Херпес, варицела и шарки - въпроси, отговори, лечение и полезни съвети

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Херпес, варицела и шарки онлайн консултация с кожен лекар

Мнениеот Dr Violina Todeva » 03 Окт 2019, 11:56

ДимитърСтоянов написа:Здравейте,имам тежък кожен проблем от 4 дни.В наччалото ме болеше кожата под долната устна.После ми избиха болезнени херпеси,или друго.Също ми избиха и по езика,вече пети ден положението се влошава.За съжаление не мога да ида на доктор.Преди около 5г щерката ме зарази с шарка и бях много зле,повечче от месец на легло.Мисля,чче сега е подобно,но в по малък размер,херпес зостер.Пия само витамини и мажа с зовиракс,но няма ефект.Ппилагам фото.Мерси

Здравейте!

Ако не сте посетил лекар, ще трябва да посетите. Най-веротно имате нужда и от антибиотично лечение, но само снимката и описанието не са ми достатъчни, за да помогна.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 03 Окт 2019, 12:03

Mariya2008 написа:Добър вечер бих искала да попитам това херпис ли е и дали е заразен
На приятелят ми от 2 год му излиза ма бузата на дупето червенина с мехури после мехурите изчезват и стават рана завехва и остава малко петно След някакв период от време пак се появява на същото место или от другата страна ако е херпис заразен ли е от какво се зарязява човек с този херпис пошпв контакт съм имала нон стоп с нвго но аз нямам никакви обриви никакви симтоми на херпис

Здравейте!

Не мога да отговоря дали се касае за херпес само от описанието Ви. По принцип ако се касае за херпес, той е заразен в периода, в който има мехурчета.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Мария.Георгиева » 17 Окт 2019, 16:07

Здравейте,преди месец ..месец и половин се бях заразила от малката ми братовчедка с херпес зостер.Исках да попитам след като съм се излекувала имали вариант да заразя някой друг.Понеже на приятеля ми му излязоха подобни пъпчици така да го нарека,и се притеснявам да не е същото.
Мария.Георгиева

Мнениеот Dr Violina Todeva » 12 Ное 2019, 13:17

Мария.Георгиева написа:Здравейте,преди месец ..месец и половин се бях заразила от малката ми братовчедка с херпес зостер.Исках да попитам след като съм се излекувала имали вариант да заразя някой друг.Понеже на приятеля ми му излязоха подобни пъпчици така да го нарека,и се притеснявам да не е същото.

Здравейте!

След като обривът е преминал няма как да заразите някой друг.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Polina B. » 06 Яну 2020, 03:44

Здравейте др. Тодева! Сина ми изкара Варицела, преди 2 седмици, но останаха няколко дупчици по лицето. Моля ви, кажете ми кой от двата крема да взема- Скарекс или Кело Кот, кой е по-ефикасен?
Polina B.

Мнениеот Dr Violina Todeva » 07 Яну 2020, 13:13

Polina B. написа:Здравейте др. Тодева! Сина ми изкара Варицела, преди 2 седмици, но останаха няколко дупчици по лицето. Моля ви, кажете ми кой от двата крема да взема- Скарекс или Кело Кот, кой е по-ефикасен?

Здравейте!

Препаратите са аналогични!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Mimi8472 » 26 Апр 2020, 08:52

Здравейте, преди 2 седмици ми паднаха коричките от варицела, и ми останаха дупки по лицето, мажа се с Цикабио, но прочетох, че този крем е до образуване на корички. Да продължа ли да се мажа или вече е късно за него? Какво ще ми препоръчате? Благодаря предварително!
Mimi8472

Мнениеот Dr Violina Todeva » 28 Апр 2020, 09:27

Mimi8472 написа:Здравейте, преди 2 седмици ми паднаха коричките от варицела, и ми останаха дупки по лицето, мажа се с Цикабио, но прочетох, че този крем е до образуване на корички. Да продължа ли да се мажа или вече е късно за него? Какво ще ми препоръчате? Благодаря предварително!

Здравейте!

Почти няма какво да се използва за вдлъбнали белези. Бихте могла да мажете биоойл или скарекс. Биха могли частично да помогнат.

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот IdealPetrov » 26 Фев 2021, 02:19

Изображение

Здравейте. Това красиво нещо ми излезе от задната част на крака доста под интимната област. Възможно ли е все пак да е генитален херпес.
IdealPetrov

Мнениеот dobromir.atanasov » 03 Мар 2021, 09:00

Добро утро известно време имам неприятни брадавици около ануса и не знам къде и при кой лекар да отида нямам осигуровки Дайте ми съвет
dobromir.atanasov

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести