Акне - проблемна кожа - въпроси, отговори, лечение

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Окт 2014, 14:04

Nikol007 написа:Здравейте, на 28години съм,кожата на лицето ми на лицето ми е чувствителна.Досега не съм имала проблеми с акне. Появиха ми се подкожни папки по лицето,на челото.Проблемната зона третирах със салицилов спирт 2 % и Ихтамолов балсам 20%-Ichtammol 20,в продължение на 10 дни.Но получих нараняване на кожата ,започна да се бели ,сега в момента изглежда повяхнала и груба ,мимическите бръчки се изразиха още по-силно.Изпращам Ви и снимка на проблемната зона на violina_todeva@abv.bg .Какво бихте ме посъветвала,според Вас имам ли някакво възпаление, дали пилинг или мезотерапия биха помогнали и каква козметика трябва да използвам в този момент?Благодаря Ви много за отделеното време!

Здравейте, Nikol007!

Снимката, която сте приложила не е с добра качество и не е на фокус. Ще Ви помоля да приложите други!
Искам да Ви попитам каква козметика използвате сега? Менструалния Ви цикъл редовен ли е? Имате ли повишено окосмяване на необичайни места?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Окт 2014, 14:35

tia написа:След използването на акне аут кожата ми се изсуши много. Спирайки го ми се появи двойно повече омазняване и комедони. Хиках ви преди около месец, но смеених лечението тъй като не ми повлия добре. Сега ми изписаха матираща емулсия на авен и триакнеал. За измиване- саво вечер авен clean ac cream.Искам да попитам дали да очаквам евентуално влошанане на акнето и избиване на черните точки в пъпки от триакнеала. Ползвам го от седмица и не забелязвам никакви странични ефекти засега. И нали първо ползвам матиращата емулсия и после триакнеал? Ползвама и лосиона акникеър. Дерматоложката ми каза че не е нужно да ползвам слънцезащитен крем. Така ли е?

Здравейте, tia!

Съветвам Ви да използвате матиращата емулсия сутрин, а Триакнеал вечер. Не е задължително да получите влошаване, още повече доколкото си спомням при Вас проблемът е съвсем лек!
Относно слънцезащитен крем, ако сте склонна към пигментиране е по-добре да използвате!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот tia » 08 Окт 2014, 17:17

tia написа:
След използването на акне аут кожата ми се изсуши много. Спирайки го ми се появи двойно повече омазняване и комедони. Хиках ви преди около месец, но смеених лечението тъй като не ми повлия добре. Сега ми изписаха матираща емулсия на авен и триакнеал. За измиване- саво вечер авен clean ac cream.Искам да попитам дали да очаквам евентуално влошанане на акнето и избиване на черните точки в пъпки от триакнеала. Ползвам го от седмица и не забелязвам никакви странични ефекти засега. И нали първо ползвам матиращата емулсия и после триакнеал? Ползвама и лосиона акникеър. Дерматоложката ми каза че не е нужно да ползвам слънцезащитен крем. Така ли е?

Здравейте, tia!

Съветвам Ви да използвате матиращата емулсия сутрин, а Триакнеал вечер. Не е задължително да получите влошаване, още повече доколкото си спомням при Вас проблемът е съвсем лек!
Относно слънцезащитен крем, ако сте склонна към пигментиране е по-добре да използвате!

Ами проблемът беше лек, но за две седмици се влоши до неузнаваемост. Омазняването вече е изключително много дори на места ,където никога не е било, някои от черните точки се възпалиха и станаха големи пъпки. Никога не е било така... датова смених дерматолога и лечението преди седмица, но омазняването е все така ужасно. Ако не попивам лицето си през час със сухи кърпички става отвратително. И черните точки се разпростаниха навсякъде... напълно се отчаях... знам, че трябва поне месец за да видя резултат ,но омазняването само се увеличава. Започнах да пия цинк биотин и Пурим и Септилин на хималая по моя преценка. Дали омазняването ще се регулира(защото всичко се върна двойно по- зле заради прекаленното третиране според мен) или да се примиря ,че кожата ми от неправилното лечение е вече съсипана и двойно по- мазна...
tia

Мнениеот Nikol007 » 08 Окт 2014, 18:11

Dr Violina Todeva написа:
Nikol007 написа:Здравейте, на 28години съм,кожата на лицето ми на лицето ми е чувствителна.Досега не съм имала проблеми с акне. Появиха ми се подкожни папки по лицето,на челото.Проблемната зона третирах със салицилов спирт 2 % и Ихтамолов балсам 20%-Ichtammol 20,в продължение на 10 дни.Но получих нараняване на кожата ,започна да се бели ,сега в момента изглежда повяхнала и груба ,мимическите бръчки се изразиха още по-силно.Изпращам Ви и снимка на проблемната зона на violina_todeva@abv.bg .Какво бихте ме посъветвала,според Вас имам ли някакво възпаление, дали пилинг или мезотерапия биха помогнали и каква козметика трябва да използвам в този момент?Благодаря Ви много за отделеното време!

Здравейте, Nikol007!

Снимката, която сте приложила не е с добра качество и не е на фокус. Ще Ви помоля да приложите други!
Искам да Ви попитам каква козметика използвате сега? Менструалния Ви цикъл редовен ли е? Имате ли повишено окосмяване на необичайни места?

С уважение,
д-р Тодева

Здравейте,изпращам Ви други снимки,мисля че са по-ясни.Цикълът ми е бил винаги редовен ,като напоследък периодът между двата цикъла е по-къс и съответно имам цикъл два пъти в месеца.Окосмяване ,по-силно изразено имам в областта на корема .За почистване на лицето използвам почистваш лосион на Биотен,крем -хидратиращ крем на Арома.Искам да отбележа че от една година страдам от инфекция,предадена след ухапване от кърлеж-Лаймска болест.Възможно ли е това
да е причината за моментното състояние на кожата на лицето ми,като се има предвид понижения имунитет във хода на заболяването?Благодаря Ви!
Nikol007

Мнениеот Dr Violina Todeva » 12 Окт 2014, 15:13

tia написа:tia написа:
След използването на акне аут кожата ми се изсуши много. Спирайки го ми се появи двойно повече омазняване и комедони. Хиках ви преди около месец, но смеених лечението тъй като не ми повлия добре. Сега ми изписаха матираща емулсия на авен и триакнеал. За измиване- саво вечер авен clean ac cream.Искам да попитам дали да очаквам евентуално влошанане на акнето и избиване на черните точки в пъпки от триакнеала. Ползвам го от седмица и не забелязвам никакви странични ефекти засега. И нали първо ползвам матиращата емулсия и после триакнеал? Ползвама и лосиона акникеър. Дерматоложката ми каза че не е нужно да ползвам слънцезащитен крем. Така ли е?

Здравейте, tia!

Ами проблемът беше лек, но за две седмици се влоши до неузнаваемост. Омазняването вече е изключително много дори на места ,където никога не е било, някои от черните точки се възпалиха и станаха големи пъпки. Никога не е било така... датова смених дерматолога и лечението преди седмица, но омазняването е все така ужасно. Ако не попивам лицето си през час със сухи кърпички става отвратително. И черните точки се разпростаниха навсякъде... напълно се отчаях... знам, че трябва поне месец за да видя резултат ,но омазняването само се увеличава. Започнах да пия цинк биотин и Пурим и Септилин на хималая по моя преценка. Дали омазняването ще се регулира(защото всичко се върна двойно по- зле заради прекаленното третиране според мен) или да се примиря ,че кожата ми от неправилното лечение е вече съсипана и двойно по- мазна...

Здравейте, tia!

Обикновено за около месец с това лечение трябва да се спре влошаването на състоянието и дори да започне подобрение. Кожата с акне и комедони изисква дълго време грижа с подходяща за целта козметика! Въоръжете се с търпение и следвайте съветите на Вашия дерматолог!
Желая Ви успех!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 12 Окт 2014, 15:17

Nikol007 написа:

Здравейте, Nikol007!

С уважение,
д-р Тодева

Здравейте,изпращам Ви други снимки,мисля че са по-ясни.Цикълът ми е бил винаги редовен ,като напоследък периодът между двата цикъла е по-къс и съответно имам цикъл два пъти в месеца.Окосмяване ,по-силно изразено имам в областта на корема .За почистване на лицето използвам почистваш лосион на Биотен,крем -хидратиращ крем на Арома.Искам да отбележа че от една година страдам от инфекция,предадена след ухапване от кърлеж-Лаймска болест.Възможно ли е това
да е причината за моментното състояние на кожата на лицето ми,като се има предвид понижения имунитет във хода на заболяването?Благодаря Ви!

Здравейте, Nikol007!

Колко дни е цикълът Ви? Съветвам Ви да посетите гинеколог, който да Ви прегледа ако е по-кратък от 21 дни!
Лаймската болест няма отношение към проблема с кожата на лицето Ви, но козметиката, която използвате определено има. Тя не е подходяща за Вас. Използвайте измивен гел и крем от серия предназначена за проблемна кожа и кожа с акне. Може да опитате с Акне аут крем и сапун.
Пишете ми отново след месец и половина!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот tzvetomira » 28 Окт 2014, 22:05

Здравейте д-р Тодева!

