Белези и стрии - онлайн консултация с дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Белези и стрии - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 27 Авг 2015, 18:14

Elena_90 написа:Здравейте,д-р Тодева!Аз съм на 25г.и имамкелоиден белег на лявото рамо от ваксината при раждане,сега е с размери 9см дълъг и 5,5см широк,прилича на стъпка,преди няколко месеца ми излезе нов белег на дясното рамо,той е 1,5см.Не спират да растат,сърбят ужасно много,боли и щипе.От малка съм по доктори и нищо.4 години бях на лечение с инжекции с кортизон и го задушаваха със силиконова лепенка,но нямаше никакъв ефект.Казаха ми че немогат да го махнат оперативно защото щял да излезе по белега на операцията,а с лазер щяло да стане дупка на мястото и разсейки.Забраниха ми всякакви операции защото кожата ми била склонна да ги образува.но преди 4 години родих и се наложи да ме шият,белега го следя постоянно но там нямам проблем дори не си личи къде съм рязана.Та въпроса ми е следния:има ли някакъв начин да се премахнат тези келоиди?Преди няколко дни на големия белег ми се появи малка раничка като дупчица от която излезе малко гной и тъмна кръв,сега има коричка,но продължава са сърби и да боли.
това е големия белег, който ми е от малка.jpg

11225635_895830673796527_1780990455_n.jpg

Само да добавя че днес видях че ми се появява 3ти...точно под гърдите,незнам как така излизат от самосебеси без да е имало нараняване на кожата?????Моля някой да даде съвет към кой да се обърна за този проблем..До миналата година не са ми излизали други защо от 1г насам излизат като гъби?????????????/// :o

Здравейте, Elena_90!

Моят съвет е да се обърнете към специалист по пластична хирургия! За съжаление във Вашия случай няма да Ви бъда максимално полезна!
Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано, защото имам малко детенце!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 27 Авг 2015, 18:23

georgi_pld написа:Здравейте, обръщам съм към вас понеже изглежда GP-то няма да ми обърне кой знае какво внимание.Проблема е следния > преди години 3 бях започнал да тренирам по сериозно във фитнеса с протеинова диета и хранителни добавки, и ми се появиха стрии по гърдите.Тогава бяха съвсем мънички.В последствие спрях да тренирам и започнах да отслабвам, а стриите ми пораснаха още повече.До тук нищо странно... работата е там, че от 3 години вече си стоят червени от около 2 години - 2 години и половина килограмтие ми си стоят едни и същи а пък стриите продължават да растат и на ширина и на дължина, излизат и нови петънца.Какво се случва? Как да го спра вече е много противно ? На какво може да се дължи тоя растеж на стриите ? Да нямам някаква болест която да ми го причинява това и какви изследвания би следвало да си пусна ?Някакъв вид операция за подобряване на вида на тез копеленца ?Прикачвам снимки..

WP_20150525_002.jpg

Последните новояпвили се са тези върху бицепса.Те вече нямат нищо общо с тренировките.Първите линии излезнаха преди около 4/5 месеца по шировките които са а тези отдолу са савсем нови.
WP_20150525_kr.jpg

Здравейте, georgi_pld!

Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано, защото имам малко детенце!
Възможно е, ако сте приемал от т.нар. забранени добавки да се е нарушило хормоналното равновесие! Ако е така и имате и други промени в организма се консултирайте с дерматолог.
По принцип във Вашия случай биха могли да се предприемат различни мерки, но все пак имайте предвид, че ефекта в никакъв случай не е пълно заличаване!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот loracat » 04 Сеп 2015, 15:01

Добър ден! Писах Ви на e-mail. Благодаря предварително за отговорите и помощта Ви!
С уважение: Лора
loracat

Мнениеот Dr Violina Todeva » 18 Сеп 2015, 15:02

loracat написа:Добър ден! Писах Ви на e-mail. Благодаря предварително за отговорите и помощта Ви!
С уважение: Лора

Здравейте!

Ако все още не съм върнала отговор препратете мела си на violina@todeva.com!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот DidiG » 22 Окт 2015, 23:02

Здравейте! Искам да попитам за един белег, който получих преди около две или три седмици. Драскотина е, на челото...и беше дълбока. В началото изглеждаше сякаш съм се разпорила и беше червена. Сега няма зачервяване, но остана нещо като вдлъбнатина по дължината на драскотината. И въпросът ми е как мога да залича белега и дали не е късно за лечение с кремове като контрактубекс...и дали той би помогнал вдлъбнатината да изчезне. Много се притеснявам белега да не остане. Знам, че трябва да се действа бързо, ако вече не е късно и ще съм Ви много благодарна, ако ми помогнете.
DidiG

Мнениеот Dr Violina Todeva » 09 Ное 2015, 10:58

DidiG написа:Здравейте! Искам да попитам за един белег, който получих преди около две или три седмици. Драскотина е, на челото...и беше дълбока. В началото изглеждаше сякаш съм се разпорила и беше червена. Сега няма зачервяване, но остана нещо като вдлъбнатина по дължината на драскотината. И въпросът ми е как мога да залича белега и дали не е късно за лечение с кремове като контрактубекс...и дали той би помогнал вдлъбнатината да изчезне. Много се притеснявам белега да не остане. Знам, че трябва да се действа бързо, ако вече не е късно и ще съм Ви много благодарна, ако ми помогнете.

Здравейте, DidiG!

Приложете снимка, за да се ориентирам по-добре!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот ralitza nikolaeva » 23 Ное 2015, 15:37

Здравейте, доктор Тодева! може ли да ми предложите лек за отстраняване на едни огромни белези по краката ми в следствие от контузия, синините са огромни, не ме болят, новече 4 месеца с седят. мазала съм се с лиотон и арника, после пих флебодия и мазах с traxovazin,но резултат няма. Благодаря!
ralitza nikolaeva

Мнениеот Dr Violina Todeva » 24 Ное 2015, 10:29

ralitza nikolaeva написа:Здравейте, доктор Тодева! може ли да ми предложите лек за отстраняване на едни огромни белези по краката ми в следствие от контузия, синините са огромни, не ме болят, новече 4 месеца с седят. мазала съм се с лиотон и арника, после пих флебодия и мазах с traxovazin,но резултат няма. Благодаря!

Здравейте, ralitza nikolaeva!

Можете ли да приложите снимки?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот bokluka » 30 Ное 2015, 14:49

Здравейте.Искам да ви питам дали КОНТРАКТУБЕКС гел 20 гр ще успее да заличи тези дупки от пъпки по лицето, ако не с какво ще мога да ги премахна?
http://prikachi.com/images/317/8491317R.jpg
bokluka

Мнениеот Dr Violina Todeva » 09 Дек 2015, 11:13

bokluka написа:Здравейте.Искам да ви питам дали КОНТРАКТУБЕКС гел 20 гр ще успее да заличи тези дупки от пъпки по лицето, ако не с какво ще мога да ги премахна?
http://prikachi.com/images/317/8491317R.jpg

Здравейте, bokluka!

Контрактубекс не е подходящ за Вас! Акнето Ви все още има активност и ще трябва да се предпишат средства, с които да се въздейства и върху белезите. Без преглед не мога да Ви кажа с точност какво да направите, но като цяло подхода би трябвало да бъде с локално лечение и пилинг. За да се загладят белезите е необходимо, освен лечението трябва да мине и известно време, за да се възстанови кожата!
Съветвам Ви да се консултирате с дерматолог!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести