701111 написа:Здравейте, от април 2012 съм с хипотиреоидизъм tsh беше 42. От тогава се отключи и клинична депресия с присъщи вегетативни симптоми - много неприятни. няма да ги обяснявам. За тези 2 години съм качила 28 кг. Искам да попитам защо не изчезва депpeсията и ще възвърна ли качените килограми. Освен това кафето и цигарите трябва ли дасе спрат. Благодаря предварително!
vanessa написа:Здравейте, имам проблем със забременяването. TSH e в нормата, но имам завишени МАТ на 78. Може ли това да е причина да не забременея и по какъв начин ми пречат тези антитела на една евентуална бременност? Може ли да ме посъветвате нещо, за което благодаря!
borislava написа:От 2010 година съм оперирана от струма нодоза базедовификата преди няколко месеца не се почуствах добре и си направих изцледване на Tsh -0.6 Ft4 16.974 пиех ел тирокс един ден 100 на следващия 125 намалиха ми дозата на пет дни 100 и два 125 и след 20 дни си направих изследване Тsh 0.25 и пак ми намалиха дозата пет дни 75 и два 100 Това правилното ли е решение ?
galq_petrova написа:Здравейте д-р Йорданова
Преди близо година бях диагностицирана с болестта Хашимото и започнах нейното лечение в следствие,на което резултатите се подобриха остана обаче един нерешен проблем,който всъщност не знам дали изобщо се дължи на болестта но мисля,че е във вашата компетенция.Имам повишено слюнкоотделяне(хиперсаливация).Ходих при лицево-чеперни хирурзи ,еднокринолози и дори психиатри.Всички ми казваха,че всичко е наред,всичко се дължало на нервите,изписваха ми какви ли не антидепресанти и тнт.Обръщам се към вас с надеждата,че можете да ми дадете някаква насока,тъй като проблема вече става нетърпим и просто не знам към кого вече да се обърна.
Благодаря Ви предварително!
Назад към Ендокринология и болести на обмяната
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта