Стари, неактуални, заключени теми.
Правила на форума
Заключена

Re: Гинекологични заболявания - онлайн консултация с гинеколог

09 Окт 2015, 10:46

mihaelapetrova написа:Здравейте казвам се Михаела и съм на 20 години. Въпроса ми е следния, започнах да вземам Марвелон от този месец с първия ден от цикъла, цикълът ми приключи преди една седмица, вчера отново ми дойде и имам болки в оббласта на яйчници, на какво се дължи това?? Благодаря предварително !

Здравейте,
Посещението при гинеколог е абсолютно задължително! Неправилното кръвотечение,което сте получили,тръбва да се изясни веднага!Ако нямате свой гинеколог,обадете ми се.

09 Окт 2015, 15:23

Доктор Ковачева,
Дали бихте дали мнение по питането ми на миналата страница?
Благодаря Ви предварително!

12 Окт 2015, 11:32

Здравейте!
Миналата година имах засилено бяло течение, сърбеж и зачервяване. След като излязоха изследванията се оказа, че съм заразена с човешки папилома вирус, минах курс с антибиотици и една процедура с "горене". На контролния преглед и след повторни изследвания ми казаха, че всичко е наред и този проблем няма да ме притеснява вече.
От няколко дни обаче усещам сърбеж, а от вчера имам засилено течение и се опасявам, че проблема може да се е появил пак, но не мога да си обясня каква е причината. В момента си освобождавам време, за да си запиша час, просто исках да имам още едно мнение по въпроса.

12 Окт 2015, 14:44

Имам течение и странна миризма. Направих си изследвания и ми казаха "Нищо ти няма" а бялото течение изобилства и миризмата си стои вече 2ра седмица. С партньора ми нищо не правим защото очаквахме да ни назначат лечение. Моля помогнете! Резултатите са следните, правени са в цибалаб:
Патогенни микроорганизми (аеробни) - не се изолират
Изследване за кандида - не се изолира
Лактобацили - отсъстват
Левкоцити - отсъстват
Епителни клетки - много
Други находки - *

Не знам вече какво да правя :(

13 Окт 2015, 19:41

Здравейте, от няколко месеца нямам овулация, а с приятеля ми се опитваме да имаме дете, а какво може да се дължи това?

14 Окт 2015, 10:37

the_doors написа:Доктор Ковачева,
Дали бихте дали мнение по питането ми на миналата страница?
Благодаря Ви предварително!

Здравейте,
Не открих на предишната страница питане без отговор. Моля,задайте въпроса си.

14 Окт 2015, 10:45

morningcoffee написа:Здравейте!
Миналата година имах засилено бяло течение, сърбеж и зачервяване. След като излязоха изследванията се оказа, че съм заразена с човешки папилома вирус, минах курс с антибиотици и една процедура с "горене". На контролния преглед и след повторни изследвания ми казаха, че всичко е наред и този проблем няма да ме притеснява вече.
От няколко дни обаче усещам сърбеж, а от вчера имам засилено течение и се опасявам, че проблема може да се е появил пак, но не мога да си обясня каква е причината. В момента си освобождавам време, за да си запиша час, просто исках да имам още едно мнение по въпроса.

Здравейте,
Възпалителните заболявания в гинекологията имат няколко характерни признака.Сърбежът е един от тях. По-редки причини за това оплакване са алергиите и някои други процесина кожата и полулигавиците на външните полови органи. Без преглед няма как да получите точната причина. Според начина на работа на всеки от колегите,се назначават и съответни изследвания,ако се касае за причинител на възпаление.

14 Окт 2015, 10:53

Dani3lla написа:Имам течение и странна миризма. Направих си изследвания и ми казаха "Нищо ти няма" а бялото течение изобилства и миризмата си стои вече 2ра седмица. С партньора ми нищо не правим защото очаквахме да ни назначат лечение. Моля помогнете! Резултатите са следните, правени са в цибалаб:
Патогенни микроорганизми (аеробни) - не се изолират
Изследване за кандида - не се изолира
Лактобацили - отсъстват
Левкоцити - отсъстват
Епителни клетки - много
Други находки - *

Не знам вече какво да правя :(

Здравейте,
Начинът на вземане на материала,съхранението и транспортирането му имат строго определени правила. Ако са спазени,резултатът,който цитирате,говори за друг вид причина за оплакванията Ви - не възпалителни. Несъответствието между клинични изяви на проблема /оп- лакванията Ви/ и резултат от изследването могат да се дължат на ред причини.Течението не е нормална находка,миризмата - също.Потърсете второ мнение.

14 Окт 2015, 10:55

simonakik написа:Здравейте, от няколко месеца нямам овулация, а с приятеля ми се опитваме да имаме дете, а какво може да се дължи това?

Здравейте,
Ако липсата на овулация е констатирана от гинеколог,той ще Ви каже причината,защото изследванията са я конкретизирали. Ще Ви назначи и съответно лечение за отстраняването й.

14 Окт 2015, 20:18

Прилагам копие :)

the_doors написа:Здравейте,
Имам нужда от второ мнение по предложено ми лечение.
На профилактичен гинекологичен преглед лекарят ми каза, че имам малка раничка. Цитонамазка - ПАП 2Б, с наличие на койлоцити и нискостепенни ПИЛ. Направихме колпоскопия - без атипизъм, уж всичко наред. Пуснахме изследване за ЧПВ, типизиране + хламидии, уреаплазми и т.н. От това изследване излезе, че имам 3 високорискови положителни ЧПВ, всичко останало отрицателно.
Лекарят ми предписа да пия 3 месеца Изопреназин по 1 сутрин и вечер и след като мине настоящият ми цикъл да ходя да ме маже 3 пъти със Солкогин. Това със Солкогина вместо стандартното горене - било по-щадящо. На 26 съм, не съм раждала.
Въпросът ми е предложеното лечение адекватно ли е на състоянието ми, дали не е по-добре да се направи горене, което да изчисти проблема, или въобще има ли нужда да се третира раничката за момента? Лекарят ми обясни, че ако ЧПВ е било отрицателно за всички видове сме щели само да наблюдаваме, но при 3 високорискови положителни, трябва да проведем терапия. Много съм притеснена :(
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 24