Болести на ануса - онлайн консултация с проктолог

Re: Болести на ануса - онлайн консултация с проктолог

Мнениеот v.antonov » 14 Ное 2015, 16:49

Ако е контактен дерматит, как мога да се справя с него? Ползвах свещички цикатридина, но освен се успокояват сърбежа, дискомфорта и болката, не постигат трайно лечение.
v.antonov

Мнениеот tony76 » 15 Ное 2015, 17:09

Здравейте,
От 2-3 месеца имам много тънки изпражнения ,чувство за недоизхождане и корема ми продължава да къркори и боли ...при какъв лекар трябва да се прегледам първо ?
tony76

Мнениеот Dr Atanas Matev » 16 Ное 2015, 17:41

tony76 написа:Здравейте,
От 2-3 месеца имам много тънки изпражнения ,чувство за недоизхождане и корема ми продължава да къркори и боли ...при какъв лекар трябва да се прегледам първо ?

Здравейте, добре е да посетите гастроентеролог, за изследване на правото черво.
Др. Матев-проктолог http://www.hemoroidi.bg
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот Kostova » 25 Ное 2015, 01:28

Здравейте, имам голям проблем с изхождането ходя много рядко и много трудно и болезнено, понякога имам сърбеж в областа на ануса и лек секрет.Къркоренето на стомаха е постоянно. Напипвам издутина "месце" на ануса. И стигам до заключение, че това е анална фисура, на преглед ми е неудобно да отида просто не мога знам,че звучи несериозно,нооо ако може да ми препоръчате някакви мазила или др медикаменти ще съм ви мн благодарна !!!
Kostova

Мнениеот Dr Atanas Matev » 25 Ное 2015, 10:23

Kostova написа:Здравейте, имам голям проблем с изхождането ходя много рядко и много трудно и болезнено, понякога имам сърбеж в областа на ануса и лек секрет.Къркоренето на стомаха е постоянно. Напипвам издутина "месце" на ануса. И стигам до заключение, че това е анална фисура, на преглед ми е неудобно да отида просто не мога знам,че звучи несериозно,нооо ако може да ми препоръчате някакви мазила или др медикаменти ще съм ви мн благодарна !!!

Здравейте, посетете fisura.bg за да се запознаете с възможностите за лечение. Инфо има и на сайта на Фрамар.
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот Kostova » 25 Ное 2015, 17:09

Чела съм тази статия,но никъде не пише за лекарства или кремчета.
Kostova

Мнениеот Ludo » 02 Дек 2015, 20:17

Здравейте д-р. Матев. Благодаря много за отделеното време и внимание!

Поради ниските ми доходи не съм здравно осигурен и единствено тук бих могъл да се обърна към истински специалист с опит. Наистина е важно за мен да намеря решение.

Проблемът е, че когато ректумът ми е пълен не усещам позив за дефекация, дори при меки и добре формирани изпражнения. Липсата на позив ми причинява запек, без реално да имам такъв, защото не се ли изходя навреме, съдържанието на ректума се втвърдява и изхождането става невъзможно.

Обаче, ако сам инициирам процеса с леко напъване, в момента в който изпражненията докоснат ануса усещам дразнене и ректума се изпразва самоволно. Това нормално ли е и защо тогава не усещам позив, след като ануса има нормална чувствителност?

Искам да оправя нещата, но не знам как. Какво ще ме посъветвате, освен "Елате на преглед"?
Ludo

Мнениеот Dr Atanas Matev » 09 Дек 2015, 10:34

С възрастта намалява чувствителността на рецепторите, които сигнализират за напълване на ректума. Използвайте свещички за изхождане, или клизми при нужда.
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот Dr Atanas Matev » 09 Дек 2015, 10:41

Kostova написа:Чела съм тази статия,но никъде не пише за лекарства или кремчета.

Четете внимателно.
Аватар
Dr Atanas Matev

Мнениеот cured » 19 Яну 2016, 05:49

Здравейте д-р Матев,

От години (около 9 - 10) имам специфични оплаквания в перианалната област. Започнаха със сърбеж на ануса, по-изявен сутрин. С течение на времето се добави и сухота на кожата около ануса с образуване на люспички мъртва кожа, като на това място кожата е по-светла (като с белезникава повърхност), границата със здравата кожа е ясно очертана и има нещо като удебеляване / загрубяване / скарификация. Въпросната зона около ануса се уголемява с течение на времето, като напредва повече от едната страна, от която по-често допускам чесане. Понякога при дефекация сухата кожа се "пуква" леко и оставя мънички кървави петънца при избърсване, съответно силно щипе. Усещанията се влошават от изпотяване, подобряват от миене с хладка вода и, мистериозно, почти отшумяват (само усещанията, не и видимите по кожата симпроми), когато съм на море (предполагам морската вода или носенето на бански влияят). Отделно имам бяло - сива, твърда, несетивна и като мъртва кожа по горната (на последната става) част на палците на краката (ноктите са нормални), както и понякога лигавицата на бузите ми, изявено сутрин, образува нещо като тънък бял горен слой, който е като мъртъв и лесно се обелва, понякога се проточва, стоейки прикачен към бузата, еластичен е, напълно нечувствителен. След изхождане съм в известна степен изморен, макар то самото да не е трудно. От година като цяло съм с понижен тонус и често, да не кажа почти винаги, се чувствам изморен. Обичам въглехидратни и млечни храни и ги използвам доста - без хляб, ориз или картофи и нещо млечно почти не сядам на масата.

Не съм лекар, но се смятам за медицински грамотен, въпросът ми е дали имате представа какво евентуално ми е - предполагам, че става дума за кандидоза... Съответно къде трябва да си направя преглед и изследвания, при Вас, при дерматолог или някъде другаде? Това са ми всъщност двата въпроса, предположение за причината и какъв точно лекар ми е необходим.

Благодаря!
cured

ПредишнаСледваща

Назад към Хемороиди - болести на ануса