03 Мар 2013, 22:12
Noni написа:Здравейте, д-р Станилов!
Извинете за дългия пост, но искам да включа всяка потенциално важна информация.
Котката ми е на 15 години. Преди около 8 месеца й беше открит тумор на млечните жлези...
15 Мар 2013, 10:29
16 Мар 2013, 14:41
betinavv написа:Здравейте д-р Станилов!
През лятото козината по коремчето на коте Пипо /8 годишен, кастриран, мъжки котарак/ започна да пада. Третирах го с Екзодерм и порасна нова козина. По същото време на кръста ми се появи обрив, първоначално колкото монета от 1 лв, а впоследствие двойно увеличен. Кожен лекар каза, че това са вид гъбички, най-вероятно пренесени от животни. Третирах го с Певизон.
Известно време котето беше при майка ми и през това време отново козината е започнала да пада и то не само по коремчето, но и по задните крака от вътрешната страна.
Посъветвахме се с местен ветеринарен лекар /живеем в Монтана/ и той каза, че това е хормонален проблем тъй като има изменение в гърдите. Тъй като на пазара нямало достатъчно хормонални препарати ни изписа Ноновулин по схема. Четох обаче за страничните ефекти и се притеснявам ужасно.
Моля да ни посъветвате какво е най-добре да направим.
Благодаря Ви предварително и желая успешна работа!
Богдана
16 Мар 2013, 15:19
Noni написа:Здравейте пак и мерси за личното съобщение!
На мен все още ми излиза, че нямам право да използвам функцията да пиша лични съобщения, затова да добавя към поста ми от 17 Фев 2013, 01:17...Noni написа:Здравейте, д-р Станилов!
Котката ми е на 15 години. Преди около 8 месеца й беше открит тумор на млечните жлези...
Вече я оперирахме и е в добър общ тонус.
Струва ми се, че хирургът, когото избрахме, е наистина професионалист на висота и откъм операция нещата са ОК. Но и според него няма много (или почти никакви) други опции за лечение, за потискане на евентуално следващо развитие... та основното ми питане сега остава в тази посока - има ли медикаменти и изобщо каквото и да било друго, с което можем да й помогнем?
16 Мар 2013, 16:00
d.n.petrova написа:Здравейте!
Имам котка на 13 години,която миналата година кастрирах.Въпреки възрастта й операцията бе успешна и тя бързо се възстанови. Предвид ,че още като малка й падна едно зъбче вследствие на опит да прегризе кабел,тя е с 3 зъба. Даваме й само мека храна-консерви. След кастрацията наддаде на килограми и похърква,но това не ме притеснява.Има подкожно образувание,не точно топче, с неправилна форма.Имаше го и преди кастрацията.Лекарят ни бе казал да избягваме да я милваме/ по коремчето е/. Сега ми се струва ,че и друго се появява,пак по корема. Не дава признаци да я боли нещо,не е неспокойна. Не се тревожех преди появата на второто образувание,защото когато беше по-млада имаше едно,казаха че е мастно,то изчезна след време.Но сега нищо не изчезва и съм много притеснена.
Поздрави и чакам вашето мнение!
01 Апр 2013, 11:40
04 Апр 2013, 23:39
78818371 написа:Д-р Станилов, здравейте,
Бих искала да споделя с вас проблем, който имам с моя котка на 6 години. Аз има 4 котета у дома. С тази обаче се получи едно обезкосмяване на корема, от вътрешната страна на задните крачета и на хълбоците от двете страни. Кожата е спокойна - няма рани и струпеи. Водих я на ветеринар - направиха и посявка за някакви гъби и междувременно и сложиха ваксина - polivac - за котки. Пробата за гъбички се оказа отрицателна. Сложих и препарат за паразити на вратлето - StrongHold. Наблюдавам я, че продължава да се ближе и да Ви кажа не знам какво да направя. То козината няма как да порасне за кратко време, но поне по мое наблюдение като че ли петната не се уголемяват. Котката е кастрирана, женска и я храня с Роял Канин за кастрирани котки. Имате ли идея какво може да е това? Някои ми казаха, че можело да е от храната - от скоро яде Роял Канин - до преди месец, два ги хранех с Орижен. Смених я с Роял Канин - имам чувството, че от орижена не им беше особено добре на стомахчетата. Други казаха, че можело да е хормонално - не съм и правила хормонални тестове. Моля Ви за мнение - ако случайно сте се сблъсквали с подобен проблем. Мога и снимки да Ви изпратя - стига да е удобно разбира се и да ми предоставите мейл.
