам сериозни проблеми с пъпки , само с черни точки и разширени пори, ме притеснява че положението ще се влоши)

Здравейте, tia!

Аз лично не съм предписвала Acnatac гел и нямам лични впечатления. Въпреки това предвид състава му той не е за Вас, а за тези със значително по-сериозен проблем. Все пак ако Ви е предписан от лекар и лечението е под контрол приложението му за известно време ще подобри структурата на кожата Ви.
Относно пилингите наистина крият по-голям риск от пигментация при по-тъмната кожа.
Считам, че серията Акникеър е добра за Вас и може да се доверите на дерматолога си. Това, което споделят другите във форума е за тези, които имат по-тежко акне, а при Вас нещата са под добър контрол и Акникеър е идеален за поддържане.
За черните точки и козметичните почиствания са с добър ефект, но трябва да намерите козметик, който ще почиства само черни точки.
Желая Ви успех!

С уважение,
д-р Тодева

Благодаря Ви за отговора! Макар и от 4 използвания на въпросния гел , забелязах как някои от малките черни точки наистина започнаха да се "повдигат", кожата ми стана по-чувствителна и лесно се зачервяваше. Затова и реших да спра да го използвам. Искам да ви задам само още един въпрос. Тези черни точки, които казах, че се повдигнаха, мога ли да очаквам aknicare-ът да се спрви в тях, а не да се налага да използвам нещо друго или да очаквам да се превърнат в пъпки. Изпращам Ви няколко снимки , за да Ви е по-лесно да отговорите. Наистина ви благодаря!
tia

Мнениеот Dr Violina Todeva » 15 Сеп 2014, 12:51

tia написа:
Dr Violina Todeva написа:

Здравейте, tia!

Желая Ви успех!

С уважение,
д-р Тодева

Благодаря Ви за отговора! Макар и от 4 използвания на въпросния гел , забелязах как някои от малките черни точки наистина започнаха да се "повдигат", кожата ми стана по-чувствителна и лесно се зачервяваше. Затова и реших да спра да го използвам. Искам да ви задам само още един въпрос. Тези черни точки, които казах, че се повдигнаха, мога ли да очаквам aknicare-ът да се спрви в тях, а не да се налага да използвам нещо друго или да очаквам да се превърнат в пъпки. Изпращам Ви няколко снимки , за да Ви е по-лесно да отговорите. Наистина ви благодаря!

Здравейте, tia!

Да, акникер се бори и с черните точки и не би трябвало да се получи възпаление. Добре е да потърсите и козметик, за да се справите по-лесно с проблема черни точки.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Подобрена ли е формулата на Акне аут, как ви действа сега?

Мнениеот JohnLocke » 24 Сеп 2014, 15:41

Преди съм чел само лоши коментари за Акне аут, но до колкото разбирам, заедно с опаковката са сменили формулата му и съответно са я подобрили, поне така ми каза някой :roll:

От там би трябвало да следва, че качеството му е по-добро. Преди време съм ползвал Акне аут, но като цяло си е силен препарат и няма как да не излющва лицето ти, след като го ползваш и на незасегнати участъци.

Сега отново имам нужда да използвам Акне аут, но се чудя какво да си купя на тази марка, измиващ гел или лосион, чудя се много и за крема :?
images.jpg
images.jpg (5.66 KiB) Прегледано 1363 пъти
адски много се надявам и аз да постигна такива резултати и този път!

Надявам се, че някои са ползвали скоро Акне аут и ще могат да ми кажат повече за продуктите и дали новата формула, която би трябвало и да е подобрена е такава наистина :idea: и другото, което исках да попитам е дали сега е със сищото действие и как ви понася на вас? :?:
JohnLocke

Re: Подобрена ли е формулата на Акне аут, как ви действа сега?

Мнениеот magda » 24 Сеп 2014, 15:49

и аз съм ползвала пак от старата опаковка, но се съмнявам да са си влошили качеството, до колкото виждам и измиващите им лосиони са много добри и бих си взела такъв май, дано да нямам тази нужда, де :|
magda

Re: Подобрена ли е формулата на Акне аут, как ви действа сега?

Мнениеот julianne » 25 Сеп 2014, 16:03

преди да забременея имах периоди като от снимката, страшно е неприятно и тогава ползвах Акне аут на местата, които имах нужда, ако формулата е подобрена и вече не излющва така лицето (колкото и смешно да звучи :mrgreen: ) не мисля, че ще е толкова ефикасна новата, тъй като няма да е достатъчно силен препарата, за да действа както стария, поне така си мисля :roll:
julianne

Мнениеот Nikol007 » 02 Окт 2014, 10:23

Здравейте, на 28години съм,кожата на лицето ми на лицето ми е чувствителна.Досега не съм имала проблеми с акне. Появиха ми се подкожни папки по лицето,на челото.Проблемната зона третирах със салицилов спирт 2 % и Ихтамолов балсам 20%-Ichtammol 20,в продължение на 10 дни.Но получих нараняване на кожата ,започна да се бели ,сега в момента изглежда повяхнала и груба ,мимическите бръчки се изразиха още по-силно.Изпращам Ви и снимка на проблемната зона на violina_todeva@abv.bg .Какво бихте ме посъветвала,според Вас имам ли някакво възпаление, дали пилинг или мезотерапия биха помогнали и каква козметика трябва да използвам в този момент?Благодаря Ви много за отделеното време!
Nikol007

Мнениеот tia » 06 Окт 2014, 13:59

След използването на акне аут кожата ми се изсуши много. Спирайки го ми се появи двойно повече омазняване и комедони. Хиках ви преди около месец, но смеених лечението тъй като не ми повлия добре. Сега ми изписаха матираща емулсия на авен и триакнеал. За измиване- саво вечер авен clean ac cream.Искам да попитам дали да очаквам евентуално влошанане на акнето и избиване на черните точки в пъпки от триакнеала. Ползвам го от седмица и не забелязвам никакви странични ефекти засега. И нали първо ползвам матиращата емулсия и после триакнеал? Ползвама и лосиона акникеър. Дерматоложката ми каза че не е нужно да ползвам слънцезащитен крем. Така ли е?
tia

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести