Тук може да задавате вашите въпроси, свързани със здравето на детето ви, към педиатър, хомеопат, паразитолог, детски психолог и психотерапевт.
09 Фев 2018, 17:02
Здравейте д-р Янакиев,
бих искала да попитам за професионалното в мнение доколко е ефективна хомеопатията при дете с алергия към акари , висока чувствителност 4 по кръвен тест..Досега детето ми е на 3.5 г. е боледувало от многократно от повтарящи се бронхиолите и пневмония, лекувано е с класическа медицина и инхалации, предната зима след консултация с алерголог е с диагноза алергична астма и е назначен Флекстит помпичка, Монтелукаст прахчета(Сингулар) и противоалергично Ксизал. Минала зима беше добре при това лечение, беше добре, тази зима не давам Флексотита , само прахчетата и противоалергично при нужда. Но безобидни сополи, които му се появяват от алергията предполагам много лесно слизат надолу в гърдите и прави влажни кашлици.Тогава само с инхалации.
Какво бихте ми препоръчали като профилактика за такова състояние?
Благодаря Ви предварително!
Мария Атанасова
10 Фев 2018, 08:16
Здравейте Мария,
Да, Хомеопатията може да облекчи тази нагласа на Вашето дете към алергии.
Ще се нуждаем от преглед и по-подробна консултация.
Хомеопатичният подход не се интересува толкова към какво е алергично Вашето дете, а по-скоро от неговия тип, сценария на боледуване и други особености.
След внимателния и подробен разговор ще се направи имуностимулираща схема - хомеопатични продукти и природен стимулатор като
сиропа д-р Марио ИмунокидсПостепенно ще намалеят дозите на традиционните медикаменти и ще ги спрем ако състоянието на детето го позволява.
С уважение д-р Марио Янакиев
12 Фев 2018, 13:52
Здравейте д-р Янакиев,
бих искала да попитам за професионалното в мнение доколко е ефективна хомеопатията при дете с алергия към акари , висока чувствителност 4 по кръвен тест..Досега детето ми е на 3.5 г. е боледувало от многократно от повтарящи се бронхиолите и пневмония, лекувано е с класическа медицина и инхалации, предната зима след консултация с алерголог е с диагноза алергична астма и е назначен Флекстит помпичка, Монтелукаст прахчета(Сингулар) и противоалергично Ксизал. Минала зима беше добре при това лечение, беше добре, тази зима не давам Флексотита , само прахчетата и противоалергично при нужда. Но безобидни сополи, които му се появяват от алергията предполагам много лесно слизат надолу в гърдите и прави влажни кашлици.Тогава само с инхалации.
Какво бихте ми препоръчали като профилактика за такова състояние?
Благодаря Ви предварително!
Мария Атанасова
01 Мар 2018, 18:36
Здравейте д-р Янакиев,
имам бебенце на 37дни ,на което нослето му хрипа и правя промивки с физиологичен разтвор. На няколко пъти изкара жълто-зелени сополи, но през повечето време ги шмърка навътре и като слезе надолу към гърлото този секрет почва да го дави. Какво мога да направя за да му помогна?
07 Мар 2018, 16:19
Здравейте д-р Янакиев искам да давам имунокинд на детето си.тъй като много често боледув.той е на 3години.през есента му дадах 3 месеца(септември октомври ноември)от тогава насам не съм давала нищо за имунната система.кога трябва да почвам сега през март или трябва да чакам април за да му давам.благодаря
07 Мар 2018, 17:55
Здравейте Цвети,
Достатъчно е да използвате капки Грипстоп.
С уважение д-р МАРИО Янакиев
07 Мар 2018, 17:58
Здравейте sener-hatice.osman,
Препоръчвам Ви сиропа
д-р Марио Имунокидс - 2 пъти по 3 мл. до края на май. Имам много положителни отзиви от майки с често боледуващи деца.
09 Мар 2018, 15:44
Dr Mario Yanakiev написа:Здравейте Цвети,
Достатъчно е да използвате капки Грипстоп.
Здравейте, понеже мина време докато ми отговорите реших да пуснах носен секрет и се оказа ,че има Стафилококус ауреус, какво мога да му дам?
10 Мар 2018, 08:09
Здравейте Цвети,
няма нужда да се лекува този Стафилокок, а да се овладеят секретите.
21 Мар 2018, 11:17
Здравейте, д-р Янакиев! Дъщеричката ми е на 5г. и 4м. Тежи 16кг., слабичка е, но пък изобщо не се спира, много е игрива. Често боледува от червено гърло, запушен нос, кашлица. В момента даже привършваме лечение с антибиотик Цифексим. Като също пихме Амбрекс, Еириус и Вентолин, защото гърдичките й свиреха, кашляше но не можеше да изкара секретите. Въпреки, че пихме антибиотик, вечер нослето й се запушва и диша през устата. Преди на почнем антибиотика 1месец съм давала Имунобор кидс актив, защото започнах нова работа и исках да е здравичка, за да не ми се налага да отсъствам. Моля Ви, за някакъв сироп за имунната система, както и ако Вие прецените някаква хомеопатия подходяща и подържаща за здравето й. Благодаря Ви!