Екзема и алергия - онлайн консултация с дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Екзема и алергия - онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 16 Фев 2015, 21:00

ShellCracker написа:Здравейте, д-р Тодева,
На 20 години съм и имам акне (по принцип по-късно се развих, поради което този факт не ме изненадва). Опитвам се да изчистя лицето си, но за сега от 2 крема, които съм ползвал, се появява алергичен обрив. Познах го лесно, тъй като по принцип в семейството ми имаме алергии (имам алергия пролетта при цъфтенето и от силни миризми), но до сега друг не е показвал симптоми на кожни алергии. Кремовете, които ползвах, са крем Кларина и крем Здраве (от него бях най-изненадан). Първия път (и при двата) се появи обрив след 1-2 седмици, но след като преди месец мозъка ми блокира и си сложих една вечер крем Здраве след 3 дена вече имах ясно видим обрив (който изчезна за 3-4 дена отново). Имате ли съвет към мен от коя съставка може да е обрива или някакви насоки, какви продукти да ползвам в бъдеще?

И още един въпрос: каква може да е причината за постоянен обрив на бузата (буквално на бузата, понякога е са пъпки, но най-вече петна и червени точки без връх - не са много, даже по-скоро малко, но са от доста време). Този проблем ми е основно на бузите и около скулите (по-принцип познати ми казаха, че там може да са косми които растат наобратно - по-принцип съм къдрав и според тях това имало значение, а и все още нямам брада, а по скоро тука има - тука няма ).

ПП: В момента ползвам измиваща пяна за лице на Хималая и не съм забелязал да има обрив (но не променя факта, че акнето остава).

Здравейте, ShellCracker!

Не съм запозната със състоянието на Вашата кожа и трудно мога да Ви дам отговор.
Ако наистина имате акне аз не бих Ви предписала Кларина или Здраве!
Съветът ми към Вас е да посетите дерматолог и да не експериментирате с козметиката!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот filipova.1969 » 28 Фев 2015, 22:27

Здравейте, доктор Тодева,
от повече от 1 месец получих обриви по ръцете и краката-червени кръгли или с неправилна форма с големината на 1стотинка. Понякога са събрани няколко една до друга. Нямат връх, само са като петна, които в рамките на няколко часа стават по -плътни и се удебеляват, сърбят много, като се разчесват се уголемяват. Притеснявам, се че започнаха да ми излизат и на лицето. Ходих на кожен лекар като досега са ми назначени ЗЕНАРО, ЗОДАК, ДЕСИБЕЛ, ЗИРТЕК със МЕДРОЛ по схема. Казаха ми че е уртикария. Последните ги пия от една седмица, но няма ефект. От няколко месеца не съм вземала никакви лекарства. Освен това от около 1месец съм спряла да ям млечни произведения, яйца, месо, шоколад. Не съм променяла праха за пране и козметиката, не съм приемала нещо необичайно, Мажа се със ментолов спирт и дермодрин. Обривите стоят по около седмица като през това време продължават да излизат нови петна през 2-3дни. Много трудно завяхват.Сърбежите са много силни сутрин и през нощта.
Моля да ме насочите към някакво лечение, защото сърбежите са непоносими!
filipova.1969

Мнениеот SEAGALE » 02 Мар 2015, 16:44

Здравейте
От няколко години ми се появиха някакви обазувания по ушите,твърди отвътре и изпъкнали,които през зимата сякаш се активират а през лятото започват да се свиват и намалят.Бях ходил на лекар-уши-нос-гърло и ми предписаха да се мажа с Бетадерм- А, но не ми обясниха за причините на появата и т.н.Имам алергия към полени и мисля,че и студова алергия,но за второто не съм се проверявал.Мазах се 2 седмици след което намаляха,но след известно време пак се появиха.Продължих да се мажа ,но като че ли нямаше ефект.Прикачил съм ви снимки за да се ориентирате.Моля, кажете какви са тези образувания и как мога да ги премахна?
SEAGALE

Мнениеот Dr Violina Todeva » 05 Апр 2015, 11:41

filipova.1969 написа:Здравейте, доктор Тодева,
от повече от 1 месец получих обриви по ръцете и краката-червени кръгли или с неправилна форма с големината на 1стотинка. Понякога са събрани няколко една до друга. Нямат връх, само са като петна, които в рамките на няколко часа стават по -плътни и се удебеляват, сърбят много, като се разчесват се уголемяват. Притеснявам, се че започнаха да ми излизат и на лицето. Ходих на кожен лекар като досега са ми назначени ЗЕНАРО, ЗОДАК, ДЕСИБЕЛ, ЗИРТЕК със МЕДРОЛ по схема. Казаха ми че е уртикария. Последните ги пия от една седмица, но няма ефект. От няколко месеца не съм вземала никакви лекарства. Освен това от около 1месец съм спряла да ям млечни произведения, яйца, месо, шоколад. Не съм променяла праха за пране и козметиката, не съм приемала нещо необичайно, Мажа се със ментолов спирт и дермодрин. Обривите стоят по около седмица като през това време продължават да излизат нови петна през 2-3дни. Много трудно завяхват.Сърбежите са много силни сутрин и през нощта.
Моля да ме насочите към някакво лечение, защото сърбежите са непоносими!

Здравейте, filipova.1969!

Имате ли все още оплаквания? Ще можете ли да приложите снимки?

Извинявам се за забавяне на отговора, бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано! Преди малко повече от месец - на 26-ти февруари се роди моят син. Надявам се той да бъде здраво и добро дете, за да мога да Ви връщам отговорите си навреме, така че да Ви бъда максимално полезна!
Бъдете здрава!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 05 Апр 2015, 11:44

SEAGALE написа:Здравейте
От няколко години ми се появиха някакви обазувания по ушите,твърди отвътре и изпъкнали,които през зимата сякаш се активират а през лятото започват да се свиват и намалят.Бях ходил на лекар-уши-нос-гърло и ми предписаха да се мажа с Бетадерм- А, но не ми обясниха за причините на появата и т.н.Имам алергия към полени и мисля,че и студова алергия,но за второто не съм се проверявал.Мазах се 2 седмици след което намаляха,но след известно време пак се появиха.Продължих да се мажа ,но като че ли нямаше ефект.Прикачил съм ви снимки за да се ориентирате.Моля, кажете какви са тези образувания и как мога да ги премахна?

Здравейте, SEAGALE!

Ако приложените снимки са в някой от е-мейлите ми ще мога да Ви пиша по-късно, след като приключа с форума и стигна до тях!

Извинявам се за забавяне на отговора, бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано! Преди малко повече от месец - на 26-ти февруари се роди моят син. Надявам се той да бъде здраво и добро дете, за да мога да Ви връщам отговорите си навреме, така че да Ви бъда максимално полезна!
Бъдете здрав!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот meristela » 08 Юли 2015, 23:34

Здравейте дъщеря ми е на 10 месеца
повече от месец се борим с екземи по
брадичката и около очите- дайте ми съвет с какво
мажем петната
meristela

Мнениеот ratatui08 » 22 Юли 2015, 10:08

Здравейте, д-р Тодева,
имам кожна алергия която се изразява в червени широки петна на различни места по тялото-корем,ръка,крак.Посещавах алерголог и кожен лекар които ми предписват само кремове от които няма ефект.Искам да Ви помоля да ми дадете съвет за лекарство което да е ефикасно.Казаха ми да пробвам хапчета зиртек но и от там няма полза или може би трябва да ги пия по схема.
Благодаря Ви !
ratatui08

Мнениеот dimkaa69 » 10 Авг 2015, 06:14

Здравейте д-р Тодева.Имам сенна хрема,алергичен ринит към полени,домашен прах,животински косми и др.Ходих на алерголог изписват ми разни спрейове за нос,като си впръсквам добре,като спра за известно време и пак започва.От известно време започна сърбеж по цялото тяло,най-вече стъпалата и дланите на ръцете.Ако може да ми помогнете с нещо.Благодаря предварително.
dimkaa69

Мнениеот Dr Violina Todeva » 25 Авг 2015, 17:57

meristela написа:Здравейте дъщеря ми е на 10 месеца
повече от месец се борим с екземи по
брадичката и около очите- дайте ми съвет с какво
мажем петната

Здравейте, meristela!

Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано, защото имам малко детенце!
Все пак се надявам, че към настоящия момент проблема е решен, но ако не е така може да изпратите актуални снимки!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 26 Авг 2015, 16:20

ratatui08 написа:Здравейте, д-р Тодева,
имам кожна алергия която се изразява в червени широки петна на различни места по тялото-корем,ръка,крак.Посещавах алерголог и кожен лекар които ми предписват само кремове от които няма ефект.Искам да Ви помоля да ми дадете съвет за лекарство което да е ефикасно.Казаха ми да пробвам хапчета зиртек но и от там няма полза или може би трябва да ги пия по схема.
Благодаря Ви !

Здравейте, ratatui08!

Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано, защото имам малко детенце!
Все пак се надявам, че към настоящия момент проблема е решен, но ако не е така може да изпратите актуални снимки! Колегите поставиха ли диагноза на състоянието Ви?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести