Elena_90 написа:Здравейте,д-р Тодева!Аз съм на 25г.и имамкелоиден белег на лявото рамо от ваксината при раждане,сега е с размери 9см дълъг и 5,5см широк,прилича на стъпка,преди няколко месеца ми излезе нов белег на дясното рамо,той е 1,5см.Не спират да растат,сърбят ужасно много,боли и щипе.От малка съм по доктори и нищо.4 години бях на лечение с инжекции с кортизон и го задушаваха със силиконова лепенка,но нямаше никакъв ефект.Казаха ми че немогат да го махнат оперативно защото щял да излезе по белега на операцията,а с лазер щяло да стане дупка на мястото и разсейки.Забраниха ми всякакви операции защото кожата ми била склонна да ги образува.но преди 4 години родих и се наложи да ме шият,белега го следя постоянно но там нямам проблем дори не си личи къде съм рязана.Та въпроса ми е следния:има ли някакъв начин да се премахнат тези келоиди?Преди няколко дни на големия белег ми се появи малка раничка като дупчица от която излезе малко гной и тъмна кръв,сега има коричка,но продължава са сърби и да боли.
Само да добавя че днес видях че ми се появява 3ти...точно под гърдите,незнам как така излизат от самосебеси без да е имало нараняване на кожата?????Моля някой да даде съвет към кой да се обърна за този проблем..До миналата година не са ми излизали други защо от 1г насам излизат като гъби?????????????///
Здравейте, Elena_90!
Моят съвет е да се обърнете към специалист по пластична хирургия! За съжаление във Вашия случай няма да Ви бъда максимално полезна!
Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано, защото имам малко детенце!
С уважение,
д-р Тодева