Акне - проблемна кожа - въпроси, отговори, лечение

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот weezin » 21 Мар 2015, 01:58

Здравейте Д-р Тодева,
на 19 съм и активно се боря с акне от 5-6 години. Ползвах какви ли не мазила и ефектът беше минимално положителен, в други случаи отрицателен. За продукти съм давал ужасно много пари, от най-скъпите (Базирон, който не се продава тук), до салицилов спирт, който също не помага. Ползвам съм акне аут, почистващи маски от Орифлейм, Ейвън и др. Ходил съм на дерматолог 1 път преди 2-3 години и тотално съжалих за това. Първо ми се скара, защо я занимавам с акне, докато други хора имат къде къде по-спешен случай. Както и да е.. предписа ми акне аут и ми би шута със заключението - да си мия лицето сутрин с чай лайка и да се мажа с акне аут и по нейни изчисления след 9 месеца, нищо няма да ми остане. Е, да, ама не! Вече имам и кратери по слепоочията от минали пъпки, така че положението всеки ден се влошава. Готов съм да хвърля пари, за да имам чисто лице. Вече съм студент, а самочувствието ми е 0. Не мога да общувам нормално с хората, да ги гледам в лицата, докато ми говорят. Притеснявам се постоянно и психологичното ми състояние зависи от пъпките. Чакам с нетърпение малко да изчезнат, за да излизам с приятели и после пак се появяват. Мажа се с Имекс, не заради лечението, а за да ги прикривам(вид фДТ). Наскоро си купих лосион с мед. сяра, а ефект, отново не виждам. Какво да правя? Още колко години да чакам, за да живея нормално?
weezin

Мнениеот rally17 » 31 Мар 2015, 16:48

Здравейте др Тодева.Ще за започна от там че съм на 18 години ,и от пубертета (13г) кожата ми си има склонност към акне ,замърсяване,омазняване и всички екстри.Основния ми проблем е че по скулите си имам остатъчни белези които стоят като дупчици ,и от време на време през седмица ,две се активизират ,не са гнойни от тях по скоро излиза трън от рода на този при черните точки .Когато не са разранени не са болезнени,но влиаят на самочувствието ми и се старая да ги прикривам,но по този начин вероятно повече се замърсяват.Като грижа за лицето си всяка вечер се измивам с мицеларен разтвор,след това почистваш гел на Авен и с Триакнеала.От това лечение забелязвам овладяване на излизането на нови пъпки ,но кожата ми е все така омазнена.Та основните проблеми са как и с какви медикаменти мога да третирам тези "действащи" белези,и как да овладея омазняването?Благодаря предварително!Бъдете жива и здрава!
rally17

Мнениеот rally17 » 31 Мар 2015, 18:37

rally17 написа:Здравейте др Тодева.Ще за започна от там че съм на 18 години ,и от пубертета (13г) кожата ми си има склонност към акне ,замърсяване,омазняване и всички екстри.Основния ми проблем е че по скулите си имам остатъчни белези които стоят като дупчици ,и от време на време през седмица ,две се активизират ,не са гнойни от тях по скоро излиза трън от рода на този при черните точки .Когато не са разранени не са болезнени,но влиаят на самочувствието ми и се старая да ги прикривам,но по този начин вероятно повече се замърсяват.Като грижа за лицето си всяка вечер се измивам с мицеларен разтвор,след това почистваш гел на Авен и с Триакнеала.От това лечение забелязвам овладяване на излизането на нови пъпки ,но кожата ми е все така омазнена.Та основните проблеми са как и с какви медикаменти мога да третирам тези "действащи" белези,и как да овладея омазняването?Благодаря предварително!Бъдете жива и здрава!

