Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
14 Авг 2014, 11:02
tedityy_bs написа:Здравейте Д-р Тодева!Имам бели точици по рамената и няколко на гърба .. не им обръщах внимание по простата причина, че изобщо не ги бях забелязала .. незнам кога са се появили точно мислех,че се беля .. все пак е лято и е нормално, но ми изглеждат на гъбички! как мога да ги премахна,какво да сложа или намажа
http://problem.framar.bg/%D0%B3%D1%8A%D ... D0%B9.html <- мисля,че е това
Здравейте, tedityy_bs!
Можете ли да приложите Ваша снимка?
С уважение,
д-р Тодева
14 Авг 2014, 11:08
Michelle19 написа:Dr Violina Todeva написа:Michelle19 написа:Здравейте, доктор Тодева! Миналата година вече късна пролет за първи път ми се появиха гъбички на палеца на десния крак. Започнах да го лекувам с Екзодерил, след това отидох и на море, а там нокътят се чупи. Предполагам от натиска при появата на нов. След това изчезна. Появата е от от горе надолу и засегната част е пожълтяла. Щом изчезнаха и израсна нов се появи гъбичка на втория пръст на левия крак. Отново го премахнах, но ето че близо година след това отново се появиха този път по едно и също време на двата нокътя. Сега забелязвам и че вторият до показалеца се е заразил. Мисля отново да започна с Екзодерил. Нокътят на палеца отново се счупи и се наложи да го изрежа. Дали морската вода ще ми помогне? И има ли друг вариант преди да отида на лекар? Благодаря!
Здравейте, Michelle19!
Можете ли да приложите снимка, за да видя какво точно е засягането при вас?
С уважение,
д-р Тодева
Здравейте отново и съжалявам за закъснението. Това е снимката на вторият пръст на левия ми крак.
Здравейте, Michelle19!
По-добре опитайте с лак
Полинейл, ако до 2-3 месеца няма ефект посетете лично лекар, за да се предпише друго лечение, което изисква рецепта.
Премахнала съм снимката Ви, за да не се разглежда от всички потребители!
Желая Ви успех!
С уважение,
д-р Тодева
14 Авг 2014, 11:11
asenova88 написа:здр.имам гъбички по ноктите на ръцете казаха ми че мога да ги лекувам с Флуконазол.Вярно ли е?
Здравейте, asenova88!
Да, тази активна съставка може да се използва за лечение на гъбични инфекции. Имайте предвид, че лекарствата с флуконазол са по рецепта, не са безвредни и е по-добре да не провеждате самолечение!
С уважение,
д-р Тодева
01 Окт 2014, 10:22
Здравейте, от известно време имам жълто петно под нокътя на големия пръст на крака. От няколко дни започна леко да ме боли при натиск, а също така и да отделя жълта течност. Прилагам и снимки за да можете по-лесно да прецените какъв е проблема. Дали това са гъбички? Благодаря ви предварително!
07 Окт 2014, 13:28
peppu написа:Здравейте, от известно време имам жълто петно под нокътя на големия пръст на крака. От няколко дни започна леко да ме боли при натиск, а също така и да отделя жълта течност. Прилагам и снимки за да можете по-лесно да прецените какъв е проблема. Дали това са гъбички? Благодаря ви предварително!
Здравейте, peppu!
Да,възможно е да имате гъбична инфекция на ноктите, но е възможно да имате и бактериална инфекция. Посетете кожен лекар, за да Ви предпише подходящо лечение!
Снимките Ви са премахнати, за да не се разглеждат от всички потребители!
С уважение,
д-р Тодева
27 Окт 2014, 12:42
Здравейте! Дъщеря ми е на 1 година и от един месец има гъбички в устата. Използвах лекарство Фунгостатин но след като приключих с него /както е отбелязано в употребата за използване/ пак се появиха. Мазах със сода но нищо не и помага. Минаха 10 дни от както не съм я мазала с Фунгостатина да го започна ли пак? Моля кажете как да се справя с тях?
29 Окт 2014, 14:52
Мария Койчева написа:Здравейте! Дъщеря ми е на 1 година и от един месец има гъбички в устата. Използвах лекарство Фунгостатин но след като приключих с него /както е отбелязано в употребата за използване/ пак се появиха. Мазах със сода но нищо не и помага. Минаха 10 дни от както не съм я мазала с Фунгостатина да го започна ли пак? Моля кажете как да се справя с тях?
Здравейте, Мария Койчева!
Добре е да посетите педиатъра или кожен лекар и да не провеждате самолечение! Ако детето боледува често ще трябва да се включи и имуномодулатор. Ако е необходимо ще се направи и по-дълъг курс или ще се използва по-висока доза!
С уважение,
д-р Тодева
25 Ное 2014, 16:45
Здравейте мъж съм на 25 г и имам сърбеж по ануса , ходих на кожен лекар и ми каза че имам зачервяване и ми изписа някакво кремче за около 7-8 лева и ми каза че за 1 седмица ще мине , е не мина ! Сърбежа е силен особено вечер , даже бих казал непоносим . Възможно ли е да са гъбички и как да разбера . Ако са , с какво да ги лекувам ? Може ли да съм се заразил в сална или парна баня и от хавлиите които все пак се перат но се дават от там ? Трябвали да отида на проктолог или да по търся по-добър кожен лекар ?
26 Ное 2014, 16:35
mkm написа:Здравейте мъж съм на 25 г и имам сърбеж по ануса , ходих на кожен лекар и ми каза че имам зачервяване и ми изписа някакво кремче за около 7-8 лева и ми каза че за 1 седмица ще мине , е не мина ! Сърбежа е силен особено вечер , даже бих казал непоносим . Възможно ли е да са гъбички и как да разбера . Ако са , с какво да ги лекувам ? Може ли да съм се заразил в сална или парна баня и от хавлиите които все пак се перат но се дават от там ? Трябвали да отида на проктолог или да по търся по-добър кожен лекар ?
Здравейте, mkm!
Посетете отново лекаря, който е изписал лечението. Така ще споделите за липсата на ефект и той ще може да прецени на контролния преглед какво е състоянието Ви. Възможно е да Ви вземе и изследване. Ако след контролния преглед нямате ефект тогава може да потърсите друг специалист.
С уважение,
д-р Тодева
08 Яну 2015, 18:16
Здравейте докторе,моя въпрос е следния:
На 21 години съм и забелязах от известно време,че около основата на пени*а са се образували нещо като мастни топченца,твърди са като бучки, много малки бучки. Та се чудех това гъбички ли са или няма място за притеснения.
Благодаря предварително !