Тук можете да зададете въпроси по акушерство и гинекология и да споделите мнения за Вашия проблем.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Киста на яйчниците и поликистоза - мнения и въпроси

30 Юли 2019, 19:15

Добър ден,момичета.
Бих искала да ви попитам за мнение по въпроса ми.
От 2 месеца с моя приятел правим опити за бебе.Първия месец,бях на преглед поради закъснение 1 седмица,а на мен не ми закъснява и ми беше по часовник.Намериха ми киста 2 см в десния яйчник.Изписаха ми дуфастон и го пих 4 дни.На 6тия ден ми дойде и док каза да ида след цикъла,за да видим дали съм се изчистила.Каза и видя,че вече нямаше нищо.Сега втори месец,без да съм ходила усещам същата тежест и пак в десния яйчник.Та искам да питам-Ако кистите са такива,че да се пукат по време на цикъла,то значи че не правя овулация и не излиза яйцеклетка-следователно-бебеправенето ще е трудно.... ? :(

01 Авг 2019, 15:46

Annie93 написа:Добър ден,момичета.
Бих искала да ви попитам за мнение по въпроса ми.
От 2 месеца с моя приятел правим опити за бебе.Първия месец,бях на преглед поради закъснение 1 седмица,а на мен не ми закъснява и ми беше по часовник.Намериха ми киста 2 см в десния яйчник.Изписаха ми дуфастон и го пих 4 дни.На 6тия ден ми дойде и док каза да ида след цикъла,за да видим дали съм се изчистила.Каза и видя,че вече нямаше нищо.Сега втори месец,без да съм ходила усещам същата тежест и пак в десния яйчник.Та искам да питам-Ако кистите са такива,че да се пукат по време на цикъла,то значи че не правя овулация и не излиза яйцеклетка-следователно-бебеправенето ще е трудно.... ? :(

Здравейте, Annie93!

Най-вероятно Ви е открита фукционална киста, наричана още фоликуларна. Това е най-често срещаният вид киста на яйчника. Функционалните кисти се образуват по време на нормален менструален цикъл и не причиняват проблеми с фертилитета - не причиняват или допринасят за безплодие. Всъщност функционалните кисти всъщност показват, че се осъществяват необходимите функции, водещи до плодовитост.

С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"

23 Авг 2019, 14:55

Здравейте, след проблем с цикъла (кратък период м/у два цикъла) на преглед АГ установи киста на десния яйчник. Изписа ми Оргаметрил 2*1 за 10 дена от 15 ден на цикъла. Пих го както ми каза доктора след това ми дойде и като ми свърши отидох на преглед. Кистата си беше там, но беше намаляла и каза да ги пия пак по тази схема 3 месеца. Но проблема е че имам косопад от почти година, като започна много да ми прозира върха на главата. Въпроса ми е дали е възможно да е от кистата и може ли да приемам Анакапс паралелно с Оргаметрила. Правих изследване на ЩЗ там няма проблем. Благодаря

30 Авг 2019, 10:46

donika005 написа:Здравейте, след проблем с цикъла (кратък период м/у два цикъла) на преглед АГ установи киста на десния яйчник. Изписа ми Оргаметрил 2*1 за 10 дена от 15 ден на цикъла. Пих го както ми каза доктора след това ми дойде и като ми свърши отидох на преглед. Кистата си беше там, но беше намаляла и каза да ги пия пак по тази схема 3 месеца. Но проблема е че имам косопад от почти година, като започна много да ми прозира върха на главата. Въпроса ми е дали е възможно да е от кистата и може ли да приемам Анакапс паралелно с Оргаметрила. Правих изследване на ЩЗ там няма проблем. Благодаря

Здравейте,

Да, възможно е един от симптомите при наличието на яйчникова киста да е косопад.

Можете да приемате Анакапс.

08 Сеп 2019, 11:45

Здравейте,след прием на Оргаметрил 2-ри месец менструацията ми е доста обилна. Нормално ли е?

09 Сеп 2019, 12:19

donika005 написа:Здравейте,след прием на Оргаметрил 2-ри месец менструацията ми е доста обилна. Нормално ли е?

Здравейте, donika005!

Възможно е приемът на Оргаметрил да предизвика менструални нарушения.

С уважение,

03 Окт 2019, 08:59

Здравейте имам и друг въпрос. След приема на Оргаметрил по схема 15 дни от началото на цикъла,като го спра докато получа менструация изпитвам топли вълни, замайване и не се чувствам добре. Дали може да е от препарата?

03 Окт 2019, 13:02

donika005 написа:Здравейте имам и друг въпрос. След приема на Оргаметрил по схема 15 дни от началото на цикъла,като го спра докато получа менструация изпитвам топли вълни, замайване и не се чувствам добре. Дали може да е от препарата?

Здравейте, donika005!

Това са възможни нежелани реакции при употреба на Оргаметрил.

С уважение,

17 Окт 2019, 11:29

Здравейте, преди няколко гинеколожката ми установи Синдром на полокистозни ячници. Предписа ми Infolic на сашета (за прием всеки ден по 1) , както и "Vitex" (по 1 капсула на ден). Вече 2 месеца ги приемам стриктно, вече имам цикъл- идва ми на 2 седмици (за разлика от преди, когато не ми идваше месеци наред). В момента отново съм в менструация, но положението е доста неприятно: кървя много, излизат съсиреци кръв, които са с различна големина и форма (пр. големина на тампон). Въпросът ми е това нормална реакция на организмът ми ли е и има ли опастност от поява на анемия. Много съм притеснена... Благодаря!

17 Окт 2019, 11:53

Стела.Иванова написа:Здравейте, преди няколко гинеколожката ми установи Синдром на полокистозни ячници. Предписа ми Infolic на сашета (за прием всеки ден по 1) , както и "Vitex" (по 1 капсула на ден). Вече 2 месеца ги приемам стриктно, вече имам цикъл- идва ми на 2 седмици (за разлика от преди, когато не ми идваше месеци наред). В момента отново съм в менструация, но положението е доста неприятно: кървя много, излизат съсиреци кръв, които са с различна големина и форма (пр. големина на тампон). Въпросът ми е това нормална реакция на организмът ми ли е и има ли опастност от поява на анемия. Много съм притеснена... Благодаря!

Здравейте, Стела.Иванова!

Синдромът на поликистозните яйчници нарушава хормоналния баланс, което от своя страна може да причини тежко менструално кървене (менорагия) и менструални нарушения. Тези тежки менструации могат да бъдат придружени от кръвни съсиреци. Ако кървенето продължава и/или е доста силно, се консултирайте с акушер-гинеколога си.

С уважение,
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4