Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Re: Кога разбрахте, че детето ви вече не е дете?

01 Фев 2012, 15:03

Границата е много тънка и човек, трябва да е много наблюдателен и да има стабилна връзка между него и детето, което пораства и започва да се интересува от съвсем различни неща... В тази промяна е чудесно, ако можем да бъдем по близо до порасналите си деца, защото те точно тогава имат нужда от отговори на безбройните си въпроси... И внимателното насочване към нещата ще свърши чудесна работа... Как се разбира, кога да се направи, ами те просто сами си го показват променят се, сменят интересите си, начина си на поведение понякога, дори променят нещата, които обичат...

Re: Кога правихте секс за първи път?

05 Фев 2012, 19:07

ogi-smile написа:
Трябва да има сексуално образование и то да е много по залегнало в програмите на образователната ни система. Не само да плашим децата от болести, но плавно да им поднесем и информацията за всичко, което предстои да им се случи в интимния им живот. Това ще помогне много да не се стига до тези абсурдни взаимоотношения...

Ами трябва да има съгласен съм, но замислете се колко родители открито говорят с децата си на тема секс. Сексуалното образование трябва да започне от семейството от най-близкият кръг на тинейджърите а не от улицата както е практиката в последните 20 години!

06 Фев 2012, 15:27

Memento написа:
ogi-smile написа:
Трябва да има сексуално образование и то да е много по залегнало в програмите на образователната ни система. Не само да плашим децата от болести, но плавно да им поднесем и информацията за всичко, което предстои да им се случи в интимния им живот. Това ще помогне много да не се стига до тези абсурдни взаимоотношения...

Ами трябва да има съгласен съм, но замислете се колко родители открито говорят с децата си на тема секс. Сексуалното образование трябва да започне от семейството от най-близкият кръг на тинейджърите а не от улицата както е практиката в последните 20 години!

Напълно съм съгласна с теб, искам само да вметна, че аз правих секс за първи път на 16 години, но никога не съм говорила с майка ми за това. У нас като, че ли секса не се практикуваше.

06 Фев 2012, 15:30

Silvi написа:Напълно съм съгласна с теб, искам само да вметна, че аз правих секс за първи път на 16 години, но никога не съм говорила с майка ми за това. У нас като, че ли секса не се практикуваше.

И ако ги питаш аджеба защо не сте ми обяснили за птичките и пчеличките и те ще ти кажат ... аааами по наше време не говорехме за тези неща :D

06 Фев 2012, 15:39

Аз също имах подобен проблем, много рано започнах да практикувам секса. Може би на 16-17 години, до този момент майка ми не седна да разговаря с мен на тази тема и аз научих всичко за секса от улицата и приятелките ми (лошо нали).Когато дойде ред да имам свое дете, си дадох ясна сметка за тази нейна грешка и когато детето ми стана на такава възраст, на която разбира какво искам да й кажа започнахме с разговорите. Разбира се не винаги можеш да седнеш и свободно да разговаряш с детето си на тази тема, все пак то е плод на подобни действия, но събираш смелост и си представяш, че си по-голямата сестра или нещо такова. Колкото и да ме болеше когато разбрах, че тя вече прави секс запазих самообладание, макар, че ми идеше да му откъсна онази работа на момъка. Съветвам всички родители да се опитат да превъзмогнат страха си и преглътнат достойнството си и да седнат да поговорят с децата си, защото когато дойде момента, в който детето им се нуждае от съвет ще могат адекватно и навременно да се справят със ситуацията.

06 Фев 2012, 16:08

Мислят че като го направят на 11 12 години ще са нещо повече и няма да ги мислят за задрастени лапета но уви това е голяма грешка от тяхна страна

06 Фев 2012, 16:51

marioluiz написа:Мислят че като го направят на 11 12 години ще са нещо повече и няма да ги мислят за задрастени лапета но уви това е голяма грешка от тяхна страна

Стига бе 11-12???? Не са ли прекалено малки, толкова ли падна възрастта, баси имам чувството, че съм бил тинейджър преди 200 години а не преди няколко, едно време ако мога така да се изразя нямаше такива работи!

16 Юли 2012, 16:09

Коя е най-подходящата възраст за първия път според вас?Аз мисля, че 18 години е най-добре, преди това не мисля, че усещането няма да бъде на ниво.

Кое е по-важно целувката или секса?

14 Авг 2012, 14:15

Знаете ли каква е връзката между сърцето, устата, целувката и секса?
Според древните китайци устата е свързана със сърцето и тя е това, което кара хората да се чувстват привлечени един към друг още щом се целунат за пръв път. Според много проучвания именно устните са най-сексапилната част от жената, която привлича мъжете, а желанието за секс се проявява най-силно след страстна целувка. Допира на устни не е само средство за прелъстяване, при целувката се отделят химикали, които предразполагат тялото към по-нататъшни интимни действия.
И не забравяйте: "Сексът е здраве, а целувката още повече." Именно интимността е ключът към дългогодишен и щастлив брак – не я прескачайте.

Re: Как тинейджърите откриват секса...

10 Окт 2013, 11:50

Днешните деца са надарени, те просто знаят, че това съществува и че чрез него идват на този свят, естествено, като пораснат и станат тинейджъри, забравят, защото хормоните отиват на мястото на сивото вещество :D Хаха.. за съжаление е така и тогава се правят най-много глупости! :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 23