04 Мар 2015, 16:22
04 Мар 2015, 21:38
04 Мар 2015, 21:42
05 Мар 2015, 18:06
08 Мар 2015, 22:09
08 Мар 2015, 22:38
09 Мар 2015, 18:32
05 Апр 2015, 12:00
titimara написа:Здравейте, д-р Тодева
Аз съм жена на 21 години. Не съм сигурна в коя тема да пиша, извинете ме!
Септември 2014 след контакт с улична котка /вероятно/ аз и всеки, който бе по-дълго "в контакт" с котката, получихме обриви - малки кръгли червени петна на различни места по кожата.
Едно от заразените момичета получи диагноза Ringworms.
Тъй като, бяхме в чужбина, се консултирах с личен лекар чак няколко седмици по-късно, когато освен първоначалните 3 петна / едно в ляво на челото, точно където започва косата; едно на врата и едно на бедрото/ вече имах още 2 нови / от двете страни на левия бицепс/... Предписа ми Тридерм маз,без да ми даде диагноза.
Тридерм действаше добре - петната ставаха незабележими след прилагането му в продължение на 5-7 дни, но когато прекратявах за 2-3 дена лечението - те се зачервяваха и на всичко оттгоре се появяваха и нови - в близост до старите.
Ходих на дерматолог Декември месец и тя ми предписа едно мазило, след чието прилагане върху кожата, предизвика раздразнение, зачервяване и нещо като обрив/малки пъпчици в средата на кръга/ ... Прекратих употребата на това мазило след 10 дена опит и никакъв положителен резултат. Тя също не повели да ми постави някаква диагноза.
В момента се лекувам с разтвор от Детол, като си пръскам с него по 1-2 пъти дневно и се мажа с билков мехлем с екстракт от невен.
Въпросът ми към вас е: как разбирам кога да прекратя лечението?
В момента петната на бицепса, ръката и врата са незабележими - като изключим, че кожата е по светла от тази около тях, няма сърбеж, нито пъпчици, нито суха кожа...
Петната на бедрото ми са 3 в момента, те не са зачервени, но не са и бели като останалите, кожата там е по-суха и си личат малко останали пъпчици.
Последното петно, което е на челото ми, третирам само с мехлема, защото детол много изсушава мястото и предизвиква пърхот, това петно от време на време се зачервява.
Притеснявам се да прекратя лечението, защото когато го правя - нови петна се появяват...
Ако може да ми препоръчате и сериозен дерматолог от Варна, който да ми постави диагноза/в крайна сметка/, а не да ме прегледа за 30 секунди и да ме отпрати... Така и не се върнах за контролен преглед при колежката ви от Окръжна болница-Варна, защото се отнесе леко непрофесионално
05 Апр 2015, 12:04
wazz написа:Здравейте значи проблемът ми е , че имам някакви страни пъпчици които излезнаха по незнаини причини ! Проблемът е , че ме сърбят почти постояно и при мастурбация някакси ме дразнят и свършвам доста бързо заради тях..И имам чуството , че пенисът ми е почнал да мирише леко .![]()
Моля за съвет !
http://prikachi.com/images.php?images/621/7938621J.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/633/7938633o.jpg
05 Апр 2015, 12:06
коко2 написа:незнам дали мое тук мястото но от 2 3 месеца имам някви бели папчици по главичката мога да дам линк кам снимки на проблема но искам да знам сас какво да ги лекувам за дане стане по зле