Акне - проблемна кожа - въпроси, отговори, лечение

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот С.Михайлова » 31 Авг 2015, 10:15

Здравейте,
искам да попитам дали работите с Роакутан.
На сина ми беше предписан в чужбина, но така и не приложихме лечението, защото ни казаха, че трябва да се правят постоянно кръвни изследвания заради многото странични ефекти.
Търсим лекар тук, който да го следи или да предложи друго лечение.
Благодаря Ви предварително за отговора.
С.Михайлова

Мнениеот Dr Violina Todeva » 03 Сеп 2015, 14:46

mariya97 написа:Пратих Ви снимка на имей-ла. Надявам се да не е нещо сериозно :roll:

Здравейте, mariya97!

Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано, защото имам малко детенце!
Разгледах снимката, която сте ми изпратила! Предполагам, че въпреки забавянето ми, проблемът все още стои пред Вас!
Моето мнение е, че имате нужда първо от схема на лечение, а след това профилактична грижа! По този начин ще може да постигнете желаният от Вас контрол над състоянието на кожата Ви! Към настоящия момент да направите и най-скъпата лазерна процедура няма да сте доволна от резултата, защото акнето все още не е под контрол и това е причината и да остават белези!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 03 Сеп 2015, 18:15

nigrumbarba написа:Здравейте д-р Виолина Тодева!
На М на 31г. съм имам средно по тежест акне, което в момента не е възпалено /но много бързо се възпалява/ и много мазна кожа, като за момента овладявам положението с козметика. Въпросът ми е да прибавя ли към хигиената за кожата мицеларна вода и с какво тя ще ми помогне в борбата с акнето в повече от измивните сапуни за акне? Ако отговорът Ви е положителен, то посъветвайте ме кога и как да я използвам?
Благодаря Ви за отделеното внимание!
Поздрави!

Здравейте, nigrumbarba!

Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано, защото имам малко детенце!
Мицеларната вода за почистване при акне може да се използва в два случая - единият е, когато акнето се съчетава с атопична или силно чувствителна кожа и измивния препарат води до силно засушаване, а другият при дамите за почистване на грим! От коментарите, които сте направил, смятам че нямате нужда от мицеларна вода!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 12 Сеп 2015, 14:12

rose_92 написа:Здранейте отново, д-р Тодева!

Аз съм с много мазна кожа, с черни точки и разширени пори и на всичкото отгоре имам и себореен дерматит от няколко години. Откакто дойде зимата почнаха отново да ми излизат много пъпки по лицето, но този път след всяка пъпка ми остава тъмен белег, а до сега нямах такива проблеми..Мажа се с крема Биодерма Sebium Global, но не ми помага..За измиване ползвам гела на Авен Cleanance. Миналата година ползвах крема Aвен Triacneal и тогава почти нямах пъпки, но откакто застудя нещо започна да ми се зачервява кожата от него и да се обостря себорейния дерматит и затова преустанових използването му, но през това време срока му на годност изтече.. Четох добри отзиви за крема на Ла Рош - Effaclar Duo, но не знам дали той би ми помогнал и дали е по-ефектинен от Triacneal. Или отново да си купя Triacneal, но при евентуално обостряне на дерматита не знам с какво да се мажа..Иначе в момента вечер си мажа пъпките с масло от чаено дърво, но и от него не виждам голяма полза, но поне не ми дразни кожата.

Освен това ако може ми препоръчайте слънцезащитен крем и/или пудра за мнооого бързо омазняваща се кожа, с които няма да лъщя толкова.

Здравейте, rose_92!

Масло от чаено дърво не мажете, защото то може да предизвика влошаване на проблема!
По отношение на избор на Триакнеал и Ефаклар дуо не може да се посочи еднозначен отговор! Аз лично харесвам повече ефекта на Триакнеал, но но наистина има кожи, които не са готови за използването му!
Ако проблемът е актуален, ако желаете може да се обадите и за преглед, за да се запозная най-добре със състоянието на кожата Ви и да подберем най-добрата грижа за Вас! Все пак трябва да се справим едновременно с няколко проблема - акне, себореен дерматит и пигментация! Ако Ви е невъзможно поне приложете снимки и избройте абсолютно всичко което използвате!
Като слънцезащитен крем най-добре се понасят текстурите на флуида на Ла Рош с фактор 50, от който има и оцветен вариант. Като пудра единственият Ви избор е пудрата на Авен от серията Couvrance с фактор на защита 30, но задължително трябва да е формулата за мазна кожа!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 12 Сеп 2015, 14:20

ирена84 написа:Здравейте! На тридесет години съм и все още ми излизат пъпки ( дори и малки да са), Имам и доста черни точки който хич не изчезват, също и дупчици по бузите. Не знам с какво мога да си помогна, дано вие успеете. Благодаря предварително :)

Здравейте, ирена84!

Ако проблемът е актуален, ако желаете може да се обадите и за преглед, за да се запозная най-добре със състоянието на кожата Ви и да подберем най-добрата грижа за Вас! Все пак трябва да се справим едновременно с няколко проблема - акне и белези! Ако Ви е невъзможно поне приложете снимки и избройте абсолютно всичко което използвате!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 12 Сеп 2015, 14:27

Just.me написа:Здравейте! Имам проблем с акне по гърба от около 2 години, но не обръщах особено внимание. Започнах да се мажа със салицилов спирт 2% и кремче на nivea, за да не си изсуша кожата. Имаше някакъв ефект, но спрях и от почти година не съм използвала нищо. И пак попаднах в същото положение. Може би изобщо не е трябвало. От известно време пак започнах да се тормозя. Мазах се няколко пъти с памуче, натопено в лайка и сода, след което се измива с лимон. Мисля, че доста ми помогна. Купила съм си и сапунче на milva със смрадлика, за което прочетох добри отзиви. Не смея да използвам по-сериозна козметика, тъй като не съм сигурна, че е подходяща за мен и за проблема ми. Прикачила съм Ви снимки на emaila преди и след мазането с лайка и сода. По лицето ми излиза тук-там някоя, но минава и не е такъв проблем. Благодаря Ви предварително!

Здравейте, Just.me!

Видях снимката, която сте приложила в е-мейла! Съветвам Ви да използвате Синхролайн Акникеър за гръб! Пишете ми след месец и половина на приложение!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 12 Сеп 2015, 14:31

Katalina написа:Здравейте!

Изписаха ми скинорен за лечение на акне.
Може ли да ми обясните как се прилага? В листовката пише само върху засегнатите участъци. Това значи само върху пъпките? Или и върху областите, където доскоро е имало пъпки ( и се появяват поетапно там) и сега има червени петна и/или белези?

Благодаря ви!

Здравейте, Katalina!

Прилагайте Скинорен така, както е предписал Вашия лекар! Ако нещо е останало неясно най-добре му се обадете и уточнете! Вашият лекуващ лекар е най-добре запознат със състоянието на кожата и проблема Ви!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 12 Сеп 2015, 14:34

С.Михайлова написа:Здравейте,
искам да попитам дали работите с Роакутан.
На сина ми беше предписан в чужбина, но така и не приложихме лечението, защото ни казаха, че трябва да се правят постоянно кръвни изследвания заради многото странични ефекти.
Търсим лекар тук, който да го следи или да предложи друго лечение.
Благодаря Ви предварително за отговора.

Здравейте, г-жа Михайлова!

Да, когато е необходимо предписвам Роакутан! Ако желаете може да се обадите и да запишете час за преглед!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот georgiliolev » 14 Сеп 2015, 00:08

Здравейте!
Момче на 17г съм.Кожата ми е мазна,с доста черни точки и умерено акне.Отскоро по горната част на шията ми се появяват множество малки пъпки. Може ли те да са вследствие от бръсненето? За измиване на лицето преди използвах акне аут сапун, а сега Vichy normaderm гел. За акнето ползвам акне аут активен лосион, но не съм особено доволен.

Какво бихте ми препоръчали за цялостна грижа? Разглеждах вариантите на Avene и Uriage и не мога да избера.

Изпращам снимка на имейл.
georgiliolev

Мнениеот Dr Violina Todeva » 18 Сеп 2015, 15:00

georgiliolev написа:Здравейте!
Момче на 17г съм.Кожата ми е мазна,с доста черни точки и умерено акне.Отскоро по горната част на шията ми се появяват множество малки пъпки. Може ли те да са вследствие от бръсненето? За измиване на лицето преди използвах акне аут сапун, а сега Vichy normaderm гел. За акнето ползвам акне аут активен лосион, но не съм особено доволен.

Какво бихте ми препоръчали за цялостна грижа? Разглеждах вариантите на Avene и Uriage и не мога да избера.

Изпращам снимка на имейл.

Здравейте, georgiliolev!

Видях снимката, която сте приложил в е-мейла. Смятам че имате нужда да се проведе и лечебен курс от 3-6 месеца. Въпреки всичко, ако желаете опитайте първо с измивния гел клиананс на Авен и вечер използвайте Триакнеал. Ако след 2 месеца няма подобрение може да се обадите!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести