Алергии при деца - онлайн консултация с Детски лекар

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Алергии при деца - онлайн консултация с Детски лекар

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 16 Май 2014, 15:20

petiqhristova написа:Здравейте,
има ли сега детенцето ви кожни обриви? В кой град живеете? Какво лечение прилагате сега, ползвате ли пулмикорт?

Излизат му обриви от време на време като аз ги свързвам с разболяването защото се появяват по едно и също време,но личната лекарка и едната алерголожка казаха,че били алергични пъпки и нямали връзка с разболяването...Сега сме на фликсоназе,алергодил,кетотифеин ,ксизал и ефира,пулмикорт не пие от 1 седмица ,изпи 20 дози от него.По принцип живеем в Шумен,но и във Варна също.

Във Варна детски пулмолози са д-р Диана Неделчева, телефон: 0887 806 702 или д-р Димитър Петров- телефон: 0888306531.
Д-р Галина Кисьова
Педиатър, МБАЛ "Тракия"-ЕООД
Консултант за националния здравен портал- Framar.bg
телефони: 0882948468; 0898227819
email: dr.kisyova@abv.bg
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот petiqhristova » 16 Май 2014, 16:36

Благодаря за информацията,а докато се свържа и запазя час при някой да продължа ли да давам всички тези противоалергични лекарства и спрейове,за които той е малък поне според това което пише в листовките им.
petiqhristova

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 16 Май 2014, 17:03

petiqhristova написа:Благодаря за информацията,а докато се свържа и запазя час при някой да продължа ли да давам всички тези противоалергични лекарства и спрейове,за които той е малък поне според това което пише в листовките им.

Здравейте,
от колко време ползвате спрейовете?
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот petiqhristova » 16 Май 2014, 18:40

Днес е трети ден
petiqhristova

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 19 Май 2014, 16:39

petiqhristova написа:Днес е трети ден

Здравейте,
може да ги използвате до седмица, след което ще се свържете с детския пулмолог.
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот Nadinka » 30 Юни 2014, 14:05

здравейте, д-р Кисьова, детенцето ми е на 1г. и 7м. По принцип ми е много здравичка. Преди седмица й излязоха гъбички в устата, забелязах ги едва когато достигнаха устничките от вътрешната страна. Бяха зачервени с бели кожички. Посетих педиатъра,изписа й антибиотик Фунгостатин и вит. Киндер фит. Свършихме антибиотика и направихме контролен преглед, бяха останали само в края на устничките от двете страни на бузките. По целите бузи се бяха изчистили. Също много ни похвали и Дактарин,но го няма в аптеките вече. Гъбичките обаче пак засегнаха бузките от вътрешната страна, не са много, мажа с мед и малко сода, но на всичкото отгоре се появиха и на дупето. Сменям често памперса, мажа с крем здраве обилно. Утре сме на консултация. Но много ми се иска да изкажете мнение по въпроса. Ако може да споменете лекарствени продукти, като гелче, кремче, които естествено ще споделя с педиатъра преди да закупя. Сигурна съм, че ще получа много полезна информация от вас. Благодаря!
Nadinka

Мнениеот valentinaxvx » 01 Юли 2014, 10:38

здравейте,бих иска да ме посъветвате какво да правя.Детето ми (на 3 месеца и половина) има гъбички в устата от вече 2 месеца,които не минават с нищо а само се размножават :( пробвахме Фунгостатин две шишенца ,приготвяха ни лекарство в аптека нистатин и глицерин,отделно и стоматолог ни даде друга рецепта за приготвяне и нищо не ни помогна.Знам че Дактарина преди е помагал ,но вече го няма.Моля за съвет как да процедирам вече и на какъв друг лекар мога да ида.....
valentinaxvx

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 04 Юли 2014, 16:02

valentinaxvx написа:здравейте,бих иска да ме посъветвате какво да правя.Детето ми (на 3 месеца и половина) има гъбички в устата от вече 2 месеца,които не минават с нищо а само се размножават :( пробвахме Фунгостатин две шишенца ,приготвяха ни лекарство в аптека нистатин и глицерин,отделно и стоматолог ни даде друга рецепта за приготвяне и нищо не ни помогна.Знам че Дактарина преди е помагал ,но вече го няма.Моля за съвет как да процедирам вече и на какъв друг лекар мога да ида.....

Здравейте,
след като вашето бебе има упорита гъбична инфекция и кашлица е необходимо да бъде прегледано от Педиатър и да бъдат назначени и допълнителни изследвания.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 04 Юли 2014, 16:04

Nadinka написа:здравейте, д-р Кисьова, детенцето ми е на 1г. и 7м. По принцип ми е много здравичка. Преди седмица й излязоха гъбички в устата, забелязах ги едва когато достигнаха устничките от вътрешната страна. Бяха зачервени с бели кожички. Посетих педиатъра,изписа й антибиотик Фунгостатин и вит. Киндер фит. Свършихме антибиотика и направихме контролен преглед, бяха останали само в края на устничките от двете страни на бузките. По целите бузи се бяха изчистили. Също много ни похвали и Дактарин,но го няма в аптеките вече. Гъбичките обаче пак засегнаха бузките от вътрешната страна, не са много, мажа с мед и малко сода, но на всичкото отгоре се появиха и на дупето. Сменям често памперса, мажа с крем здраве обилно. Утре сме на консултация. Но много ми се иска да изкажете мнение по въпроса. Ако може да споменете лекарствени продукти, като гелче, кремче, които естествено ще споделя с педиатъра преди да закупя. Сигурна съм, че ще получа много полезна информация от вас. Благодаря!

Здравейте,
започнахте ли някакво лечение?
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот Nadinka » 05 Юли 2014, 14:17

Dr Galina Kisyovа написа:
Nadinka написа:здравейте, д-р Кисьова, детенцето ми е на 1г. и 7м. По принцип ми е много здравичка. Преди седмица й излязоха гъбички в устата, забелязах ги едва когато достигнаха устничките от вътрешната страна. Бяха зачервени с бели кожички. Посетих педиатъра,изписа й антибиотик Фунгостатин и вит. Киндер фит. Свършихме антибиотика и направихме контролен преглед, бяха останали само в края на устничките от двете страни на бузките. По целите бузи се бяха изчистили. Също много ни похвали и Дактарин,но го няма в аптеките вече. Гъбичките обаче пак засегнаха бузките от вътрешната страна, не са много, мажа с мед и малко сода, но на всичкото отгоре се появиха и на дупето. Сменям често памперса, мажа с крем здраве обилно. Утре сме на консултация. Но много ми се иска да изкажете мнение по въпроса. Ако може да споменете лекарствени продукти, като гелче, кремче, които естествено ще споделя с педиатъра преди да закупя. Сигурна съм, че ще получа много полезна информация от вас. Благодаря!

Здравейте,
започнахте ли някакво лечение?

Здравейте, да започнахме, мажем дупето с Клотримазол и вече минава, за устата - стривам 1 таблетка Нистатин, смесвам с мед и мажа бузките от вътрешната страна 2-3 пъти на ден, защото тя не дава, едва успявам да сложа малко в устата.
Nadinka

ПредишнаСледваща

Назад към Архив