Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
08 Юли 2019, 12:56
onqskonq написа:Добър ден имам някакъв обрив от вътрешната страна на бедрата точно до тестисите. Ходих на кожен лекар и ми каза да ги мажа със БетазонТрио, и че са от жегите и от бельото което нося.Тогава бяха само от дясната страна. Мина цяла седмица, обрива ми излезе и от лявата страна на тестисите и по долната им част. Минали са 22 дни от както имах полов контакт без презерватив, (само фелацио) Други симптоми нямам, не стават на мехури и не боли а само сърби и пари. Долу ще пусна снимка, малко е гнусна съжелявам. Благодаря предварително на който се отзове.
Здравейте!
Придържайте се към лечението, би трябвало да помогне. Ако обаче няма резултат направете контролна визита!
С уважение,
д-т Тодева
09 Юли 2019, 10:34
Благодаря за отговора. Само искам да попитам това възможно ли е да е генитален херпес?
10 Юли 2019, 10:21
onqskonq написа:Благодаря за отговора. Само искам да попитам това възможно ли е да е генитален херпес?
Здравейте!
Поне това, което се вижда от снимките не мисля че се касае за херпес.
С уважение,
д-р Тодева
19 Юли 2019, 15:41
Здравейте! Много съм притеснена, дъщерями е бременна в четвъртият месец, но и се появи херпес зострес на гърба, моля ви, кажете имали опасност за бебето! В момента и правят малгама или каквото е там! Може ли да се маже със нещо? Благодаря предварително!
20 Юли 2019, 15:16
Д-р Тодева,дъщерями е бременна в 13 г.с,но се появи херпес зостер,лекуват я с малгама,имали опасност за плода?Никой нищо не ни казва,моля Ви,за отговор!
22 Юли 2019, 13:27
Лидия Станчева написа:Д-р Тодева,дъщерями е бременна в 13 г.с,но се появи херпес зостер,лекуват я с малгама,имали опасност за плода?Никой нищо не ни казва,моля Ви,за отговор!
Здравейте!
По принцип инфекцията с херпес зостер не се счита за тератогенна, защото не протича по същия начин, както варицелата. Обикновено по-голям риск има ако е близо до раждането. Нека си прави редовни прегледи, на които със сигурност се вижда развитието на бебето и така няма да се притеснява! По принцип няма индикация да се прекъсва бременност.
С уважение,
д-р Тодева
25 Авг 2019, 22:52
Здравейте др Тодева. Преди около 6м. Имах проблем с мехурчета на интимните пасти. Отидох на Аг каза ми херпес. Рецидивира всеки месец .приемах изопринозин след това лизин, ползвам вираут крем, ацикловир крем. Последните няколко пъти имам лека болка в левия крак и ръка която отшумява за 2-3дена. Дали е свързана с херпеса. За около 4-5дена овлдявам инфекцията и се мажа с цикатридина.
27 Авг 2019, 11:38
Tedu34 написа:Здравейте др Тодева. Преди около 6м. Имах проблем с мехурчета на интимните пасти. Отидох на Аг каза ми херпес. Рецидивира всеки месец .приемах изопринозин след това лизин, ползвам вираут крем, ацикловир крем. Последните няколко пъти имам лека болка в левия крак и ръка която отшумява за 2-3дена. Дали е свързана с херпеса. За около 4-5дена овлдявам инфекцията и се мажа с цикатридина.
Здравейте!
При толкова чести епизоди на херпесна инфекция е добре да се предприеме по-дългосрочно лечение. Обсъдете с Вашия гинеколог или посетете дерматолог.
С уважение,
д-р Тодева
27 Сеп 2019, 13:34
Здравейте,имам тежък кожен проблем от 4 дни.В началото ме болеше кожата под долната устна.После ми избиха болезнени херпеси,или друго.Също ми избиха и по езика,вече пети ден положението се влошава.За съжаление не мога да ида на доктор.Преди около 5г щерката ме зарази с шарка и бях много зле,повече от месец на легло.Мисля,че сега е подобно,но в по малък размер,херпес зостер.Пия само витамини и мажа с зовиракс,но няма ефект.Прилагам фото.Мерси!

- кожен проблем - херпес.jpg (61.99 KiB) Прегледано 1195 пъти
27 Сеп 2019, 20:20
Добър вечер бих искала да попитам това херпис ли е и дали е заразен
На приятелят ми от 2 год му излиза ма бузата на дупето червенина с мехури после мехурите изчезват и стават рана завехва и остава малко петно След някакв период от време пак се появява на същото место или от другата страна ако е херпис заразен ли е от какво се зарязява човек с този херпис пошпв контакт съм имала нон стоп с нвго но аз нямам никакви обриви никакви симтоми на херпис