А. Костова
Благодаря предварително!
05 Апр 2013, 18:57
Dr Iskren Stanilov написа:Noni написа:Здравейте пак и мерси за личното съобщение!
На мен все още ми излиза, че нямам право да използвам функцията да пиша лични съобщения, затова да добавя към поста ми от 17 Фев 2013, 01:17...Noni написа:Здравейте, д-р Станилов!
Вече я оперирахме и е в добър общ тонус.
Струва ми се, че хирургът, когото избрахме, е наистина професионалист на висота и откъм операция нещата са ОК. Но и според него няма много (или почти никакви) други опции за лечение, за потискане на евентуално следващо развитие... та основното ми питане сега остава в тази посока - има ли медикаменти и изобщо каквото и да било друго, с което можем да й помогнем?
Здравейте Noni,
Медикаменти има, но сложността на вашата ситуация изисква да осъществим двупосочен контакт в реално време, затова ще се радвам да се свържете с мен на посочените ми контакти.
Благодаря
Д-р Искрен Станилов
10 Апр 2013, 11:51
Dr Iskren Stanilov написа:78818371 написа:Д-р Станилов, здравейте,
Бих искала да споделя с вас проблем, който имам с моя котка на 6 години. Аз има 4 котета у дома. С тази обаче се получи едно обезкосмяване на корема, от вътрешната страна на задните крачета и на хълбоците от двете страни. Кожата е спокойна - няма рани и струпеи. Водих я на ветеринар - направиха и посявка за някакви гъби и междувременно и сложиха ваксина - polivac - за котки. Пробата за гъбички се оказа отрицателна. Сложих и препарат за паразити на вратлето - StrongHold. Наблюдавам я, че продължава да се ближе и да Ви кажа не знам какво да направя. То козината няма как да порасне за кратко време, но поне по мое наблюдение като че ли петната не се уголемяват. Котката е кастрирана, женска и я храня с Роял Канин за кастрирани котки. Имате ли идея какво може да е това? Някои ми казаха, че можело да е от храната - от скоро яде Роял Канин - до преди месец, два ги хранех с Орижен. Смених я с Роял Канин - имам чувството, че от орижена не им беше особено добре на стомахчетата. Други казаха, че можело да е хормонално - не съм и правила хормонални тестове. Моля Ви за мнение - ако случайно сте се сблъсквали с подобен проблем. Мога и снимки да Ви изпратя - стига да е удобно разбира се и да ми предоставите мейл.
А. Костова
Благодаря предварително!
Здравейте Г-жо/Г-це Костова,
Продължавайте в същия дух, имайте предвид, че е необходимо време на организма да реагира. Може да вземете хипоалергенна храна. Ето моя email: iskren.stanilov@abv.bg, ще очаквам снимките.
С поздрав.
д-р Искрен Станилов
12 Апр 2013, 13:30
Dr Iskren Stanilov написа:Dr Iskren Stanilov написа:78818371 написа:Д-р Станилов, здравейте,
А. Костова
Благодаря предварително!
Здравейте Г-жо/Г-це Костова,
Продължавайте в същия дух, имайте предвид, че е необходимо време на организма да реагира. Може да вземете хипоалергенна храна. Ето моя email: iskren.stanilov@abv.bg, ще очаквам снимките.
С поздрав.
д-р Искрен Станилов
Здравейте Гл. Експерт Костова,
Благодаря за снимките, който сте ми изпратили. Разгледах ги и долкото виждам има израснала козинка на местата на който са били петната, ако греша поправете ме. Относно храната, ще е хубаво да преминете към хипоалергенна храна(гранула), предлага се във ветеринарните клиники. Спрямо това което можах да видя: картината не е страшна, но и небива да се подценява. Затова нека не губим време, моля изпратете ми контакт на който бихме могли да дискутираме в реално време.
С поздрав,
Д-р Искрен Станилов