Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
Правила на форума
Заключена

Re: Белези и стрии - онлайн консултация с дерматолог

29 Мар 2015, 22:39

Здравейте, искам да попитам за моят проблем. От няколко години ми се появиха кафяви петна по лицето. Първо в областта на мустака, сега и по скулите. Зимата избеляват доста почти не се виждат, но пролетта и лятото като ми потъмнеят от слънцето не мога да ги скрия нито с фон дьо тен нито с нищо. Може ли да ми препоръчате слънцезащитен крем с висок фактор, който да ме предпазва и друг който е за изсветляване на петната, не знам дали изобщо могат да изчезнат. Ползвала съм различни и по скъпи и по евтини и донякъде има ефект, но те са толкова много, че не знам какви да си купя. И какво мислите за химичен пилинг в моя случай ще има ли ефект и по кое време на годината е препоръчително да се направи?
Благодаря, предварително за отговора!

07 Апр 2015, 21:32

donkata написа:Доктор Тодева,когато съм бил в трети клас съм имал възпаление на вътрешната страна на препуциума (балнопостит),което не минавало от нищо.Имало е опасност да се предаде на главичката и да навлезе в уретрата.Било ми е направено обрязване,като кожичката е била напълно премахната.Сега съм на 24 години и напоследък реших да се поинтересувам относно тази операция и последиците от нея.Установих,че при мен заедно с препуциума е било напълно премахнато и гемчето.И майка,както и личната ми лекарка ме уверяват ,че обрязването не се отразява негативно на удоволствието,усещанията или сексуалния живот на мъжа по никакъв начин.При мен белега от операцията се намира точно зад короната на главичката и почти не се забелязва. Там ,където трябва да е гемчето при мен е обикновената кожа от ствола на пениса,като е напълно гладка.Тоест обикновената кожа от ствола на пениса достига точно до короната на главичката,няма гънки или по-светла на цвят кожа зад самата главичка.Искам да Ви попитам обаче,при обрязването премахва ли се и гемчето и това отразява ли се по някакъв начин?Попитах личната ми лекарка за какво служи гемчето.Тя ми каза,че единствената функция на гемчето е да прикрепя препуциума.Когато препуциума е премахнат обаче ,то не служело за абсолютно нищо и е напълно излищно.Случайно намерих статия в списание Космополитан в която пише,че гемчето е най-ерогенната зона на мъжа ,като разтягането му доставя наи-голямото удоволствие и е еквивалентно на клитора при жената.Моля Ви ,кажете ми кое е вярно.Много ли съм ощетен откъм удоволствие и усещания от това ,че ми е премахнато гемчето напълно или то наистина няма никакво отношенение и е напълно излишно след като препуциума е отстранен?

Здравейте, donkata!

Притесненията Ви са неоснователни! Радвайте се на младостта си и бъдете здрав!
Извинявам се забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да пиша по-рано!

С уважение,
д-р Тодева

07 Апр 2015, 21:34

bisko написа:Здравейте д-р Тодева, въпроса ми е за следоперативен белег (операция от бранхиогенна киста в областта на шията в дясно извършена сега на 23.02). Белега е около 8-9 см, самия срез е хубаво "залял", съвсем леко е зачервен и от горната страна има много лек ръб, а само в областта от където беше отстранена самата киста има леко удебеляване и твърдост и стегнатост (за което доц. Станимиров каза, че е нормално и ще се усеща няколко месеца). Въпроса ми е възможно ли е да се заличи по-осезаемо белега с някакви медикаменти, защото ми създава леко неудобство при бръснене. Започнах да го третирам с "Контрактубекс", две седмици мазах и никакъв ефект, но и доста мои познати казаха че не е особено ефикасен, от 2 дни го третирам с "Био-ойл" по препоръка на позната аптекарка, но вчера моя позната ми каза, че лекар от спешната помощ й препоръчал да използва "Дексерил". Прочетох листовката за него от сайта и останах доста озадачен дали е приложим за заличаване на оперативни белези. И конкретно искам да Ви питам дали би се повлиял белега от медикамент и какво бихте ми препоръчали.

Здравейте, bisko!

Може да опитате със Скарекс гел. Използвайте 3 месеца и може да ми пишете отново какъв е резултата!

Извинявам се за забавянето на отговора, бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано! Преди малко повече от месец - на 26-ти февруари се роди моят син. Надявам се той да бъде здраво и добро дете, за да мога да Ви връщам отговорите си навреме, така че да Ви бъда максимално полезна!
Бъдете здрав!

С уважение,
д-р Тодева

07 Апр 2015, 21:37

theshwarz написа:Здравейте д-р Тодева,

Направих си CO2 рисърфисинг лазер и в сайта на лекаря пише, че е препоръчително да се мажеш с дерматикс при склонност към поява на кеолоиди. Аз не знам имам ли такава склонност, но ще ми навреди ли по някакъв начин ако мажа вдлъбнатите белези от акне, при все че е за изпъкнали?

Здравейте, theshwarz!

Няма да Ви навреди, но най-вероятно е безпредметно да използвате Дерматикс. Обсъдете с Вашия лекуващ лекар какво да мажете, за да постигнете най-добър ефект!

Извинявам се за забавянето на отговора, бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано! Преди малко повече от месец - на 26-ти февруари се роди моят син. Надявам се той да бъде здраво и добро дете, за да мога да Ви връщам отговорите си навреме, така че да Ви бъда максимално полезна!
Бъдете здрави!

С уважение,
д-р Тодева

07 Апр 2015, 21:44

Donka_Shentova написа:Здравейте, искам да попитам за моят проблем. От няколко години ми се появиха кафяви петна по лицето. Първо в областта на мустака, сега и по скулите. Зимата избеляват доста почти не се виждат, но пролетта и лятото като ми потъмнеят от слънцето не мога да ги скрия нито с фон дьо тен нито с нищо. Може ли да ми препоръчате слънцезащитен крем с висок фактор, който да ме предпазва и друг който е за изсветляване на петната, не знам дали изобщо могат да изчезнат. Ползвала съм различни и по скъпи и по евтини и донякъде има ефект, но те са толкова много, че не знам какви да си купя. И какво мислите за химичен пилинг в моя случай ще има ли ефект и по кое време на годината е препоръчително да се направи?
Благодаря, предварително за отговора!

Здравейте, Donka_Shentova!

Моят съвет е да използвате целогодишно слънцезащитен крем с фактор 50+! Като марка си вземете Ла рош, Авен, Еусерин, Уриаж или СВР като подберете подходящ за Вашата кожа. За съжаление аз не мога да Ви предложа конкретен, защото не знам какъв тип кожа имате. Слънцезащитният крем се нанася 20 минути преди излизане и се подновява на всеки два часа или преди всяко излизане. Вече се предлагат и оцветени варианти, така че да не е необходимо да използвате и фон дьо тен! По отношение на избелзващи кремове и химичен пилинг те имат добър ефект, но е уместно да ги прилагате след октомври!

Бъдете здрава!

С уважение,
д-р Тодева

27 Апр 2015, 21:18

Здравейте, искам да попитам за подходящо лечение на пресни стрии. Родих преди около месец и сега имам стрии по корема, краката и гърдите. Все още са лилаво-розови. По корема и гърдите се появиха през 9-ти месец, а по краката седмица след раждането. ПО време на бременността използвах козметика на Хип, Мустела и Перкуталфа, но нищо не ми помогна, в момента мажа с серум на Чико за съществуващи стрии и овлажнявам кожата с олио на Нивея. Моля посъветвайте ме, ако има някакво по- ефикасен метод за заличаването им. Все още кърмя, ако това има значение.
Благодаря Ви предварително :)

11 Май 2015, 19:14

Здравейте,д-р Тодева!Аз съм на 25г.и имамкелоиден белег на лявото рамо от ваксината при раждане,сега е с размери 9см дълъг и 5,5см широк,прилича на стъпка,преди няколко месеца ми излезе нов белег на дясното рамо,той е 1,5см.Не спират да растат,сърбят ужасно много,боли и щипе.От малка съм по доктори и нищо.4 години бях на лечение с инжекции с кортизон и го задушаваха със силиконова лепенка,но нямаше никакъв ефект.Казаха ми че немогат да го махнат оперативно защото щял да излезе по белега на операцията,а с лазер щяло да стане дупка на мястото и разсейки.Забраниха ми всякакви операции защото кожата ми била склонна да ги образува.но преди 4 години родих и се наложи да ме шият,белега го следя постоянно но там нямам проблем дори не си личи къде съм рязана.Та въпроса ми е следния:има ли някакъв начин да се премахнат тези келоиди?Преди няколко дни на големия белег ми се появи малка раничка като дупчица от която излезе малко гной и тъмна кръв,сега има коричка,но продължава са сърби и да боли.
това е големия белег, който ми е от малка.jpg
това е големия белег, който ми е от малка.jpg (5.63 KiB) Прегледано 614 пъти

11225635_895830673796527_1780990455_n.jpg
11225635_895830673796527_1780990455_n.jpg (5.38 KiB) Прегледано 614 пъти

18 Май 2015, 00:16

Само да добавя че днес видях че ми се появява 3ти...точно под гърдите,незнам как така излизат от самосебеси без да е имало нараняване на кожата?????Моля някой да даде съвет към кой да се обърна за този проблем..До миналата година не са ми излизали други защо от 1г насам излизат като гъби?????????????/// :o

21 Юли 2015, 22:28

Здравейте, обръщам съм към вас понеже изглежда GP-то няма да ми обърне кой знае какво внимание.Проблема е следния > преди години 3 бях започнал да тренирам по сериозно във фитнеса с протеинова диета и хранителни добавки, и ми се появиха стрии по гърдите.Тогава бяха съвсем мънички.В последствие спрях да тренирам и започнах да отслабвам, а стриите ми пораснаха още повече.До тук нищо странно... работата е там, че от 3 години вече си стоят червени от около 2 години - 2 години и половина килограмтие ми си стоят едни и същи а пък стриите продължават да растат и на ширина и на дължина, излизат и нови петънца.Какво се случва? Как да го спра вече е много противно ? На какво може да се дължи тоя растеж на стриите ? Да нямам някаква болест която да ми го причинява това и какви изследвания би следвало да си пусна ?Някакъв вид операция за подобряване на вида на тез копеленца ?Прикачвам снимки..

WP_20150525_002.jpg
WP_20150525_002.jpg (40.83 KiB) Прегледано 615 пъти

Последните новояпвили се са тези върху бицепса.Те вече нямат нищо общо с тренировките.Първите линии излезнаха преди около 4/5 месеца по шировките които са а тези отдолу са савсем нови.
WP_20150525_kr.jpg
WP_20150525_kr.jpg (40.71 KiB) Прегледано 615 пъти

27 Авг 2015, 18:08

mimz написа:Здравейте, искам да попитам за подходящо лечение на пресни стрии. Родих преди около месец и сега имам стрии по корема, краката и гърдите. Все още са лилаво-розови. По корема и гърдите се появиха през 9-ти месец, а по краката седмица след раждането. ПО време на бременността използвах козметика на Хип, Мустела и Перкуталфа, но нищо не ми помогна, в момента мажа с серум на Чико за съществуващи стрии и овлажнявам кожата с олио на Нивея. Моля посъветвайте ме, ако има някакво по- ефикасен метод за заличаването им. Все още кърмя, ако това има значение.
Благодаря Ви предварително :)

Здравейте, mimz!

Докато кърмите не бих ви препоръчала да използвате активни продукти. Освен това при вече появили се стрии най-добър ефект имат лазерните процедури, но дори и те са с максимален ефект от 30%. Съветвам Ви, ако кожата е суха да я хидратирате редовно, а също и да не отслабвате рязко!
Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано, защото имам малко детенце!

С уважение,
д-р Тодева
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 33