Белези и стрии - онлайн консултация с дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Белези и стрии - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 05 Яну 2015, 15:41

daniela76georgieva написа:Здравейте , може ли да ми препоръчате гел за белези - става въпрос за рана с 4 шева над веждата / по точно в края / на младеж , конците са извадени преди 2 дни!! Благодаря !!!

Здравейте, daniela76georgieva!

Може да опитате със Скарекс гел. Използвайте 3 месеца.
Желая Ви успешна Нова Година!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Митко1 » 15 Яну 2015, 13:48

Преди 2 седмици има малък инциден при които си ужулих носа . на 8 ден падна коричката , но остана розов белег .Днес е 15 ден и започнах да го мажа с Констактубекс , но имам леки сърбежи .Може ли да ми кажете дали трябва да продължа да използвам контрактубекс или да използвам друго мазило . Мерси
Митко1

Мнениеот Dr Violina Todeva » 19 Яну 2015, 14:57

Митко1 написа:Преди 2 седмици има малък инциден при които си ужулих носа . на 8 ден падна коричката , но остана розов белег .Днес е 15 ден и започнах да го мажа с Констактубекс , но имам леки сърбежи .Може ли да ми кажете дали трябва да продължа да използвам контрактубекс или да използвам друго мазило . Мерси

Здравейте, Митко1!

След като имате оплаквания от Контрактубекс е най-добре да спрете приложението. Може да опитате със Скарекс гел. Съветвам Ви да използвате 3 месеца.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот tsuripetrov » 26 Яну 2015, 22:18

Здравейте, др.Тодева!Искам да попитам следното:с какво да третирам хиперпигментация след възпаление причинено от лезии...Благодаря ви , предварително!
tsuripetrov

Мнениеот Dr Violina Todeva » 27 Яну 2015, 16:09

tsuripetrov написа:Здравейте, др.Тодева!Искам да попитам следното:с какво да третирам хиперпигментация след възпаление причинено от лезии...Благодаря ви , предварително!

Здравейте, tsuripetrov!

От какъв проблем са тези хиперпигемнтации и къде са локализирани?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот tsuripetrov » 27 Яну 2015, 17:05

Здравейте, др.Тодева!Хиперпигментациите са локализирани в основата на корема, непосредствено над слабините, а причината е пиодермия- фурункули .Какво бихте ми препоръчала?
tsuripetrov

Мнениеот Dr Violina Todeva » 15 Фев 2015, 12:11

tsuripetrov написа:Здравейте, др.Тодева!Хиперпигментациите са локализирани в основата на корема, непосредствено над слабините, а причината е пиодермия- фурункули .Какво бихте ми препоръчала?

Здравейте, tsuripetrov!

За съжаление този тип хиперпигментация е локализиран по-дълбоко и няма как да се повлияе. Съветвам Ви да не излагате мястото на слънце, защото придобиването на тен ще засили хиперпигментацията!
Извинявам се забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да пиша по-рано!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот donkata » 22 Мар 2015, 23:38

Доктор Тодева,когато съм бил в трети клас съм имал възпаление на вътрешната страна на препуциума (балнопостит),което не минавало от нищо.Имало е опасност да се предаде на главичката и да навлезе в уретрата.Било ми е направено обрязване,като кожичката е била напълно премахната.Сега съм на 24 години и напоследък реших да се поинтересувам относно тази операция и последиците от нея.Установих,че при мен заедно с препуциума е било напълно премахнато и гемчето.И майка,както и личната ми лекарка ме уверяват ,че обрязването не се отразява негативно на удоволствието,усещанията или сексуалния живот на мъжа по никакъв начин.При мен белега от операцията се намира точно зад короната на главичката и почти не се забелязва. Там ,където трябва да е гемчето при мен е обикновената кожа от ствола на пениса,като е напълно гладка.Тоест обикновената кожа от ствола на пениса достига точно до короната на главичката,няма гънки или по-светла на цвят кожа зад самата главичка.Искам да Ви попитам обаче,при обрязването премахва ли се и гемчето и това отразява ли се по някакъв начин?Попитах личната ми лекарка за какво служи гемчето.Тя ми каза,че единствената функция на гемчето е да прикрепя препуциума.Когато препуциума е премахнат обаче ,то не служело за абсолютно нищо и е напълно излищно.Случайно намерих статия в списание Космополитан в която пише,че гемчето е най-ерогенната зона на мъжа ,като разтягането му доставя наи-голямото удоволствие и е еквивалентно на клитора при жената.Моля Ви ,кажете ми кое е вярно.Много ли съм ощетен откъм удоволствие и усещания от това ,че ми е премахнато гемчето напълно или то наистина няма никакво отношенение и е напълно излишно след като препуциума е отстранен?
donkata

Мнениеот bisko » 25 Мар 2015, 14:15

Здравейте д-р Тодева, въпроса ми е за следоперативен белег (операция от бранхиогенна киста в областта на шията в дясно извършена сега на 23.02). Белега е около 8-9 см, самия срез е хубаво "залял", съвсем леко е зачервен и от горната страна има много лек ръб, а само в областта от където беше отстранена самата киста има леко удебеляване и твърдост и стегнатост (за което доц. Станимиров каза, че е нормално и ще се усеща няколко месеца). Въпроса ми е възможно ли е да се заличи по-осезаемо белега с някакви медикаменти, защото ми създава леко неудобство при бръснене. Започнах да го третирам с "Контрактубекс", две седмици мазах и никакъв ефект, но и доста мои познати казаха че не е особено ефикасен, от 2 дни го третирам с "Био-ойл" по препоръка на позната аптекарка, но вчера моя позната ми каза, че лекар от спешната помощ й препоръчал да използва "Дексерил". Прочетох листовката за него от сайта и останах доста озадачен дали е приложим за заличаване на оперативни белези. И конкретно искам да Ви питам дали би се повлиял белега от медикамент и какво бихте ми препоръчали.
bisko

Мнениеот theshwarz » 29 Мар 2015, 19:49

Здравейте д-р Тодева,

Направих си CO2 рисърфисинг лазер и в сайта на лекаря пише, че е препоръчително да се мажеш с дерматикс при склонност към поява на кеолоиди. Аз не знам имам ли такава склонност, но ще ми навреди ли по някакъв начин ако мажа вдлъбнатите белези от акне, при все че е за изпъкнали?
theshwarz

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести