diana199406 написа:Здравейте,д-р Тодева!Боря се с акнето вече 6 години,но безрезултатно.Първоначално ползвах крема на акнеаут и продукти на герниер,но след консултация с дерматолог започнах да ползвам медицинска козметика.Ползвала съм дневен крем на Bioderma AI, Vichy Hyaluspot,маска на Thalloderma и Bioderma H20.Всички продукти ми бяха предписани от дерматолог,пила съм и антибиотик,както и ми беше правен веднъж химичен пилинг.Всичко това се случи миналата година.Сега ползвам измиващ гел на Balea,маската на Thalloderma и от време на време лек дневен крем с чаено дърво.Смятам скоро да изпробвам измиващия гел на Avene.Пропуснах да кажа и че след химичния пилинг ползвах цветен слънцезащитен крем на Eucerin.Сега от време на време го ползвам вместо фон дьо тен.Изпратила съм ви снимки на имейла Ви,за да видите кожата ми как изглежда днес.Имам много черни точки по цялото лице и червени главно по бузите и брадичката.Единствено челото ми е чисто.Какво бихте ме посъветвали?Какви продукти да използвам,за да се отърва от проблема с акнето.А също и какви процедури са подходящи за черните точки?Благодаря ви!
Здравейте, diana199406!
Разгледах снимките, които сте приложила в е-мейла. Добре се вижда какво е състоянието на кожата Ви към момента.
Съветвам Ви да се обърнете към дерматолог, защото имате нужда от лечебен курс, а и освен това нещата които използвате сега не са съвсем подходящи за Вашата кожа и ако мога така да кажа те "подхранват" проблема.
При една добра схема на лечение е необходимо да мине поне месец преди да усетите значителен ефект, защото имате затворени комедони, които се възпаляват.
Ако имате проблем с менструалния цикъл също е добре да споделите за това.
Относно измивния гел на Авен бих Ви посъветвала да го използвате. С това няма да сгрешите.
Ако тази година правите пилинг е по-добре да направите няколко.
Относно черните точки те се почистват успешно от козметик, но добре обучен, за да не пипа възпалителни лезии или затворени комедони.
С уважение,
д-р Виолина Тодева