Изпратих ви снимки на имейл :)
rally17

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Апр 2015, 21:56

weezin написа:Здравейте Д-р Тодева,
на 19 съм и активно се боря с акне от 5-6 години. Ползвах какви ли не мазила и ефектът беше минимално положителен, в други случаи отрицателен. За продукти съм давал ужасно много пари, от най-скъпите (Базирон, който не се продава тук), до салицилов спирт, който също не помага. Ползвам съм акне аут, почистващи маски от Орифлейм, Ейвън и др. Ходил съм на дерматолог 1 път преди 2-3 години и тотално съжалих за това. Първо ми се скара, защо я занимавам с акне, докато други хора имат къде къде по-спешен случай. Както и да е.. предписа ми акне аут и ми би шута със заключението - да си мия лицето сутрин с чай лайка и да се мажа с акне аут и по нейни изчисления след 9 месеца, нищо няма да ми остане. Е, да, ама не! Вече имам и кратери по слепоочията от минали пъпки, така че положението всеки ден се влошава. Готов съм да хвърля пари, за да имам чисто лице. Вече съм студент, а самочувствието ми е 0. Не мога да общувам нормално с хората, да ги гледам в лицата, докато ми говорят. Притеснявам се постоянно и психологичното ми състояние зависи от пъпките. Чакам с нетърпение малко да изчезнат, за да излизам с приятели и после пак се появяват. Мажа се с Имекс, не заради лечението, а за да ги прикривам(вид фДТ). Наскоро си купих лосион с мед. сяра, а ефект, отново не виждам. Какво да правя? Още колко години да чакам, за да живея нормално?

Здравейте, weezin!

Без да съм видяла какъв точно е проблемът ми е трудно да Ви насоча каква козметика да използвате! Ако желаете приложете снимки! Според мен част от проблемът е че използвате и неща, които не са подходящи за Вас и с това ако мога така да се изразя "подхранвате" проблемът!

Извинявам се за забавянето на отговора, бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано! Преди малко повече от месец - на 26-ти февруари се роди моят син. Надявам се той да бъде здраво и добро дете, за да мога да Ви връщам отговорите си навреме, така че да Ви бъда максимално полезна!
Бъдете здрави!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Апр 2015, 21:59

rally17 написа:
rally17 написа:Здравейте др Тодева.Ще за започна от там че съм на 18 години ,и от пубертета (13г) кожата ми си има склонност към акне ,замърсяване,омазняване и всички екстри.Основния ми проблем е че по скулите си имам остатъчни белези които стоят като дупчици ,и от време на време през седмица ,две се активизират ,не са гнойни от тях по скоро излиза трън от рода на този при черните точки .Когато не са разранени не са болезнени,но влиаят на самочувствието ми и се старая да ги прикривам,но по този начин вероятно повече се замърсяват.Като грижа за лицето си всяка вечер се измивам с мицеларен разтвор,след това почистваш гел на Авен и с Триакнеала.От това лечение забелязвам овладяване на излизането на нови пъпки ,но кожата ми е все така омазнена.Та основните проблеми са как и с какви медикаменти мога да третирам тези "действащи" белези,и как да овладея омазняването?Благодаря предварително!Бъдете жива и здрава!

Изпратих ви снимки на имейл :)

Здравейте, rally17!

При първа възможност след като приключа с отговорите във форума ще видя снимките Ви в емейла и ще пиша отново!

Извинявам се за забавянето на отговора, бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано! Преди малко повече от месец - на 26-ти февруари се роди моят син. Надявам се той да бъде здраво и добро дете, за да мога да Ви връщам отговорите си навреме, така че да Ви бъда максимално полезна!
Бъдете здрава!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот mariya97 » 10 Апр 2015, 10:58

Здравейте д-р Тодева, не бих казала, че съм имала тежко акне, но по 2-3 пъпки на седмица ми излизаха после се скриваха, но аз все ги човърках и сега имам останали белези.... имам и дупчици по лицето от стискането им, но за тях вече тотално съм се отказала да търся лечение дори мисля, че е невъзможно да се махнат освен с онези лазерни процедури. Та моят въпрос е тези червени белези останали от подкожни пъпки как мога да ги махна или изсветля, но без да си променям тена на лицето и без това съм прекалено светла? страх ме е да опитвам с някакви маски, защото моята кожа е от смесен тип (отстрани по суха, по Т-зоната мазна), а и съм с доста чувствителна кожа и не всички ми понасят. Ще съм много благодарна, ако можете да ми подпомогнете. :roll:
mariya97

Мнениеот kiko4oto » 15 Апр 2015, 11:08

Доктор Тодева аз се казвам Кирил,на 15 години съм и имам много мазни пъпки по гърба и лицето.От време на време се появяват и по гърдите и врата.Мажа по-големите с крем Здраве ,но няма особен ефект.Бихте ли ми препоръчали нещо по- ефикасно.Искам да ви попитам вярно ли е ,че има значение дали си правя чекии или не?Всичките ми приятели го правят ,като някой от тях си бият по 5-6 чекии всеки ден.Приятелите ми казват ,че пъпките ми били от това и трябва всекидневно да си бия поне по една чекия. За мен това е нещо гнусно,примитивно ,срамно и унизително и аз не го правя никога .До колкото знам даже е вредно? Спазването на диета също така отразява ли се защото ми се струва,че когато ям повече сладка храна, майонеза,маргарин се увеличават?Какво ще ме посъветвате ?
kiko4oto

Мнениеот Dr Violina Todeva » 19 Апр 2015, 17:51

mariya97 написа:Здравейте д-р Тодева, не бих казала, че съм имала тежко акне, но по 2-3 пъпки на седмица ми излизаха после се скриваха, но аз все ги човърках и сега имам останали белези.... имам и дупчици по лицето от стискането им, но за тях вече тотално съм се отказала да търся лечение дори мисля, че е невъзможно да се махнат освен с онези лазерни процедури. Та моят въпрос е тези червени белези останали от подкожни пъпки как мога да ги махна или изсветля, но без да си променям тена на лицето и без това съм прекалено светла? страх ме е да опитвам с някакви маски, защото моята кожа е от смесен тип (отстрани по суха, по Т-зоната мазна), а и съм с доста чувствителна кожа и не всички ми понасят. Ще съм много благодарна, ако можете да ми подпомогнете. :roll:

Здравейте, mariya97!

Можете ли да приложите снимка, за да се ориентирам за състоянието на кожата Ви?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 19 Апр 2015, 17:56

kiko4oto написа:Доктор Тодева аз се казвам Кирил,на 15 години съм и имам много мазни пъпки по гърба и лицето.От време на време се появяват и по гърдите и врата.Мажа по-големите с крем Здраве ,но няма особен ефект.Бихте ли ми препоръчали нещо по- ефикасно.Искам да ви попитам вярно ли е ,че има значение дали си правя чекии или не?Всичките ми приятели го правят ,като някой от тях си бият по 5-6 чекии всеки ден.Приятелите ми казват ,че пъпките ми били от това и трябва всекидневно да си бия поне по една чекия. За мен това е нещо гнусно,примитивно ,срамно и унизително и аз не го правя никога .До колкото знам даже е вредно? Спазването на диета също така отразява ли се защото ми се струва,че когато ям повече сладка храна, майонеза,маргарин се увеличават?Какво ще ме посъветвате ?

Здравейте, kiko4oto!

Можете ли да приложите снимка, за да се ориентирам за състоянието на кожата Ви?
Относно самозадоволяването, половия живот, както и храната няма мнение, което да се счита за 100% вярно, че нещо трябва да се избягва или да се прави. Ако вие забелязвате връзка, тогава избягвайте тези влошаващи фактори!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Има ли ефикасно лекарство, което да ми помогне срещу белезите от акне по лицето?

Мнениеот Diana87 » 19 Апр 2015, 23:52

Можете ли да ми кажете някакво ефикасно лекарство за лечение на белези от акне ,което да не е толкова скъпо и да помага ?
Diana87

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести