Акне - проблемна кожа - въпроси, отговори, лечение

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Има ли ефикасно лекарство, което да ми помогне срещу белезите от акне по лицето?

Мнениеот FramarLekari » 20 Апр 2015, 09:53

Здравейте, Diana87!

Може да се консултирате с дерматолога във форума д-р Тодева в тази тема: Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог.

С уважение,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Re: Акне и проблемна кожа - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот mariya97 » 21 Апр 2015, 18:08

Пратих Ви снимка на имей-ла. Надявам се да не е нещо сериозно :roll:
mariya97

Мнениеот nigrumbarba » 27 Апр 2015, 11:58

Здравейте д-р Виолина Тодева!
На М на 31г. съм имам средно по тежест акне, което в момента не е възпалено /но много бързо се възпалява/ и много мазна кожа, като за момента овладявам положението с козметика. Въпросът ми е да прибавя ли към хигиената за кожата мицеларна вода и с какво тя ще ми помогне в борбата с акнето в повече от измивните сапуни за акне? Ако отговорът Ви е положителен, то посъветвайте ме кога и как да я използвам?
Благодаря Ви за отделеното внимание!
Поздрави!
nigrumbarba

Мнениеот rose_92 » 27 Апр 2015, 13:34

Здранейте отново, д-р Тодева!

Аз съм с много мазна кожа, с черни точки и разширени пори и на всичкото отгоре имам и себореен дерматит от няколко години. Откакто дойде зимата почнаха отново да ми излизат много пъпки по лицето, но този път след всяка пъпка ми остава тъмен белег, а до сега нямах такива проблеми..Мажа се с крема Биодерма Sebium Global, но не ми помага..За измиване ползвам гела на Авен Cleanance. Миналата година ползвах крема Aвен Triacneal и тогава почти нямах пъпки, но откакто застудя нещо започна да ми се зачервява кожата от него и да се обостря себорейния дерматит и затова преустанових използването му, но през това време срока му на годност изтече.. Четох добри отзиви за крема на Ла Рош - Effaclar Duo, но не знам дали той би ми помогнал и дали е по-ефектинен от Triacneal. Или отново да си купя Triacneal, но при евентуално обостряне на дерматита не знам с какво да се мажа..Иначе в момента вечер си мажа пъпките с масло от чаено дърво, но и от него не виждам голяма полза, но поне не ми дразни кожата.

Освен това ако може ми препоръчайте слънцезащитен крем и/или пудра за мнооого бързо омазняваща се кожа, с които няма да лъщя толкова.
rose_92

Мнениеот nigrumbarba » 27 Апр 2015, 17:54

rose_92 написа:Здранейте отново, д-р Тодева!

Аз съм с много мазна кожа, с черни точки и разширени пори и на всичкото отгоре имам и себореен дерматит от няколко години. Откакто дойде зимата почнаха отново да ми излизат много пъпки по лицето, но този път след всяка пъпка ми остава тъмен белег, а до сега нямах такива проблеми..Мажа се с крема Биодерма Sebium Global, но не ми помага..За измиване ползвам гела на Авен Cleanance. Миналата година ползвах крема Aвен Triacneal и тогава почти нямах пъпки, но откакто застудя нещо започна да ми се зачервява кожата от него и да се обостря себорейния дерматит и затова преустанових използването му, но през това време срока му на годност изтече.. Четох добри отзиви за крема на Ла Рош - Effaclar Duo, но не знам дали той би ми помогнал и дали е по-ефектинен от Triacneal. Или отново да си купя Triacneal, но при евентуално обостряне на дерматита не знам с какво да се мажа..Иначе в момента вечер си мажа пъпките с масло от чаено дърво, но и от него не виждам голяма полза, но поне не ми дразни кожата.

Освен това ако може ми препоръчайте слънцезащитен крем и/или пудра за мнооого бързо омазняваща се кожа, с които няма да лъщя толкова.

Здравей rose_92!
Аз съм потребител на форума и тъй като съм ползвал споменатите от теб и още много други анти-акне продукти и съм си блъскал главата с този проблем ще се опитам да ти помогна, като ти дам инфо за продуктите и надявам се да ти спестя пари и време, та:
1.Колкого до Ла Рош Дуо прави по добра хидратация на кожата и я прави по-мека от Триакнеал на Авен, Триакнеал-а е по-мощен в смисъл че повлиява на акнето и изсушава малко кожата, опъва я, леко щипе, докато при Ла Рош това го няма, той е по нежен и не толко агресивен, добре заглажда кожата и неравностите иначе не очаквай чудеса и с двете еднакво пъпки съм имал, сега ползвам на Здраве акне стоп гел 15мл. и съм доволен, даже по-доволен отколкото от френските, като в момента пия и Бевит форте, което много ми помага с омазняването вече втори месец, като ти препоръчвам горещо да последваш моя пример. Също съм пил и витамин Б5/пантотен/ и той ми държи кожата суха и без много омазняване
2.Относно Здраве акне стоп15мл. много добра регулация ми прави на себума, вечерта като го намажа на сутринта кожата не ми е мазна и порите са ми отпушени, в това отношение крема е класа над френските, поне на мен така ми се отразява
3.Относно сапуна Avene Cleanance ползвал съм го и не съм очарован, по-добре се насочи към нещо друго, ползвал съм пяната на Себа мед и миещото блокче на Себа мед, според мен това е най-доброто за много мазна кожа, много добре почистват и часове след измиването продължават да регулират омазняването, просто няма такова, повече съм доволен от миещото блокче изкарвам над 6месеца и не мога да желая нищо повече от сапун за акне. Ползвал съм и на Ла Рош гел за акнеична кожа, и той е добър, но Себа Мед е по добре измиващ, Ла Роша е малко по мека козметика като цяло, това ми е впечатлението. Също съм ползвал и на Здраве измивен гел за акнеична кожа и от него съм доволен, мнението ми е, че е по добър от Авен и на нивото на Ла Рош. Еуцерин гел за измиване за акнеична кожа съм ползвал и той не е нищо особено като себоругулация иначе всички измиват.
Но все пак това трябва да е съгласувано и със себорейния дератит при теб! Успех!
nigrumbarba

Мнениеот nigrumbarba » 27 Апр 2015, 18:14

rose_92
Относно слънцезащитен крем най-доброто за много мазна кожа е на ЕУЦЕРИН SPF 50+ МАТИРАЩ ФЛУИД ЗА ЛИЦЕ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН 50 МЛ, произведен е в Швейцария и ти гарантирам че дори и часове след намазването с него няма да лъщиш, поне при мен е така, Ла Рош Антелиос 50+ мат съм пробвал, но той е доста по мазничък иначе големи реклами, че е лека формула и за акне и не знам си още какво. Еуцерина в това отношение е много по-добър няма никакви мазнини и дори кожата ми става по-суха като го намажа, уникален е, едва ли ще се !
Ла Рош Дуо в никакъв случай не е по-добър от триакнеал-а за пъпки, за хидратация обаче е по-добър. А колкото до чаеното дърво...голям автогол си вкарваш с него относно акнето и с това съм се мазал и сатава мазало, кожата уж се успокоява обаче се обриваш от акне, защото то е мазна и тежка консистенция, запушваща, абсолютно противопоказно. Пробвай на Здраве кремчето 7лв. е! По-малко се доверявай на реклами и повече питай! Успех!
nigrumbarba

Мнениеот ирена84 » 20 Юни 2015, 17:33

Здравейте! На тридесет години съм и все още ми излизат пъпки ( дори и малки да са), Имам и доста черни точки който хич не изчезват, също и дупчици по бузите. Не знам с какво мога да си помогна, дано вие успеете. Благодаря предварително :)
ирена84

Мнениеот Ivan_Ivanov1 » 08 Юли 2015, 18:37

Здравейте,
Искам да ви запозная с моята история за начина, по който успях да се преборя с акнето, мазната кожа и пъпките по лицето без скъпи процедури и козметика.
Тайната е в крем с бензоил пероксид /benzoyl peroxide/, който убива 99.99 % от бактериите причиняващи акне.
Продуктите, които ползвам можете да си ги закупите от всяка една онлайн аптека в чужбина и са на доста достъпни цени.
Желая ви успех в борбата с този коварен съперник!
Поздрави
Ivan_Ivanov1

Мнениеот Just.me » 16 Юли 2015, 13:31

Здравейте! Имам проблем с акне по гърба от около 2 години, но не обръщах особено внимание. Започнах да се мажа със салицилов спирт 2% и кремче на nivea, за да не си изсуша кожата. Имаше някакъв ефект, но спрях и от почти година не съм използвала нищо. И пак попаднах в същото положение. Може би изобщо не е трябвало. От известно време пак започнах да се тормозя. Мазах се няколко пъти с памуче, натопено в лайка и сода, след което се измива с лимон. Мисля, че доста ми помогна. Купила съм си и сапунче на milva със смрадлика, за което прочетох добри отзиви. Не смея да използвам по-сериозна козметика, тъй като не съм сигурна, че е подходяща за мен и за проблема ми. Прикачила съм Ви снимки на emaila преди и след мазането с лайка и сода. По лицето ми излиза тук-там някоя, но минава и не е такъв проблем. Благодаря Ви предварително!
Just.me

Мнениеот Katalina » 08 Авг 2015, 15:34

Здравейте!

Изписаха ми скинорен за лечение на акне.
Може ли да ми обясните как се прилага? В листовката пише само върху засегнатите участъци. Това значи само върху пъпките? Или и върху областите, където доскоро е имало пъпки ( и се появяват поетапно там) и сега има червени петна и/или белези?

Благодаря ви!
Katalina

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести