Болести на щитовидната жлеза онлайн консултация ендокринолог

Тук можете да зададете въпрос по ендокринология и болести на обмяната на веществата, да споделите мнения за проблеми с жлезите с вътрешна секреция.

Re: Болести на щитовидната жлеза онлайн консултация ендокринолог

Мнениеот meralda » 17 Май 2021, 12:54

Много Ви благодаря!
meralda
 
Мнения: 3
Регистриран на: 28 Мар 2012, 19:58

Re: Болести на щитовидната жлеза онлайн консултация ендокринолог

Мнениеот Петя.Димитрова1 » 10 Юни 2021, 11:25

Здравейте,след консултация с гинеколог и направени изследвания на хормони се откри при мен проблем с щитовидната жлеза.Изследвахме три пъти ТСХ хормон, който е се движи в следните параметри: на09.04.21 ТСХ е 0,0083 при реф. с-сти 0,350-4,940; на 13.05.21 ТСХ е 0,120 при реф. с-сти 0,38-4,31 ; на 09.06.2021 ТСХ е 0,007 при реф. с-сти 0,40-4,00.Изследвани са и FT3,FT4,TAT(които са в норма) и TRAK,който е завищен 7,960 при реф.с-ст 1,75.Предписаха ми терапия с Propycil 3x2 за 30 дни, Propranolol 3x1/2 за 30 дни и Vigantol 30 капки веднъж седмично.
Петя.Димитрова1
 
Мнения: 2
Регистриран на: 17 Юни 2019, 19:24

Re: Болести на щитовидната жлеза онлайн консултация ендокринолог

Мнениеот Dr Stella Yordanova » 11 Юни 2021, 07:49

Петя.Димитрова1 написа:Здравейте,след консултация с гинеколог и направени изследвания на хормони се откри при мен проблем с щитовидната жлеза.Изследвахме три пъти ТСХ хормон, който е се движи в следните параметри: на09.04.21 ТСХ е 0,0083 при реф. с-сти 0,350-4,940; на 13.05.21 ТСХ е 0,120 при реф. с-сти 0,38-4,31 ; на 09.06.2021 ТСХ е 0,007 при реф. с-сти 0,40-4,00.Изследвани са и FT3,FT4,TAT(които са в норма) и TRAK,който е завищен 7,960 при реф.с-ст 1,75.Предписаха ми терапия с Propycil 3x2 за 30 дни, Propranolol 3x1/2 за 30 дни и Vigantol 30 капки веднъж седмично.

Уважаема Петя.Димитрова1,
не ми ясно какво точно питате, дано със следващия коментар да съм успяла да Ви помогна.
От изследванията, които сте посочили става ясно, че имате Базедова болест. Терапията се преценява от лекаря според наличните симптоми. След 1 м трябва да си пуснете изследвания- ТСХ, FT3,FT4, за може да се намали дозировката на медикаментите. Терапията на такова заболяване е продължителна, обикновено 1,5-2 години и изисква периодично проследяване на хормоните и при преценка на наблюдаващия ендокринолог и на антителата.
Dr Stella Yordanova
 
Мнения: 1196
Регистриран на: 26 Окт 2011, 16:42

Re: Болести на щитовидната жлеза онлайн консултация ендокринолог

Мнениеот Росица.Димова » 11 Юни 2021, 12:55

Здравейте
Изследванията ми са TSH-1,83
/0.27-4.20/
fT4-19,55
/12.00-22.00/
B12-440/187-883/
Д3-23,80
Желязо -12
/6-26/
Хемоглобин -125
/115-160/

Оплакванията са сърцебиене,умора,намалено зрение,болки в ставите,крампи в краката.
Пия магнезии и детралекс.
При преглед при кардиолог кардиограмата е добра.Посъветваме да изследвам щитовидната жлеза.На 46год.
При тези стойности на изследванията има ли нещо притеснително и какви още изследвания да направя?
Росица.Димова
 
Мнения: 4
Регистриран на: 06 Ное 2019, 22:48

Re: Болести на щитовидната жлеза онлайн консултация ендокринолог

Мнениеот Dr Stella Yordanova » 12 Юни 2021, 18:08

Росица.Димова написа:Здравейте
Изследванията ми са TSH-1,83
/0.27-4.20/
fT4-19,55
/12.00-22.00/
B12-440/187-883/
Д3-23,80
Желязо -12
/6-26/
Хемоглобин -125
/115-160/
Оплакванията са сърцебиене,умора,намалено зрение,болки в ставите,крампи в краката.
Пия магнезии и детралекс.
При преглед при кардиолог кардиограмата е добра.Посъветваме да изследвам щитовидната жлеза.На 46год.
При тези стойности на изследванията има ли нещо притеснително и какви още изследвания да направя?

Здравейте,
оплакванията Ви не са свързани с проблем с щитовидната жлеза. Твърде вероятно е да не са с една причина. Без да съм извършила преглед, мога единствено да посъветвам да проведете изследване на К, Na, Ca, P, кр.захар. По-правилното е да се обърнете към личния си лекар и да обсъдите с него какво да правите.
Dr Stella Yordanova
 
Мнения: 1196
Регистриран на: 26 Окт 2011, 16:42

Re: Болести на щитовидната жлеза онлайн консултация ендокринолог

Мнениеот emiliahristova65 » 22 Юни 2021, 11:26

Dobar den , doktor Urdanova! izvinete za latinicata.Imam diagnoza struma polinodoza-vazli ,koito mi kazaha sled pregled ,4e ne sa za operaciq.Hormona TSH e -1.611(0,35-4.2),FT4-8.94(7.5-23).antitela sa v norma.izpisaha mi cefasel za 3 meseca,i piq femin -bilkovi ,za namalqvane na mioma,i femovita -4evenata opakovka, koqto ne moga da ponasqm.v kriti4eska sam , na 55 godini i imam cikal vse oste redoven.Moga li da piq dobavki sas soq ,za kriti4eskata,tai kato endokrinolojkata kaza da pitam ginekolojkata, koeto mi se struva nelogi4no.Vit b12 beshe pod normata,sega posledno beshe 224.0.,(127-517).Jelqzoto e dolna granica,ne priqmam jelqzo.ima li otnshenie B12 i jelqzoto za vazlite , koito se obrazuvat?Izvinete za dalgoto pisane, no imam bezsanie , nervnost i bezpokoistvo.Oste vednaj vi blagodarq!
emiliahristova65
 
Мнения: 14
Регистриран на: 04 Сеп 2017, 17:03

Предишна

Назад към Ендокринология и болести на обмяната

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта