Donka_Shentova написа:Здравейте, искам да попитам за моят проблем. От няколко години ми се появиха кафяви петна по лицето. Първо в областта на мустака, сега и по скулите. Зимата избеляват доста почти не се виждат, но пролетта и лятото като ми потъмнеят от слънцето не мога да ги скрия нито с фон дьо тен нито с нищо. Може ли да ми препоръчате слънцезащитен крем с висок фактор, който да ме предпазва и друг който е за изсветляване на петната, не знам дали изобщо могат да изчезнат. Ползвала съм различни и по скъпи и по евтини и донякъде има ефект, но те са толкова много, че не знам какви да си купя. И какво мислите за химичен пилинг в моя случай ще има ли ефект и по кое време на годината е препоръчително да се направи?
Благодаря, предварително за отговора!
Здравейте, Donka_Shentova!
Моят съвет е да използвате целогодишно слънцезащитен крем с фактор 50+! Като марка си вземете Ла рош, Авен, Еусерин, Уриаж или СВР като подберете подходящ за Вашата кожа. За съжаление аз не мога да Ви предложа конкретен, защото не знам какъв тип кожа имате. Слънцезащитният крем се нанася 20 минути преди излизане и се подновява на всеки два часа или преди всяко излизане. Вече се предлагат и оцветени варианти, така че да не е необходимо да използвате и фон дьо тен! По отношение на избелзващи кремове и химичен пилинг те имат добър ефект, но е уместно да ги прилагате след октомври!
Извинявам се за забавянето на отговора, бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано! Преди малко повече от месец - на 26-ти февруари се роди моят син. Надявам се той да бъде здраво и добро дете, за да мога да Ви връщам отговорите си навреме, така че да Ви бъда максимално полезна!
Бъдете здрава!
С уважение,
д-р Тодева