На 29 години съм и имам проблем с кожата. Страдам от подкожни пъпки по лицето, най- вече в областта на шията. Понякога се появят и по гърба в областта на раменете. Пъпките са подкожни, дълбоки и болезнени и при изстискване изтича гноен секрет след, което остават тъмни петна (белези) по кожата. Използвала съм каква ли не козметика и лекарства за лечение, но до сега нищо не ми помага трайно. Преди една година посетих дерматолог и ми беше назначено лечение с Вибрамицин (3 месеца) и Доксициклин, както и съпътстващи продукти за мазане и измиване на Биодерма и Ла рош, но уви ефекта беше само временен. След няколко месеца състоянието ми сякаш се влоши. Ползвам фон дьо тен, тъй като работата ми изисква да имам добър външен вид всекидневно. Искам да споделя, че също така страдам и от заболяване на щитовидната жлеза (Хашимото), не знам дали може да има връзка, но искрено се надявам да успеете да ми помогнете...

Благодаря!
tzvetomira

Мнениеот Dr Violina Todeva » 29 Окт 2014, 14:57

tzvetomira написа:Здравейте д-р Тодева!

На 29 години съм и имам проблем с кожата. Страдам от подкожни пъпки по лицето, най- вече в областта на шията. Понякога се появят и по гърба в областта на раменете. Пъпките са подкожни, дълбоки и болезнени и при изстискване изтича гноен секрет след, което остават тъмни петна (белези) по кожата. Използвала съм каква ли не козметика и лекарства за лечение, но до сега нищо не ми помага трайно. Преди една година посетих дерматолог и ми беше назначено лечение с Вибрамицин (3 месеца) и Доксициклин, както и съпътстващи продукти за мазане и измиване на Биодерма и Ла рош, но уви ефекта беше само временен. След няколко месеца състоянието ми сякаш се влоши. Ползвам фон дьо тен, тъй като работата ми изисква да имам добър външен вид всекидневно. Искам да споделя, че също така страдам и от заболяване на щитовидната жлеза (Хашимото), не знам дали може да има връзка, но искрено се надявам да успеете да ми помогнете...

Благодаря!

Здравейте, tzvetomira!

Може ли да споделите какво точно използвате в момента?
Кой е Вашия фон дьо тен?
Искам да ви попитам приемате ли лекарства за тиреоидита на Хашимото? Имате ли редовен цикъл? Какво е телесното тегло? Имате ли повишено окосмяване в нехарактерни области - напр. лице, гърди, корем?
Ако желаете може да ми изпратите и снимки в някой от е-мейлита ми!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот tzvetomira » 30 Окт 2014, 23:33

tzvetomira написа:Здравейте д-р Тодева!

Благодаря!

Здравейте, tzvetomira!

Може ли да споделите какво точно използвате в момента?
Кой е Вашия фон дьо тен?
Искам да ви попитам приемате ли лекарства за тиреоидита на Хашимото? Имате ли редовен цикъл? Какво е телесното тегло? Имате ли повишено окосмяване в нехарактерни области - напр. лице, гърди, корем?
Ако желаете може да ми изпратите и снимки в някой от е-мейлита ми!

С уважение,
д-р Тодева

Здравейте д-р Тодева!

Изпратих Ви снимки на violina@framar.bg;
В момента ползвам фон дьо тен VICHY DERMA BLEND. За Хашимото съм пила селен- преди две години (с продължителност около 3 месеца), оттогава не съм пила нищо друго. Цикълът ми е редовен, наскоро минах гинекологичен преглед с микробиология и цитонамазка и нямам никакви проблеми. Нямам повишено окосмяване. Висока съм 156 см. и тежа 45 кг. За почистване на лицето ползвам измиващ гел на La Rroche Possay и мицеларна вода на Mixa за чуствителна кожа.

Благодаря!
tzvetomira

Мнениеот viktorkalev » 31 Окт 2014, 21:11

Здравейте. Казвам се Стоян и съм на 23 години. Имам голям проблем с кожата от близо 3 години насам. Симптомите са зачервяване, парене и събреж. Появяват се когато се ядосвам, при смяна на температурата, при притеснение и стрес, не мога даже до печка да стоя. Нямам проблем със суха кожа, даже напротив, мазна е. Приемал съм лекарства изписани от специалисти, но ефект никакъв. Ще се радвам, ако можете да ми помогнете!
viktorkalev

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести