Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог

26 Ное 2014, 18:06

Мислех да си поръчам Дермаролер за вкъщи ? ;)

28 Ное 2014, 15:11

thhr написа:Мислех да си поръчам Дермаролер за вкъщи ? ;)

Съветът ми е да се доверите се на специалист!

Поздрави,
д-р Тодева

10 Дек 2014, 13:07

Здравейте, д-р Тодева!
Имам поставена диагноза акне вулгарис след приложено лечение с антибиотик Азакс 500мг от 2 опаковки за 10 дни, локално лечение с крем Надикса 1% сутрин и гел Акнатак вечер. По време на лечението продължиха да ми излизат нови пъпки по лицето само в долната част на брадичката и около устата. Сега ми предстоят хормонални изследвания. Също така имам себореен дерматит в областта на скалпа. Обмислям посещение при ендокринолог, защото вече се въртя в кръг от дерматолози и гинеколози.

10 Дек 2014, 16:41

msgeorg написа:Здравейте, д-р Тодева!
Имам поставена диагноза акне вулгарис след приложено лечение с антибиотик Азакс 500мг от 2 опаковки за 10 дни, локално лечение с крем Надикса 1% сутрин и гел Акнатак вечер. По време на лечението продължиха да ми излизат нови пъпки по лицето само в долната част на брадичката и около устата. Сега ми предстоят хормонални изследвания. Също така имам себореен дерматит в областта на скалпа. Обмислям посещение при ендокринолог, защото вече се въртя в кръг от дерматолози и гинеколози.

Здравейте, msgeorg!

Не е лошо да посетите ендокринолог, особено ако имате смущение в менструалния цикъл или повишено окосмяване. Аз лично не съм много съгласна с локалната терапия, която провеждате в момента.

С уважение,
д-р Тодева

11 Дек 2014, 18:49

Здравейте , преди около месец ми се появи пъпка на бузата , която мина , но на мястото остана тъмно червено петънце леко релефно . Ще се махне ли от самосебе си или трябва да го третирам с нещо ?

22 Дек 2014, 16:32

mmt написа:Здравейте , преди около месец ми се появи пъпка на бузата , която мина , но на мястото остана тъмно червено петънце леко релефно . Ще се махне ли от самосебе си или трябва да го третирам с нещо ?

Здравейте, mmt!

Можете ли да приложите снимка?

С уважение,
д-р Тодева

29 Дек 2014, 14:25

Добър ден ! Изпратила съм снимки на вашия мейл!
Имам пъпчици, от които не мога да се отърва от много време.Те са най-вече около брадичката и са много болезнени, повечето от тях подкожни. Аз съм на 20г, жена, От може би 14годишна имам акне, но на моменти се обостря много и нищо не ми помага, както този месец. Посещавала съм дерматолог, каза ми да си пусна хормонални изследвания и да пия противозачатъчни, но ги спрях поради други здравословни проблеми. От хормоналните изследвания се разбра, че само прогестерона ми е малко по-нисък и сега пия Дуфастон затова. Изписа ми себиум глобал гела на биодерма и същия крем, от които кожата ми се изсуши много! След това използвах ефаклар серията на ла рош, след това нормадерм серията на виши и всичките ми изсушават кожата много без видим резултат.
В момента използвам на авен клиенанс хидра, като тоник розова вода, като кремче използвам масло от шипка и чаено дърво а на пъпчиците локално слагам сулфатизол. Също така съм пила и дермабион пак по препоръка от дерматолог, но без видим резултат. Моля, кажете ми къде греша?

03 Яну 2015, 16:01

Здравейте,от 13 годишна имам акне,-беше доста упорито.Посещавала съм дерматолози ,изписвали са ми различни продукти ,но нямаше никакъв резултат.Сега съм на 23 години продължавам да имам акне,но не е такова каквото е било преди ,изключително бързо изчезват пъпките,по лошото е че ми останаха белези и червени петна,използвала съм цялата серия на Акне аут ,не ми помогна кой знае колко,прекалено ми изсушаваше кожата,пиех хапчета Вибрамицин 100 мг,но и те не помогнаха.За белези използвах контратубекс в доста продължителен период и нищо.Изпращам снимки на пощата Ви за състоянието на кожата ми.Моля да ми препоръчате терапия (освен лазерна) за белезите и високо покривен фон дю тен .Благодаря предварително ;)

04 Яну 2015, 00:57

Здравейте,на 28 години съм и имам мазна кожа в Т зонатата.Когато бях в пубертета бях с чисто лице с изключене на 1-2пъпки на брадичката когато бях в цикъл, но те минаваха бързо.Истинския проблем дойде когато забременях и цялата ми брада стана с много пъпки.След като родих продължават да ми излизат,но вече имам и белези.В момента ползвам ДНевен крем гел на Здраве акне стоп .Забравих да спомена ,че около устата и брадата кожата стои възпалена и червена и имам комедони на носа и брадата.Благодаря ви предварително

05 Яну 2015, 16:09

elv написа:Добър ден ! Изпратила съм снимки на вашия мейл!
Имам пъпчици, от които не мога да се отърва от много време.Те са най-вече около брадичката и са много болезнени, повечето от тях подкожни. Аз съм на 20г, жена, От може би 14годишна имам акне, но на моменти се обостря много и нищо не ми помага, както този месец. Посещавала съм дерматолог, каза ми да си пусна хормонални изследвания и да пия противозачатъчни, но ги спрях поради други здравословни проблеми. От хормоналните изследвания се разбра, че само прогестерона ми е малко по-нисък и сега пия Дуфастон затова. Изписа ми себиум глобал гела на биодерма и същия крем, от които кожата ми се изсуши много! След това използвах ефаклар серията на ла рош, след това нормадерм серията на виши и всичките ми изсушават кожата много без видим резултат.
В момента използвам на авен клиенанс хидра, като тоник розова вода, като кремче използвам масло от шипка и чаено дърво а на пъпчиците локално слагам сулфатизол. Също така съм пила и дермабион пак по препоръка от дерматолог, но без видим резултат. Моля, кажете ми къде греша?

Здравейте, elv!

Явно наистина грешите и за това не може да настъпи желания ефект! Разгледах и снимките, които сте приложила!
По отношение на това, което използвате към момента подходящ е само авен клиенанс хидра!
Моето мнение е, че кардинално трябва да се промени грижата Ви за кожата!
Менструалният Ви цикъл нормален и редовен ли е? Какъв е този здравословен проблем, за който споменавате?
Желая Ви успешна Нова Година!

С уважение,
д-р Тодева
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 66