Болести на ануса - онлайн консултация с проктолог

Re: Болести на ануса - онлайн консултация с проктолог

Мнениеот lo0oveee » 24 Авг 2015, 13:42

Здравейте!
Преди около 10 дена имах неуспешен опит за анален секс. Нямаше проникване, просто когато партньорът ми се опита да влезе в мен ме заболя и спряхме. От няколко дена виждам че имам подуто, твърдо и синьо-лилаво към перинеума. Вижда се, че започва от ануса, но болка и кървене няма. Според вас трябва ли да посетя лекар или това е просто травма и ще си мине?
Благодаря предварително!!!
lo0oveee

Мнениеот Dr Atanas Matev » 25 Авг 2015, 09:16

lo0oveee написа:Здравейте!
Преди около 10 дена имах неуспешен опит за анален секс. Нямаше проникване, просто когато партньорът ми се опита да влезе в мен ме заболя и спряхме. От няколко дена виждам че имам подуто, твърдо и синьо-лилаво към перинеума. Вижда се, че започва от ануса, но болка и кървене няма. Според вас трябва ли да посетя лекар или това е просто травма и ще си мине?
Благодаря предварително!!!

Ще премине.
Др. Матев-проктолог http://www.hemoroidi.bg
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот yavor_22 » 22 Сеп 2015, 13:20

Здравейте!
На 22 години съм, момче.
От много време винаги съм имал проблеми с червата, най-вече подуване и дискомфорт. От 2 години насам се опитвам да ходя на фитнес и да спазвам режим за покачване на мускулна маса, като нерядко съм навлизал в периоди, в които тотално съм нарушавал режима. От миналата година започна много да ми се подува коремът, постоянно ми беше подут и изпитвах силен дискомфорт при приемане на всякаква храна. По едно време сякаш започна да ми се задръства коремът, предимно в периоди на приемане на по-вредна храна (от заведения за бързо хранене, пиене на газирани напитки) и по 2-3 дни не можех да се изходя, като междувременно бях подут и изпитвах силен дискомфорт и болки в корема, в кръста и надолу към ануса. Ходих при личната лекарка, бях при гастроентеролог, който ме прегледа на ехограф, и двете казаха, че ми няма нищо и просто имам много газове в червата. В един период от месец и нещо, в който съм спазвал изцяло режима (чиста храна без мазнини, овесени трици/ядки сутрин, пълнозърнести макарони/юфка, пълнозърнест хляб, яйца, чисто месо, салати, замразени зеленчуци, плодове) + ядене на червено цвекло и пиене на Дегазин и Биогая, подуването почти изччезна и се чувствах много добре. От няколко седмици се храня отново нередновно, защото нямам време, ям вредни неща и пия газирани напитки от време на време. Отновно чувствам силен дискомфорт, подуване, болки, тежест и изхождане на няколко дни и бих могъл да предположа, че най-вероятно са ми силно чувствителни червата и се повлияват, но сякаш изпитвам някакво чувство на подутост на ануса. При сядане на твърда повърхност или на земята усещам сякаш ми е подуто точно накрая отвътре, даже си го представях сякаш все още не са ми изпразнени червата напълно и нещо е останало в правото черво. Имам и сърбеж. От сърбеж също бих могъл да се оплача от доста време насам, но винаги съм смятал, че е заради окосмяването в тази област и нараняване на кожата от тоалетната хартия.
Моля Ви, споделете какво би могло да бъде, дали е възможно да са хемороиди, дали силният дискомфорт в червата може да доведе и до дразнение на ануса при изхождане и дали да се притеснявам от по-сериозни неща!
Благодаря предварително и съжалявам за дългия пост, исках просто да съм достатъчно изчерпателен, за да е ясна картинката!
yavor_22

Мнениеот Dr Atanas Matev » 30 Сеп 2015, 10:21

yavor_22 написа:Здравейте!
На 22 години съм, момче.
От много време винаги съм имал проблеми с червата, най-вече подуване и дискомфорт. От 2 години насам се опитвам да ходя на фитнес и да спазвам режим за покачване на мускулна маса, като нерядко съм навлизал в периоди, в които тотално съм нарушавал режима. От миналата година започна много да ми се подува коремът, постоянно ми беше подут и изпитвах силен дискомфорт при приемане на всякаква храна. По едно време сякаш започна да ми се задръства коремът, предимно в периоди на приемане на по-вредна храна (от заведения за бързо хранене, пиене на газирани напитки) и по 2-3 дни не можех да се изходя, като междувременно бях подут и изпитвах силен дискомфорт и болки в корема, в кръста и надолу към ануса. Ходих при личната лекарка, бях при гастроентеролог, който ме прегледа на ехограф, и двете казаха, че ми няма нищо и просто имам много газове в червата. В един период от месец и нещо, в който съм спазвал изцяло режима (чиста храна без мазнини, овесени трици/ядки сутрин, пълнозърнести макарони/юфка, пълнозърнест хляб, яйца, чисто месо, салати, замразени зеленчуци, плодове) + ядене на червено цвекло и пиене на Дегазин и Биогая, подуването почти изччезна и се чувствах много добре. От няколко седмици се храня отново нередновно, защото нямам време, ям вредни неща и пия газирани напитки от време на време. Отновно чувствам силен дискомфорт, подуване, болки, тежест и изхождане на няколко дни и бих могъл да предположа, че най-вероятно са ми силно чувствителни червата и се повлияват, но сякаш изпитвам някакво чувство на подутост на ануса. При сядане на твърда повърхност или на земята усещам сякаш ми е подуто точно накрая отвътре, даже си го представях сякаш все още не са ми изпразнени червата напълно и нещо е останало в правото черво. Имам и сърбеж. От сърбеж също бих могъл да се оплача от доста време насам, но винаги съм смятал, че е заради окосмяването в тази област и нараняване на кожата от тоалетната хартия.
Моля Ви, споделете какво би могло да бъде, дали е възможно да са хемороиди, дали силният дискомфорт в червата може да доведе и до дразнение на ануса при изхождане и дали да се притеснявам от по-сериозни неща!
Благодаря предварително и съжалявам за дългия пост, исках просто да съм достатъчно изчерпателен, за да е ясна картинката!

Не се притеснявайте, ако имате време заповядайте за преглед.
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот Annaz » 30 Сеп 2015, 12:16

Здравейте.От 4 дена забелязвам мастно образование,приличащо на топче от външната страна на ануса.Определям го точно на опашката.С партньора ми правихме анален секс точно преди появата на раздразнението.В началото усещах лек дискомфорт.След това погледнах и напипах топчето.Беше леко болезнено само при стягане на мусколите.Бяхме на почивка.Всичко беше добре,не го усещах до вчера вечерта.След ходене по малка нужда усетих сърбеж в областта на топчето,усетих го по-топло и раздразнено.Притесних се,защото бях решила,че отминава.Намазах с риванол и леко с крем здраве.Рових в интернет и попаднах на фисули и кисти на ануса.Държа да отбележа,че не съм имала никакви проблеми в тази област до сега.Никога не съм посещавала доктор за този въпрос.Моля помогнете.В чужбина съм.Доста съм изплашена,незнам даже при какъв доктор да отида.Само забравих да отбележа от момента на появяване до сега съм неразположена,ако това има значение
Предварително ви благодаря от сърце
Annaz

Мнениеот Dr Atanas Matev » 30 Сеп 2015, 12:24

Annaz написа:Здравейте.От 4 дена забелязвам мастно образование,приличащо на топче от външната страна на ануса.Определям го точно на опашката.С партньора ми правихме анален секс точно преди появата на раздразнението.В началото усещах лек дискомфорт.След това погледнах и напипах топчето.Беше леко болезнено само при стягане на мусколите.Бяхме на почивка.Всичко беше добре,не го усещах до вчера вечерта.След ходене по малка нужда усетих сърбеж в областта на топчето,усетих го по-топло и раздразнено.Притесних се,защото бях решила,че отминава.Намазах с риванол и леко с крем здраве.Рових в интернет и попаднах на фисули и кисти на ануса.Държа да отбележа,че не съм имала никакви проблеми в тази област до сега.Никога не съм посещавала доктор за този въпрос.Моля помогнете.В чужбина съм.Доста съм изплашена,незнам даже при какъв доктор да отида.Само забравих да отбележа от момента на появяване до сега съм неразположена,ако това има значение
Предварително ви благодаря от сърце

Изпратете ми снимка за да Ви консултирам. a_matev@yahoo.com
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот Annaz » 30 Сеп 2015, 15:22

Благодаря,докторе
Пратих ви снимки на емайла
Annaz

Мнениеот Dr Atanas Matev » 01 Окт 2015, 09:31

Annaz написа:Благодаря,докторе
Пратих ви снимки на емайла

Отговорих Ви.
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот PyMu » 17 Окт 2015, 19:48

Здравейте, от около седмица съпругът ми има нещо като пъпка над ануса(около 3-4 см над ануса). Със зачервен връх е изтича жълтеникава течност примесена с кръв. Не е голяма - колкото лещено зърно, но има синкав ореол като концентричен кръг около нея. Съпругът ми е притеснителен и мисълта да иде на лекар му е много неприятна. Не го боли, но какво ли може да е? Мога да изпратя и снимка ако трябва.
PyMu

Мнениеот Dr Atanas Matev » 19 Окт 2015, 09:32

PyMu написа:Здравейте, от около седмица съпругът ми има нещо като пъпка над ануса(около 3-4 см над ануса). Със зачервен връх е изтича жълтеникава течност примесена с кръв. Не е голяма - колкото лещено зърно, но има синкав ореол като концентричен кръг около нея. Съпругът ми е притеснителен и мисълта да иде на лекар му е много неприятна. Не го боли, но какво ли може да е? Мога да изпратя и снимка ако трябва.

Здравейте, възможно е да е външен фистулен отвор. Добре е да се извърши преглед.
Аватар
Dr Atanas Matev

ПредишнаСледваща

Назад към Хемороиди - болести на ануса