Акне - проблемна кожа - въпроси, отговори, лечение

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 25 Яну 2015, 18:29

Ivanov12345 написа:Здравейте, получихте ли снимките на пощата?

Здравейте, Ivanov12345!

Не мога да отворя Вашите снимки! Изпратете ги отново - violina@todeva.com! Добре е да приложите в е-мейла и разговора ни!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 25 Яну 2015, 18:35

tonita_03 написа:Здравейте, д-р Тодева!

Имам по лицето капиляри и петна от пъпки.Бих искала да ми препоръчате някаква козметика или съвет за заличаването им.Ще съм Ви много благодарна.

С уважение:А.Петрова

Здравейте, А.Петрова!

Може ли да приложите снимки на е-мейла ми, за да се ориентирам по-добре за Вашето състояние?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот marin4e » 29 Яну 2015, 16:48

Здравейте!
Извинявам се ако пиша в грешен раздел.
Имам един проблем с една пъпка.
Преди около 1 седмици ми се появи нещо като гнойна пъпка както излизат по лицето, не ме боли,но леко ме сърби.
Бихте ли погледнали притеснявам се и ако е възможно да ми кажете какво може да е това.
Благодаря Ви.

Както може би забелязвате тази пъпка се намира на задните части на едната буза.
http://s2.postimg.org/areunxk49/20150128_122812.jpg
http://s24.postimg.org/5683bwwpx/20150129_125228.jpg
marin4e

Мнениеот rose_92 » 30 Яну 2015, 01:52

Здравейте отново, д-р Тодева! От 2-3 години имам себореен дерматит по лицето. Откакто застудя проблемите с него се влошиха и постоянно съм със зачервена, белеща се кожа по носа, около него, по бузите и между веждите..От време на време слагам крем Низорал или крем Здраве, но не виждам някакво подобрение..
По принцип кожата ми е мазна - измивам се с гел Aven Cleanance, през вечер слагам крема на Aven Triacneal, но като че ли дерматита се влошава от него. Наскоро си купих масло от гроздови семки, което уж била полезно при акнеична кожаи си слагам през вечер от него. Трябва ли да прекратя употребата на някой от тези продукти и какво бихте ми препоръчали за дерматита. Бях ползвала мостра на Bioderma DS+ и ми действаше добре, но има ли и по-евтини продукти, които биха помогнали?
rose_92

Мнениеот kati_ivanova12 » 06 Фев 2015, 21:03

Здравейте Д-р Тодева,
Миналата година пих антибиотик Азатрил 250 мг и ползваx avene triacneal, la roch effaklar duo, АВЕН КЛЕАНАНС ПОЧИСТВАЩ ГЕЛ и Зинарит. Сега кожата ми е по-добре от преди, рядко ми излизат пъпчици - в областта на брадичката най-вече. Сега ползвам само триакнеал и почистващия гел. От няколко месеца ми се появиха белези или по точно петна в областта на бузите и брадичката,не мога да определя какви са - между червени и кафяви. Искам да попитам с какво мога да заменя ефаклар дуо,защото не мога да го намеря в нито една аптека? Гледах на ВИШИ - НОРМАДЕРМ ХАЙЛУСПОТ и NORMADERM - 6 в 1 КРЕМ,но не знам дали ще ми помогнат. Бихте ли ми препоръчали някакъв продукт за белезите. Отчаяна съм. Мерси предварително.
kati_ivanova12

Мнениеот simona_1313 » 08 Фев 2015, 17:13

Здравейте Д-р Тодева,
и аз, както повечето потребители тук имам проблем с пъпките. На 16 години съм. Посетих дерматолог преди около година. Там ми препоръчаха Авен почистващия гел, Скинорен и хидратиращия крем също на Авен. За прием цинк-биотин на Абофарма.След 3 месеца ползване забелязах подобрения, но не и дълготрайни или по-скоро не желаните. По-късно смених Скинорена, който ми дразнеше кожата и причиняваше сърбеж с Далацит Т. Сега от време на време ползвам и серума на Юсерин за проблемна кожа. В областта на бузите ми се появиха тъмни петна след изчезването на пъпките. Имам въпрос как да ги премахна или да ги позалича малко? Ужасно е и дори след нанасянето на фон-дьо-тен, те са видими. Бихте ли ми препоръчали някакъв крем, маска за лице или нещо, с което бих разрешила проблема?
Благодаря предварително!
simona_1313

Мнениеот Dr Violina Todeva » 15 Фев 2015, 13:20

marin4e написа:Здравейте!
Извинявам се ако пиша в грешен раздел.
Имам един проблем с една пъпка.
Преди около 1 седмици ми се появи нещо като гнойна пъпка както излизат по лицето, не ме боли,но леко ме сърби.
Бихте ли погледнали притеснявам се и ако е възможно да ми кажете какво може да е това.
Благодаря Ви.

Както може би забелязвате тази пъпка се намира на задните части на едната буза.

Здравейте, marin4e!

Извинявам се забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да пиша по-рано!
Само от снимката ми е трудно да Ви кажа каква точно е причината за появата! Предполагам, че до днес вече трябва да са отшумели оплакванията Ви!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 15 Фев 2015, 13:25

rose_92 написа:Здравейте отново, д-р Тодева! От 2-3 години имам себореен дерматит по лицето. Откакто застудя проблемите с него се влошиха и постоянно съм със зачервена, белеща се кожа по носа, около него, по бузите и между веждите..От време на време слагам крем Низорал или крем Здраве, но не виждам някакво подобрение..
По принцип кожата ми е мазна - измивам се с гел Aven Cleanance, през вечер слагам крема на Aven Triacneal, но като че ли дерматита се влошава от него. Наскоро си купих масло от гроздови семки, което уж била полезно при акнеична кожаи си слагам през вечер от него. Трябва ли да прекратя употребата на някой от тези продукти и какво бихте ми препоръчали за дерматита. Бях ползвала мостра на Bioderma DS+ и ми действаше добре, но има ли и по-евтини продукти, които биха помогнали?

Здравейте, rose_92!

Не Ви съветва да използвате крем здраве, както и масло от гроздови семки!
Има и други продукти подобни на мострата, която сте използвала, но те не са на по-ниска цена. Ето защо след като се чувствате комфортно си вземете Биодерма Сенсибио DS+. Използвайте го като дневен крем, а Триакнеала продължете през вечер!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 15 Фев 2015, 16:23

kati_ivanova12 написа:Здравейте Д-р Тодева,
Миналата година пих антибиотик Азатрил 250 мг и ползваx avene triacneal, la roch effaklar duo, АВЕН КЛЕАНАНС ПОЧИСТВАЩ ГЕЛ и Зинарит. Сега кожата ми е по-добре от преди, рядко ми излизат пъпчици - в областта на брадичката най-вече. Сега ползвам само триакнеал и почистващия гел. От няколко месеца ми се появиха белези или по точно петна в областта на бузите и брадичката,не мога да определя какви са - между червени и кафяви. Искам да попитам с какво мога да заменя ефаклар дуо,защото не мога да го намеря в нито една аптека? Гледах на ВИШИ - НОРМАДЕРМ ХАЙЛУСПОТ и NORMADERM - 6 в 1 КРЕМ,но не знам дали ще ми помогнат. Бихте ли ми препоръчали някакъв продукт за белезите. Отчаяна съм. Мерси предварително.

Здравейте, kati_ivanova12!

Най-добре е вечер да използвате Триакнеал, а през деня слънцезащитен крем за акнеична кожа.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 15 Фев 2015, 16:26

simona_1313 написа:Здравейте Д-р Тодева,
и аз, както повечето потребители тук имам проблем с пъпките. На 16 години съм. Посетих дерматолог преди около година. Там ми препоръчаха Авен почистващия гел, Скинорен и хидратиращия крем също на Авен. За прием цинк-биотин на Абофарма.След 3 месеца ползване забелязах подобрения, но не и дълготрайни или по-скоро не желаните. По-късно смених Скинорена, който ми дразнеше кожата и причиняваше сърбеж с Далацит Т. Сега от време на време ползвам и серума на Юсерин за проблемна кожа. В областта на бузите ми се появиха тъмни петна след изчезването на пъпките. Имам въпрос как да ги премахна или да ги позалича малко? Ужасно е и дори след нанасянето на фон-дьо-тен, те са видими. Бихте ли ми препоръчали някакъв крем, маска за лице или нещо, с което бих разрешила проблема?
Благодаря предварително!

Здравейте, simona_1313!

Без да съм видяла какъв точно е проблемът ми е трудно да Ви насоча каква козметика да използвате! Ако желаете приложете снимки!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести