от yavor_22 » 22 Сеп 2015, 13:20
Здравейте!
На 22 години съм, момче.
От много време винаги съм имал проблеми с червата, най-вече подуване и дискомфорт. От 2 години насам се опитвам да ходя на фитнес и да спазвам режим за покачване на мускулна маса, като нерядко съм навлизал в периоди, в които тотално съм нарушавал режима. От миналата година започна много да ми се подува коремът, постоянно ми беше подут и изпитвах силен дискомфорт при приемане на всякаква храна. По едно време сякаш започна да ми се задръства коремът, предимно в периоди на приемане на по-вредна храна (от заведения за бързо хранене, пиене на газирани напитки) и по 2-3 дни не можех да се изходя, като междувременно бях подут и изпитвах силен дискомфорт и болки в корема, в кръста и надолу към ануса. Ходих при личната лекарка, бях при гастроентеролог, който ме прегледа на ехограф, и двете казаха, че ми няма нищо и просто имам много газове в червата. В един период от месец и нещо, в който съм спазвал изцяло режима (чиста храна без мазнини, овесени трици/ядки сутрин, пълнозърнести макарони/юфка, пълнозърнест хляб, яйца, чисто месо, салати, замразени зеленчуци, плодове) + ядене на червено цвекло и пиене на Дегазин и Биогая, подуването почти изччезна и се чувствах много добре. От няколко седмици се храня отново нередновно, защото нямам време, ям вредни неща и пия газирани напитки от време на време. Отновно чувствам силен дискомфорт, подуване, болки, тежест и изхождане на няколко дни и бих могъл да предположа, че най-вероятно са ми силно чувствителни червата и се повлияват, но сякаш изпитвам някакво чувство на подутост на ануса. При сядане на твърда повърхност или на земята усещам сякаш ми е подуто точно накрая отвътре, даже си го представях сякаш все още не са ми изпразнени червата напълно и нещо е останало в правото черво. Имам и сърбеж. От сърбеж също бих могъл да се оплача от доста време насам, но винаги съм смятал, че е заради окосмяването в тази област и нараняване на кожата от тоалетната хартия.
Моля Ви, споделете какво би могло да бъде, дали е възможно да са хемороиди, дали силният дискомфорт в червата може да доведе и до дразнение на ануса при изхождане и дали да се притеснявам от по-сериозни неща!
Благодаря предварително и съжалявам за дългия пост, исках просто да съм достатъчно изчерпателен, за да е ясна картинката!