Бременност и раждане - онлайн консултация с гинеколог

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Бременност и раждане - онлайн консултация с гинеколог

Мнениеот Dr Kovacheva » 31 Окт 2015, 13:04

mucolina написа:Добър ден на 14.03.2015г ми беше направено скцио понеже се установи че бебето не може да излезе задуши се във мен и загина не съм имала проблеми през бременоста всичко вървеше добре .Малко след това искарах БТЕ субмасивна форма на лечение със Фраксипарин бях и на ксарелто 7 месеца .Чакам да ми спрат хапчетата да минат 2.3 месеца и да пробва ме пак бях посъветвана да чакам 2 г заради секциото но за мен това време е много знам че няма да хвана о 1вия път но поне да се опитва ме за това живея.Въпро са ми е вие какво бихте ме посъветва ли?Благодаря преварително и хубав ден :)

Здравейте,
Съжалявам за случилото се. Бих могла да Ви дам някакви обяснения,ако знам повече,защото секцио на мъртъв плод се прави само по индикации. Ако правилно съм разбрала написаното от Вас.
Колкото до нетърпението Ви отново да опитате,както се изразявате,бих Ви посъветвала да насто- явате да се установи причината за смъртта на плода в толкова късен срок и да се положат всички необходими компетентни грижи за отстраняването им.
Следваща неуспешна бременност е много по-неблагоприятен вариант,отколкото лечение за отстраняването на причините за неуспех.
Разбира се,написаното от мен е най-общо,защото фактите,които съобщавате,са недостатъчни. Най-важното,което трябва да предприемете,е да си изберете гинеколог,на който да вярвате и да започнете заедно да търсите причините.
Д-р Соня Данева Ковачева
E-mail: doc@mail
GSM : 0878 846167
Dr Kovacheva

Мнениеот mucolina » 01 Ное 2015, 13:45

Dr Kovacheva написа:
mucolina написа:Добър ден на 14.03.2015г ми беше направено скцио понеже се установи че бебето не може да излезе задуши се във мен и загина не съм имала проблеми през бременоста всичко вървеше добре .Малко след това искарах БТЕ субмасивна форма на лечение със Фраксипарин бях и на ксарелто 7 месеца .Чакам да ми спрат хапчетата да минат 2.3 месеца и да пробва ме пак бях посъветвана да чакам 2 г заради секциото но за мен това време е много знам че няма да хвана о 1вия път но поне да се опитва ме за това живея.Въпро са ми е вие какво бихте ме посъветва ли?Благодаря преварително и хубав ден :)

Здравейте,
Съжалявам за случилото се. Бих могла да Ви дам някакви обяснения,ако знам повече,защото секцио на мъртъв плод се прави само по индикации. Ако правилно съм разбрала написаното от Вас.
Колкото до нетърпението Ви отново да опитате,както се изразявате,бих Ви посъветвала да насто- явате да се установи причината за смъртта на плода в толкова късен срок и да се положат всички необходими компетентни грижи за отстраняването им.
Следваща неуспешна бременност е много по-неблагоприятен вариант,отколкото лечение за отстраняването на причините за неуспех.
Разбира се,написаното от мен е най-общо,защото фактите,които съобщавате,са недостатъчни. Най-важното,което трябва да предприемете,е да си изберете гинеколог,на който да вярвате и да започнете заедно да търсите причините.

Здравейте балагодаря Ви за бързия отговор на кратко ме увериха че нямам вина за случилото се направих си генетично иследване и всичко ми е на ред имам анолалия нз точно май съм тясна и не мога да раждам нормално .Не е трябвало и да го преносвам 7 дена на 6март ми падна тапата на 8 март имах разкритие но мялко контракции лекарката която ме наблюдаваше ме посъветва ако до 12 не родя на 13 да постъпя във болница.Така и направих правиха ми иследвания но не ми казваха нищо по късно разбрах от сестрата че ми е настроено секцйо за сутринта аз се притисних и вдигмах кръвно понже се бях настроила 9 месеца за нормално . Явно го предизвиках по някав начин или просто му е дошло времето нз :( със малко околоплодни води ме мъчиха нормално минах само на напани пробваха със ваком натискаха ми корема докато почнаха да намаляват тоновете на бебето качихаме за секцйо със инвалидна количка приготвиха ме .След като се събудих разбрах че е било във малкйя таз нагълтало се е със течност и е загинало 2.850 49см момче .От доц разбрах че последния месец се е мъчело във мен страдало но беше живо нз какво стана .Факт е че се разминах със бебе за 20 мин и околоплодните ми води са били тъмни .Имам оперция преди 4 години махнат ми е единия яйчник.Във момента се стремя да сваля кг за да мога да качвам живот и здраве. Хубав ден от мен .
mucolina

Мнениеот Dr Kovacheva » 11 Ное 2015, 11:46

mucolina написа:
Dr Kovacheva написа:

Здравейте,

Здравейте балагодаря Ви за бързия отговор на кратко ме увериха че нямам вина за случилото се направих си генетично иследване и всичко ми е на ред имам анолалия нз точно май съм тясна и не мога да раждам нормално .Не е трябвало и да го преносвам 7 дена на 6март ми падна тапата на 8 март имах разкритие но мялко контракции лекарката която ме наблюдаваше ме посъветва ако до 12 не родя на 13 да постъпя във болница.Така и направих правиха ми иследвания но не ми казваха нищо по късно разбрах от сестрата че ми е настроено секцйо за сутринта аз се притисних и вдигмах кръвно понже се бях настроила 9 месеца за нормално . Явно го предизвиках по някав начин или просто му е дошло времето нз :( със малко околоплодни води ме мъчиха нормално минах само на напани пробваха със ваком натискаха ми корема докато почнаха да намаляват тоновете на бебето качихаме за секцйо със инвалидна количка приготвиха ме .След като се събудих разбрах че е било във малкйя таз нагълтало се е със течност и е загинало 2.850 49см момче .От доц разбрах че последния месец се е мъчело във мен страдало но беше живо нз какво стана .Факт е че се разминах със бебе за 20 мин и околоплодните ми води са били тъмни .Имам оперция преди 4 години махнат ми е единия яйчник.Във момента се стремя да сваля кг за да мога да качвам живот и здраве. Хубав ден от мен .

Здравейте,
По изключение ще Ви дам само съвет. Ако сте от София или имате възможност да дойдете, предпочитам да коментирам в кабинета си.
Ако и двата варианта не са възможни или не Ви се струват подходящи,ще Ви отговоря във форума.
Д-р Соня Данева Ковачева
Dr Kovacheva

Мнениеот mucolina » 11 Ное 2015, 16:45

Здравейте нямам тази възможност да дойда до софия ще Ви бъда много благодарна ако ми дадете препоръки съвет тук.Предварително ви благодаря :) и ще чакам със нетърпение съвета ви хубав ден до скоро.
mucolina

Мнениеот Dr Kovacheva » 18 Ное 2015, 13:40

Custard написа:Здравейте! Извинявам се, ако се намесвам на неправилното място, но имам важен въпрос. Снощи, след секс с приятелката ми установих, че кондомът и стволът на члена ми са необичайно влажни. Притесних се дали случайно кондомът не се е скъсал, но проверих и се оказа, че всичко е наред. Дилемата, в което съм в момента е дали част от семенната течност не е преляла след еякулацията и свиването на пениса или всичко се дължи на влажността на влагалищната лигавица.

Бих се радвал да чуя съвет от нечия професионална или лична практика. Благодаря!

Здравейте,
Нямам идея защо не виждам отговора си. Писах Ви преди поне 10 дни. Това,което сте констати- рала,е субективно. Няма начин /обикновено/ да прелива каквото и да е,защото конструкцията на кондомите не го позволява.
Д-р Соня Данева Ковачева
Dr Kovacheva

Мнениеот Dr Kovacheva » 18 Ное 2015, 14:15

mucolina написа:Здравейте нямам тази възможност да дойда до софия ще Ви бъда много благодарна ако ми дадете препоръки съвет тук.Предварително ви благодаря :) и ще чакам със нетърпение съвета ви хубав ден до скоро.

Здравейте,
Важно е да се определи възрастта на плода. Да се уточнят параметрите,които са определящи за метода на раждане. ДА НЕ СЕ ДОПУСКА ИНФЕКЦИЯ ВЪВ ВЛАГАЛИЩЕТО! Околоплодната течност е стерилна,но влагалищното съдържимо,което е попаднало заедно с нея в /поне/ носоглътката на бебето,причинява инфекция,която дори като самостоятелен фактор може да причини смъртта на новородено.
Колегите знаят,че много малко медикаменти могат да се използват по време на бременност за лечение на инфекция,така че санирането на родовите пътища става преди забременяването. Въпреки това,ако при налична бременност настъпи инфекция /често се случва,защото условията стават много по-благоприятни от самото наличие на бременността/,има си начини да се лекувате ,без да бъде повлиян плода. Не са много начините,но ги има. Изследванията трябва да са пре- цизни.
В хода на бременността ще възникват различни ситуации,които ще искате да обсъдите. Нико- га не пропускайте да зададете въпросите си на Вашия гинеколог. С удоволствие ще помагам. Не бих имала нищо против и връзка с колегата,ако така Вие ще се чувствате по-спокойна.
Бебе се носи с усмивка,за която колегата,с който ще си партнирате,ще има много голям принос. Успех!
Д-р Соня Данева Ковачева
Dr Kovacheva

Мнениеот mucolina » 18 Ное 2015, 22:38

Благодаря ви много ще ви държа във течение декември съм на профилактичен преглед и се надявам на зелена светлина :grin: хубава вечер и до скоро :)
mucolina

Мнениеот Вяра » 20 Ное 2015, 15:35

Здравейте,
Преди няколко месеца лекувах ешерихия коли и ентерококи във влагалищен секрет. В урината също се изолира ешерихия. Преди месец микробиологията беше чиста. Нямам оплаквания. Много рядко се появяват бодежи и лек сърбеж в интимната област. На контролен преглед лекарката ми каза, че нямам никакви проблеми. Направи материал от влагалищен секрет и го погледна директно на микроскоп(от няколко месеца сме в Германия) и каза, че не се виждат бактерии и не е необходима нова микробиология. Но лактобацилите били малко количество. Аз поставям постоянно такива лактобацили и въпреки това количеството им не се възстановява. Затова ми изписаха Гинофлор, който съдържа естрогени и лактобацили. Планираме бременност и искам всичко да е наред преди да забременея. Но в листовката е казано да не се взимат от бременни. Във всеки един момент може да съм бременна. Мерим фоликули, защото цикълът ми е нередовен. Хормоните са наред. Попитах гинеколога си в България за Гинофлор. Той е на мнение, че не трябва да го взимам. Но без полезната флора, се опасявам, че ще се повтори цялата история с чревните бактерии. Моля помогнете ми, да взимам ли тези таблетки или не? Има време още до овулацията според днешния ултразвук. Да настоявам ли за ново микробиологично изследване?
Благодаря ви предварително.
Вяра

Мнениеот deyzi » 27 Ное 2015, 19:10

Здравейте,
Правих секс с приятеля ми и имаше гаф, бяхме с предпазни мерки, но презерватива се скъса и той свърши в мен. Веднага отидох по малка нужда. След 13 часа пих Ескапел. Днес е 8-мия ден от гафа, но се чувствам странно имам болки в кръста и стомаха.. Възможно ли е това да са странични реакции от хапчето или съм бременна?
Ще съм благодарна да получа отговор.
deyzi

Мнениеот Dr Kovacheva » 02 Дек 2015, 11:53

mucolina написа:Здравейте нямам тази възможност да дойда до софия ще Ви бъда много благодарна ако ми дадете препоръки съвет тук.Предварително ви благодаря :) и ще чакам със нетърпение съвета ви хубав ден до скоро.

Здравейте отново,
Всяка бременност е сама за себе си и не прилича на никоя от предишните при една и съща жена. При това състояние няма как да "си сверим часовника" по начина,по който е протекла бременността на мама или сестра. От предишни собствени бременности можем да се научим на начин на хранене,промяната в лечението на заболяванията ни /ако има такива/ и най-важното - отношението към спомена за минали неблагополучия. Важно е да не пренасяте тревожностите на преживяното към новата и,както Ви писах,съвсем различна бременност. Във Вас ще расте съвсем друг човек! Не се настройвайте за какъвто и да е начин на раждане,защото,както и сама вече сте се убедила,той може да се промени в последния момент или дори в хода на самото раждане. Затова Ви посъветвах грижливо да прецените при кого да бъде консултацията Ви. Каквито и ма- шини и знания да имаме,решаващото е личността на лекаря. Едни и същи знания и апаратура се използват съобразно неговата личност.
От сърце Ви желая една лека бременност и благополучно раждане!
Д-р Соня Данева Ковачева
Dr Kovacheva

ПредишнаСледваща

Назад към Архив