31 Юли 2015, 20:25
Здравейте д-р Матев!
Преди всичко искам да Ви поздравя за всички усилия, които влагате и за огромната помощ, която оказвате като пишете в този форум!
Моят проблем е следния :
На 28 години съм, преди 10на дни след ходене по голяма нужда близо до отвора на ануса се появи твърдо топче с големината на вишна. От тогава пия Детралекс 4 дни 3х2, и досега 6 дни 2х2. Мажа се с Долопрокт и Масту.Не използвам тоалетна хартия и спазвам безупречна хигиена, като правя и студени душове. За да нямам проблеми със запек пия хуск и ям овесени ядки. "Топчето" намаля леко като размер и сега е като грахово зърно, но не се прибира.Няма кървене, има болка по време на изхождане и понякога при седене.
Какъв е Вашия съвет? Никак не ми се иска да се стига до операция. Тренирам редовно и с този проблем не мога спокойно да боравя с тежести или да карам колело. Да продължавам ли с консервативното лечение - детралекс, мазила, студени душове или ?
Поздрави!
04 Авг 2015, 00:58
Здравейте от известно време имам някакво топче близо до ануса след натиск излиза от ануса течност преобладаваща кръв.Но преди няколко дни това топче се оголеми малко и сега тече не само от ануса но и от самото топче сега течноста по скоро ми прилича на гнои да ми дадете някакви насоки и обяснение какво може да е.Благодаря ви предварително.
10 Авг 2015, 11:45
Андрей2015 написа:Здравейте д-р Матев!
Преди всичко искам да Ви поздравя за всички усилия, които влагате и за огромната помощ, която оказвате като пишете в този форум!
Моят проблем е следния :
На 28 години съм, преди 10на дни след ходене по голяма нужда близо до отвора на ануса се появи твърдо топче с големината на вишна. От тогава пия Детралекс 4 дни 3х2, и досега 6 дни 2х2. Мажа се с Долопрокт и Масту.Не използвам тоалетна хартия и спазвам безупречна хигиена, като правя и студени душове. За да нямам проблеми със запек пия хуск и ям овесени ядки. "Топчето" намаля леко като размер и сега е като грахово зърно, но не се прибира.Няма кървене, има болка по време на изхождане и понякога при седене.
Какъв е Вашия съвет? Никак не ми се иска да се стига до операция. Тренирам редовно и с този проблем не мога спокойно да боравя с тежести или да карам колело. Да продължавам ли с консервативното лечение - детралекс, мазила, студени душове или ?
Поздрави!
Благодаря за Вашата оценка! Относно оплакванията Ви, надявам се , че вече сте добре. Не се налага оперативно лечение. Не прекалявайте с тежестите. Не се нуждаете от лечение. Ако се появи отново, мога да Ви го отстраня.
10 Авг 2015, 11:47
mim370 написа:Здравейте от известно време имам някакво топче близо до ануса след натиск излиза от ануса течност преобладаваща кръв.Но преди няколко дни това топче се оголеми малко и сега тече не само от ануса но и от самото топче сега течноста по скоро ми прилича на гнои да ми дадете някакви насоки и обяснение какво може да е.Благодаря ви предварително.
Предполагам, че имате фистула, добре е да ме посетите за консултация.
11 Авг 2015, 14:13
Здравейте,на 20 години съм и от известно време страдам от болки в корема. Първоначално имах силни болки в стомаха,мисля,че беше гастрит,но отмина за няколко дни.Имах и сериозен запек при който 8 дни не бях се изхождала и първите два пъти имаше доста кръв след изхождане. От няколко дни съм на разхлабителни и запека е овладян даже получих диария,но се появи тъпа и силна болка във вътрешната лява част на ануса и отива към кръста. Моля кажете ми какво според вас е това,много ме е страх да не е рак
12 Авг 2015, 13:04
keti77 написа:Здравейте,на 20 години съм и от известно време страдам от болки в корема. Първоначално имах силни болки в стомаха,мисля,че беше гастрит,но отмина за няколко дни.Имах и сериозен запек при който 8 дни не бях се изхождала и първите два пъти имаше доста кръв след изхождане. От няколко дни съм на разхлабителни и запека е овладян даже получих диария,но се появи тъпа и силна болка във вътрешната лява част на ануса и отива към кръста. Моля кажете ми какво според вас е това,много ме е страх да не е рак
Едва ли е рак, по-скоро е остра анална фисура,
12 Авг 2015, 15:02
Dr Atanas Matev написа:keti77 написа:Здравейте,на 20 години съм и от известно време страдам от болки в корема. Първоначално имах силни болки в стомаха,мисля,че беше гастрит,но отмина за няколко дни.Имах и сериозен запек при който 8 дни не бях се изхождала и първите два пъти имаше доста кръв след изхождане. От няколко дни съм на разхлабителни и запека е овладян даже получих диария,но се появи тъпа и силна болка във вътрешната лява част на ануса и отива към кръста. Моля кажете ми какво според вас е това,много ме е страх да не е рак
Благодаря Ви за бързия отговор,искам само да уточня,че болката се появи преди два дни внезапно без да е предизвикана от предходно изхождане (по принцип знам,че болка има по време и след изхождане) и така продължава до днес като има силна болка за около час-два,а после леко затишие и така два дни. Така ли се получава при фисурите ?
12 Авг 2015, 20:19
здравейте д-р Матев преди 4 години ме оперирахте от анална фисура всичко до сега беше наредно преди един час ходих до wc и.... изненада имах малко кръв върху фекалиите на какво може да се дължи според вас страшно съм претеснена благодаря ви предварително
12 Авг 2015, 22:47
Здравейте,Д-р Матев!
Имам въпрос относно проблема на дъщеря ми.Тя е на 1г и 4м. и от 3 месеца страда от запек.Появи ни се и фисура,която мажем с кремове и според последния хирург е започнала да завяхва.За мен си е все същата.Нито е кървяла,нито се оголемява.Откакто ползваме и вашия крем няма и болка при изхождане.
Проблема обаче,който ме притеснява е друг.Не знм дали ще мога да го обясня точно,за да ме разберете,но ще се опитам.До самата фисура има нещо като подуто каналче,което се вижда при напън.Прилича на една от страните на фисурата ако ме разбирате.Няма изход към ануса,а продължава малко навътре.Просто като излишна удебелена кожа.Не тече нищо и не е червено или да прилича на възпалено.Надявам се,че горе-долу сте е разбрали.Мислех си да не е фистула.Мога да изпратя и снимка.Дали е нещо сериозно и трябва ли да се притеснявам?
Все си мисля за операции,а не икам да подлагам детето си на такъв стрес.
Благодаря предварително!
13 Авг 2015, 09:34
keti77 написа:Dr Atanas Matev написа:keti77 написа:Здравейте,на 20 години съм и от известно време страдам от болки в корема. Първоначално имах силни болки в стомаха,мисля,че беше гастрит,но отмина за няколко дни.Имах и сериозен запек при който 8 дни не бях се изхождала и първите два пъти имаше доста кръв след изхождане. От няколко дни съм на разхлабителни и запека е овладян даже получих диария,но се появи тъпа и силна болка във вътрешната лява част на ануса и отива към кръста. Моля кажете ми какво според вас е това,много ме е страх да не е рак
Благодаря Ви за бързия отговор,искам само да уточня,че болката се появи преди два дни внезапно без да е предизвикана от предходно изхождане (по принцип знам,че болка има по време и след изхождане) и така продължава до днес като има силна болка за около час-два,а после леко затишие и така два дни. Така ли се получава при фисурите ?
Не. Но оплакванията Ви са отскоро, и не може да се направи точен извод без преглед.