Здравейте Д-р Тодева,
на 19 съм и активно се боря с акне от 5-6 години. Ползвах какви ли не мазила и ефектът беше минимално положителен, в други случаи отрицателен. За продукти съм давал ужасно много пари, от най-скъпите (Базирон, който не се продава тук), до салицилов спирт, който също не помага. Ползвам съм акне аут, почистващи маски от Орифлейм, Ейвън и др. Ходил съм на дерматолог 1 път преди 2-3 години и тотално съжалих за това. Първо ми се скара, защо я занимавам с акне, докато други хора имат къде къде по-спешен случай. Както и да е.. предписа ми акне аут и ми би шута със заключението - да си мия лицето сутрин с чай лайка и да се мажа с акне аут и по нейни изчисления след 9 месеца, нищо няма да ми остане. Е, да, ама не! Вече имам и кратери по слепоочията от минали пъпки, така че положението всеки ден се влошава. Готов съм да хвърля пари, за да имам чисто лице. Вече съм студент, а самочувствието ми е 0. Не мога да общувам нормално с хората, да ги гледам в лицата, докато ми говорят. Притеснявам се постоянно и психологичното ми състояние зависи от пъпките. Чакам с нетърпение малко да изчезнат, за да излизам с приятели и после пак се появяват. Мажа се с Имекс, не заради лечението, а за да ги прикривам(вид фДТ). Наскоро си купих лосион с мед. сяра, а ефект, отново не виждам. Какво да правя? Още колко години да чакам, за да живея нормално?