rose_92 написа:Здранейте отново, д-р Тодева!
Аз съм с много мазна кожа, с черни точки и разширени пори и на всичкото отгоре имам и себореен дерматит от няколко години. Откакто дойде зимата почнаха отново да ми излизат много пъпки по лицето, но този път след всяка пъпка ми остава тъмен белег, а до сега нямах такива проблеми..Мажа се с крема Биодерма Sebium Global, но не ми помага..За измиване ползвам гела на Авен Cleanance. Миналата година ползвах крема Aвен Triacneal и тогава почти нямах пъпки, но откакто застудя нещо започна да ми се зачервява кожата от него и да се обостря себорейния дерматит и затова преустанових използването му, но през това време срока му на годност изтече.. Четох добри отзиви за крема на Ла Рош - Effaclar Duo, но не знам дали той би ми помогнал и дали е по-ефектинен от Triacneal. Или отново да си купя Triacneal, но при евентуално обостряне на дерматита не знам с какво да се мажа..Иначе в момента вечер си мажа пъпките с масло от чаено дърво, но и от него не виждам голяма полза, но поне не ми дразни кожата.
Освен това ако може ми препоръчайте слънцезащитен крем и/или пудра за мнооого бързо омазняваща се кожа, с които няма да лъщя толкова.
Здравей rose_92!
Аз съм потребител на форума и тъй като съм ползвал споменатите от теб и още много други анти-акне продукти и съм си блъскал главата с този проблем ще се опитам да ти помогна, като ти дам инфо за продуктите и надявам се да ти спестя пари и време, та:
1.Колкого до Ла Рош Дуо прави по добра хидратация на кожата и я прави по-мека от Триакнеал на Авен, Триакнеал-а е по-мощен в смисъл че повлиява на акнето и изсушава малко кожата, опъва я, леко щипе, докато при Ла Рош това го няма, той е по нежен и не толко агресивен, добре заглажда кожата и неравностите иначе не очаквай чудеса и с двете еднакво пъпки съм имал, сега ползвам на Здраве акне стоп гел 15мл. и съм доволен, даже по-доволен отколкото от френските, като в момента пия и Бевит форте, което много ми помага с омазняването вече втори месец, като ти препоръчвам горещо да последваш моя пример. Също съм пил и витамин Б5/пантотен/ и той ми държи кожата суха и без много омазняване
2.Относно Здраве акне стоп15мл. много добра регулация ми прави на себума, вечерта като го намажа на сутринта кожата не ми е мазна и порите са ми отпушени, в това отношение крема е класа над френските, поне на мен така ми се отразява
3.Относно сапуна Avene Cleanance ползвал съм го и не съм очарован, по-добре се насочи към нещо друго, ползвал съм пяната на Себа мед и миещото блокче на Себа мед, според мен това е най-доброто за много мазна кожа, много добре почистват и часове след измиването продължават да регулират омазняването, просто няма такова, повече съм доволен от миещото блокче изкарвам над 6месеца и не мога да желая нищо повече от сапун за акне. Ползвал съм и на Ла Рош гел за акнеична кожа, и той е добър, но Себа Мед е по добре измиващ, Ла Роша е малко по мека козметика като цяло, това ми е впечатлението. Също съм ползвал и на Здраве измивен гел за акнеична кожа и от него съм доволен, мнението ми е, че е по добър от Авен и на нивото на Ла Рош. Еуцерин гел за измиване за акнеична кожа съм ползвал и той не е нищо особено като себоругулация иначе всички измиват.
Но все пак това трябва да е съгласувано и със себорейния дератит при теб! Успех!