lm11 написа:А ако използвам Триакнеал вечер и сутрин си измивам лицето с гела на La Roche, нужно ли ще е да нанасям и слънцезащитен крем?
vladi_st написа:Добър ден,
намериха ми преди 2 години - стафилококова инфекция, кожата в окосмената част на главата беше се покрила цялата в пъпки ... до момента положението не се е променило. Минах през всякакви антибиотици, някаква Анаста, и още какви ли не псевдо "лекарства". Положението не се е променило. Въпроса ми е къде да отида на свестен дерматолог? Благодаря
kipru6a написа:ДОбър ден доктор Тодева,
радшам се, че помагате на хората и отговаряте на нуждаещите се от помощ.
Аз съм от Благоевград. На 24 год. Имах много чиста кожа, с по една излизаща пупчица преди цикъл.
Но от предо 2 месеца не знам какво стана с лицето ми. Започнаха да ми излизат пъпчици, но не от гнойните с бял връх. А са по-скоро като леки подутинки на лицето, като тези около шрата (там където се съединява шията и главата) понякога ме и сърбят.
Мазах ги 7 дни с Дипрогента, поуспокоиха се, но след една седмица всичко започна отношо- да излизат. Ходих и на дерматолог в Благоевград, и ми изписаха AcniCare...!!!! Дори не ме погледна, просто ми изписа кремчето и гел за миене.
По принцип съм със суха кожа, доста чувствителна към козметика и внимавам какво слагаm. В момента си усещам кожата много суха и опъната, но не смея да се намажа с нищо, защото след като онзи ден се намазах с крем на Eucerin с фактор 50, кожата ми се обрина с пъпчици (като най вече са около устата и там където се съединяват шията и главата). Прикачам и снимка. От другата страна лицето ми е по същия начин, но тези пъпли са по пузата
МОЛЯ Ви за помощ. Или поне да ме посъветвате какви изследвания да направя, за да разбера от какво се получава така. Никога не съм виждала лицето си толкова зле.
МЕрси предварително и чакам с нетърпение отговора Ви.
kipru6a написа:Мерси за отговора.
Искам да попитам кой ще бъде най-подходящия слънцезащитен крем. Иначе в момента цялото ми лицее е на едни ситни пъпчици. И като сложа крем за суха кожа (защото моята е суха, а в момента е дори още по-суха от АcniCare), и като че ли пъпчиците се подуват и се забелязват повече.
Ще се радвам да ме насочите за козметика.
Мерси и Ви желая лек ден
Назад към Kожни и венерически болести
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта