ShellCracker написа:Здравейте, д-р Тодева,
На 20 години съм и имам акне (по принцип по-късно се развих, поради което този факт не ме изненадва). Опитвам се да изчистя лицето си, но за сега от 2 крема, които съм ползвал, се появява алергичен обрив. Познах го лесно, тъй като по принцип в семейството ми имаме алергии (имам алергия пролетта при цъфтенето и от силни миризми), но до сега друг не е показвал симптоми на кожни алергии. Кремовете, които ползвах, са крем Кларина и крем Здраве (от него бях най-изненадан). Първия път (и при двата) се появи обрив след 1-2 седмици, но след като преди месец мозъка ми блокира и си сложих една вечер крем Здраве след 3 дена вече имах ясно видим обрив (който изчезна за 3-4 дена отново). Имате ли съвет към мен от коя съставка може да е обрива или някакви насоки, какви продукти да ползвам в бъдеще?
И още един въпрос: каква може да е причината за постоянен обрив на бузата (буквално на бузата, понякога е са пъпки, но най-вече петна и червени точки без връх - не са много, даже по-скоро малко, но са от доста време). Този проблем ми е основно на бузите и около скулите (по-принцип познати ми казаха, че там може да са косми които растат наобратно - по-принцип съм къдрав и според тях това имало значение, а и все още нямам брада, а по скоро тука има - тука няма ).
ПП: В момента ползвам измиваща пяна за лице на Хималая и не съм забелязал да има обрив (но не променя факта, че акнето остава).
Здравейте, ShellCracker!
Не съм запозната със състоянието на Вашата кожа и трудно мога да Ви дам отговор.
Ако наистина имате акне аз не бих Ви предписала Кларина или Здраве!
Съветът ми към Вас е да посетите дерматолог и да не експериментирате с козметиката!
С уважение,
д-р Тодева