12 Мар 2014, 17:06
21 Мар 2014, 14:08
21 Мар 2014, 17:20
21 Мар 2014, 17:26
21 Мар 2014, 19:12
s_ivelina написа:Здравейте!
Майка ми има от доста години гъбички на краката,мажи ги с какво ли не ,не минават.променен е цвета и дебелината на нокътя.дайте съвет..благодаря!
21 Мар 2014, 19:24
svetli4ka написа:Zdravei te i az imam kojen problem . na golemite sramni usni imam silen sqrbej i pada koja no samo vqn6en vqtre6en niamam . Predi nikolko dena mi izleze sq6to i na glavata kakvo da pravia kak da sprq tozi sqrbej molia pomogne te mi. ne go predavam na partniora mi ima go ot nikolko godini o opitvax sqs kakvi li ne kremove non ni6to ne mi pomogna. 6te se radvam ako mojete da mi kajete kak da se spravia sqs problema .
21 Мар 2014, 19:35
bvelikova72 написа:От два месеца лекувам вагинална кандидоза, която се оказа причинена от CANDIDA PARAPSILOSIS. Клотримазолът не ми помага, последното ми лечение е с Орунгал и Флуомизин, тъй като се изолира и ешерихия коли. Симптомите намаляха, но все още не се чувствам както преди. Много ли са редки тези щамове и има ли надежда за излекуване? Проверих си кръвната захар, съвсем е ОК. Вече мисля да търся лечение в София в някаква специализирана клиника...
22 Мар 2014, 09:54
Dr Violina Todeva написа:bvelikova72 написа:От два месеца лекувам вагинална кандидоза, която се оказа причинена от CANDIDA PARAPSILOSIS. Клотримазолът не ми помага, последното ми лечение е с Орунгал и Флуомизин, тъй като се изолира и ешерихия коли. Симптомите намаляха, но все още не се чувствам както преди. Много ли са редки тези щамове и има ли надежда за излекуване? Проверих си кръвната захар, съвсем е ОК. Вече мисля да търся лечение в София в някаква специализирана клиника...
Здравейте, bvelikova72!
Да, по-рядко се среща този вид инфекция на кандида. Правихте ли контролно изследване? В някои случаи оплакванията продължават известно време и след лечение. Говорила ли сте с лекуващия лекар за по-дълга терапия с цел профилактика?
С уважение,
24 Мар 2014, 12:50
bvelikova72 написа:Dr Violina Todeva написа:bvelikova72 написа:От два месеца лекувам вагинална кандидоза, която се оказа причинена от CANDIDA PARAPSILOSIS. Клотримазолът не ми помага, последното ми лечение е с Орунгал и Флуомизин, тъй като се изолира и ешерихия коли. Симптомите намаляха, но все още не се чувствам както преди. Много ли са редки тези щамове и има ли надежда за излекуване? Проверих си кръвната захар, съвсем е ОК. Вече мисля да търся лечение в София в някаква специализирана клиника...
Здравейте, bvelikova72!
Да, по-рядко се среща този вид инфекция на кандида. Правихте ли контролно изследване? В някои случаи оплакванията продължават известно време и след лечение. Говорила ли сте с лекуващия лекар за по-дълга терапия с цел профилактика?
С уважение,
Все още не съм направила контролно изследване, изчаквам още известно време. Благодаря Ви!
24 Мар 2014, 12:53
Framar.bg написа:Тук може да зададете въпроси какво да правите, ако имате гъбички. Нека заедно намерим най-доброто лечение!
На Вашите въпроси ще отговаря д-р Виолина Тодева - специалист по кожни и венерически болести.
Прочетете още от д-р Виолина Тодева:
Гъбички - здравен проблем
Подробна информация за д-р Виолина Тодева ще откриете в справочника на Фрамар.