rose_92 написа:Здранейте отново, д-р Тодева!
Аз съм с много мазна кожа, с черни точки и разширени пори и на всичкото отгоре имам и себореен дерматит от няколко години. Откакто дойде зимата почнаха отново да ми излизат много пъпки по лицето, но този път след всяка пъпка ми остава тъмен белег, а до сега нямах такива проблеми..Мажа се с крема Биодерма Sebium Global, но не ми помага..За измиване ползвам гела на Авен Cleanance. Миналата година ползвах крема Aвен Triacneal и тогава почти нямах пъпки, но откакто застудя нещо започна да ми се зачервява кожата от него и да се обостря себорейния дерматит и затова преустанових използването му, но през това време срока му на годност изтече.. Четох добри отзиви за крема на Ла Рош - Effaclar Duo, но не знам дали той би ми помогнал и дали е по-ефектинен от Triacneal. Или отново да си купя Triacneal, но при евентуално обостряне на дерматита не знам с какво да се мажа..Иначе в момента вечер си мажа пъпките с масло от чаено дърво, но и от него не виждам голяма полза, но поне не ми дразни кожата.
Освен това ако може ми препоръчайте слънцезащитен крем и/или пудра за мнооого бързо омазняваща се кожа, с които няма да лъщя толкова.
Здравейте, rose_92!
Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано, защото имам малко детенце!
Масло от чаено дърво не мажете, защото то може да предизвика влошаване на проблема!
По отношение на избор на Триакнеал и Ефаклар дуо не може да се посочи еднозначен отговор! Аз лично харесвам повече ефекта на Триакнеал, но но наистина има кожи, които не са готови за използването му!
Ако проблемът е актуален, ако желаете може да се обадите и за преглед, за да се запозная най-добре със състоянието на кожата Ви и да подберем най-добрата грижа за Вас! Все пак трябва да се справим едновременно с няколко проблема - акне, себореен дерматит и пигментация! Ако Ви е невъзможно поне приложете снимки и избройте абсолютно всичко което използвате!
Като слънцезащитен крем най-добре се понасят текстурите на флуида на Ла Рош с фактор 50, от който има и оцветен вариант. Като пудра единственият Ви избор е пудрата на Авен от серията Couvrance с фактор на защита 30, но задължително трябва да е формулата за мазна кожа!
С уважение,
д-р Тодева