Кожни проблеми бебета и деца онлайн консултация с дерматолог

Тук може да зададете въпроси към кожен лекар, да се консултирате със специалист по дерматология и венерология и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа. Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист по кожни и венерически болести.
Д-р Виолина Тодева

Re: Кожни проблеми бебета и деца онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 11 Яну 2015, 21:43

Tanqmam написа:Здравейте д-р Тодева от вчера на моето бебче което е на 2м и 20дни му поставиха диагноза себореен дерматит искам да ви попитам според вас дали наистина е това.Започна с малки жълти кофички по веждичките след което почнаха да се зачервяват аз тогава малко ги чоплех и мазах с мас след това и на главичката започна се появява след което стана на веждите доста зачервено без да пипам много и пак мажех с мас на главичката доста се удебелиха коричките и от страни по краищата пак беше червенко. Започна и по чел ето да се получават като напръскани червеникави малки грубички петъца за няколко дни и една вечер пак го бях намазала с мас и докато го приспя цялото му чело стана адски червено все едно е изгорено като си вдигнеше веждичките по еляваше и след това цялото чело веждите нослето и малко около него се бели на люспички и е зачервенко особенно вечер през деня почти не е. Вече бях спряла маста след плаването и мазах с преварен зехтин паднаха коричккте от веждите с малко чоплене но продължава да се бели и малко по единия бакенбард получи също червен участък който се уголеми и мн малко се лющи. Предписахани Мустела стелатопия и дектакорт който не смея да намажа и правен мехлем в аптеката за главичката. Моля ви помогнете ми с вашето мнение много ме е страх за бебчо първа рожба ми е и съм в ужас. Само на кърма е ако има значени това. Четох добри неща за Джинджира цинк пиритион спрей. мога ли с това да му помогна освен с крема на мустела. БлагодРя предварително

Здравейте, Tanqmam!

Не считам че използването на свинска мас е добро за бебешката кожа, предвид всички рискове от приложението и, още повече за детенце със себореен дерматит!
Джинджира цинк пиритион спрей и Мустела стелатопия също не бих Ви препоръчала да използвате!
За съжаление ми е трудно да Ви дам препоръки какво да правите, без да съм запозната в детайли със състоянието на детенцето. Имайте предвид, че в повечето случаи е по-добре да не използвате нищо, отколкото всичко, за което се сетите!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
+ 359 88 7 851 865
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор
 
Мнения: 3157
Регистриран на: 29 Мар 2011, 14:41

Re: Кожни проблеми бебета и деца онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот sefi » 09 Мар 2015, 21:51

Здравейте д-р Тодева !От 2 месеца се грижа ,като детегледачка за 16 годишно момче в неравностойно положение.То не може да се обслужва само ,защото е с инвалидизирани крайници в резултат на инцидент. Бих искала да ми отговорите на два въпроса.Единия е свързан с поддържането на хигиената.Като го къпя използвам обикновени душ –гел и гъба за баня.Въпреки,че момчето е обрязано по религиозни причини още като малко аз отделям особено внимание на интимната му хигиена, като се има в предвид специфичното му състояние.При нея процедирам, както при останалата част от тялото.С разпенената от душ-гела гъба, обстойно обтривам тестисите,члена и главичката му ,след което ги изплаквам и избърсвам с хавлиена кърпа.Тази процедура,както и цялостното къпане правя всекидневно. Има ли нещо,което трябва да добавя или коригирам ,според Вас? Макар,че не виждам по какъв друг начин да измивам половите му органи при положение ,че той си е направо мъж и му е неудобно от мен.Например, поради това почиствам гениталиите му с гъбата, а не с ръката си.
Другия ми въпрос е относно това,че кожата на седалището му понякога се зачервявя от продължителното седене в инвалидния стол.Можете ли да ми препоръчате някакво мехлемче например или нещо друго,което да успокои?
sefi
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Мар 2015, 21:45

Re: Кожни проблеми бебета и деца онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот stanislava_bratoeva » 02 Апр 2015, 10:18

Доктор Тодева ,здравейте!Имам момченце и преди три седмици ни изписаха от болницата.Реших да не губя време и сама да се справя с необходимомо забелване на пишльонката. По време на къпането опитах да я забеля ,но кожичката беше като залепена за главичката.Отпред се отвори и дупчицата на самата главичка се откри,но кожичката не можеше да се смъкне по-надолу.Виждаше ми се невъзможно,а се оказа толкова лесно.Просто обхванах кожичката с палците и показалците на двете си ръце и натиснах колкото мога надолу.Цялата главичка се обели ,пишльонката все едно разцъфтя.От вътрешната страна кожичката беше силно зачервена,а главичката на места се беше дори нацепила и леко прокървяваше.Обтрих хубаво с пръсти главичката и кожичката докато ги поливах с хладка вода, за да ги почистя и ги намазах с риванолов крем.След това върнах обратно кожичката върху главичката.Шест дни правих тази процедура и сега няма и помен от разраняването, като всичко е идеално чистичко.Искам да Ви попитам относно нещо, което прочетох в интернет.Там пишеше,че кожичката не трябва да се забелва,защото се увреждали някакви сетивни нерви на главичката.Въпросното забелване провокирало спирането на растежа на кожичката и тя оставала по-къса ,когато момчето порасне.В резултат на това главичката остава частично ,а не изцяло покрита от кожичката .От търкането и в бельото ,тя загрубявала и поради това загубвала чувствителността си.Кожичката трябвало винаги ,напълно да покрива главичката.Смегмата също била много полезна защото смазвала главичката и я предпазвала от изсушаване.Поради това смегмата не трябвало да се отмива от главичката.Пишоната трябвало да се измива само външно ,без самата главичка.Педиатърката,при която ходя казва ,че нищо от това ,което съм прочела в интернет не е вярно!Кажете ми моля Ви,каква е Вашата позиция по въпроса и вярно ли е това ,което съм прочела в интернет или не?Благодаря предварително!
stanislava_bratoeva
 
Мнения: 1
Регистриран на: 02 Апр 2015, 10:15

Re: Кожни проблеми бебета и деца онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 19 Апр 2015, 11:49

sefi написа:Здравейте д-р Тодева !От 2 месеца се грижа ,като детегледачка за 16 годишно момче в неравностойно положение.То не може да се обслужва само ,защото е с инвалидизирани крайници в резултат на инцидент. Бих искала да ми отговорите на два въпроса.Единия е свързан с поддържането на хигиената.Като го къпя използвам обикновени душ –гел и гъба за баня.Въпреки,че момчето е обрязано по религиозни причини още като малко аз отделям особено внимание на интимната му хигиена, като се има в предвид специфичното му състояние.При нея процедирам, както при останалата част от тялото.С разпенената от душ-гела гъба, обстойно обтривам тестисите,члена и главичката му ,след което ги изплаквам и избърсвам с хавлиена кърпа.Тази процедура,както и цялостното къпане правя всекидневно. Има ли нещо,което трябва да добавя или коригирам ,според Вас? Макар,че не виждам по какъв друг начин да измивам половите му органи при положение ,че той си е направо мъж и му е неудобно от мен.Например, поради това почиствам гениталиите му с гъбата, а не с ръката си.
Другия ми въпрос е относно това,че кожата на седалището му понякога се зачервявя от продължителното седене в инвалидния стол.Можете ли да ми препоръчате някакво мехлемче например или нещо друго,което да успокои?

Здравейте, sefi!

След като не сте забелязала проблем по половите органи най-вероятно се справяте добре с ежедневната хигиена.
По отношение на седалището е възможно да се касае за проблем при т.нар. залежаване. Споделете с родителите на детето, а те ще посетят лекар, за да се прецени дали е необходима допълнителна грижа или ще бъде достатъчно единствено да не се застоява дълго в едно и също положение!
Извинявам се за забавянето на отговора, бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано! Преди месец и половина - на 26-ти февруари се роди моят син. Надявам се той да бъде здраво и добро дете, за да мога да Ви връщам отговорите си навреме, така че да Ви бъда максимално полезна!
Бъдете здрава!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
+ 359 88 7 851 865
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор
 
Мнения: 3157
Регистриран на: 29 Мар 2011, 14:41

Re: Кожни проблеми бебета и деца онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 19 Апр 2015, 17:14

stanislava_bratoeva написа:Доктор Тодева ,здравейте!Имам момченце и преди три седмици ни изписаха от болницата.Реших да не губя време и сама да се справя с необходимомо забелване на пишльонката. По време на къпането опитах да я забеля ,но кожичката беше като залепена за главичката.Отпред се отвори и дупчицата на самата главичка се откри,но кожичката не можеше да се смъкне по-надолу.Виждаше ми се невъзможно,а се оказа толкова лесно.Просто обхванах кожичката с палците и показалците на двете си ръце и натиснах колкото мога надолу.Цялата главичка се обели ,пишльонката все едно разцъфтя.От вътрешната страна кожичката беше силно зачервена,а главичката на места се беше дори нацепила и леко прокървяваше.Обтрих хубаво с пръсти главичката и кожичката докато ги поливах с хладка вода, за да ги почистя и ги намазах с риванолов крем.След това върнах обратно кожичката върху главичката.Шест дни правих тази процедура и сега няма и помен от разраняването, като всичко е идеално чистичко.Искам да Ви попитам относно нещо, което прочетох в интернет.Там пишеше,че кожичката не трябва да се забелва,защото се увреждали някакви сетивни нерви на главичката.Въпросното забелване провокирало спирането на растежа на кожичката и тя оставала по-къса ,когато момчето порасне.В резултат на това главичката остава частично ,а не изцяло покрита от кожичката .От търкането и в бельото ,тя загрубявала и поради това загубвала чувствителността си.Кожичката трябвало винаги ,напълно да покрива главичката.Смегмата също била много полезна защото смазвала главичката и я предпазвала от изсушаване.Поради това смегмата не трябвало да се отмива от главичката.Пишоната трябвало да се измива само външно ,без самата главичка.Педиатърката,при която ходя казва ,че нищо от това ,което съм прочела в интернет не е вярно!Кажете ми моля Ви,каква е Вашата позиция по въпроса и вярно ли е това ,което съм прочела в интернет или не?Благодаря предварително!

Здравейте, stanislava_bratoeva!

Според мен най-добре е постепенно механично да се постигне отделянето на кожичката от главичката на половия член. Ако чакате самостоятелно това да се случи е много вероятно да има нужда от медицинска намеса!
Извинявам се за забавянето на отговора, бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано! Преди месец и половина - на 26-ти февруари се роди моят син. Надявам се той да бъде здраво и добро дете, за да мога да Ви връщам отговорите си навреме, така че да Ви бъда максимално полезна!
Бъдете здрава!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
+ 359 88 7 851 865
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор
 
Мнения: 3157
Регистриран на: 29 Мар 2011, 14:41

Re: Кожни проблеми бебета и деца онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот stefana_bivolarska » 23 Апр 2015, 15:29

Д-р Тодева ,преди месец се роди моят син.Искам да попитам от кога да започна да забелвам пишунката?Също така приблизително след колко време от започването , тя трябва да е напълно забелена?
stefana_bivolarska
 
Мнения: 1
Регистриран на: 23 Апр 2015, 15:19

Re: Кожни проблеми бебета и деца онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Добромир Игнатов » 07 Юни 2015, 11:34

Здравейте Д-Р Тодева,

От няколко месеца имаме проблем с кожата на 6 годишния ми син. Ходили сме при поне 5 Ваши колеги но към момента без резултат. В началото излязоха някакви пъпки по ръцете между пръстите на ръцете и краката. Казаха, че става въпрос за "скабиес". Лекувахме се всички поне 3 пъти през няколко седмици едно от друго. Детето продължава да се чеше и до днес и периодично излизат малки пъпчици по тялото. Прилагам няколко актуални снимки. Възможно ли е след няколко месеца да става въпрос за същото нещо или това е последствие от акарола с който сме го мазали. Прилагам и снимки на кремовете, които са ни предписвали. Толкова ли е трудно да се направи някаква кожна натривка или изследвания за да се установи точния проблем. Благодаря предварително.
Прикачени файлове
IMG_1553.JPG
IMG_1553.JPG (28.79 KiB) Прегледано 772 пъти
IMG_1551.JPG
Тази излезе преди няколко дни и е твърда по средата и го боли при натиск.
IMG_1551.JPG (61.1 KiB) Прегледано 772 пъти
IMG_1550.JPG
IMG_1550.JPG (82.93 KiB) Прегледано 772 пъти
Добромир Игнатов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 07 Юни 2015, 11:09

Re: Кожни проблеми бебета и деца онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Добромир Игнатов » 07 Юни 2015, 11:38

Добявам и останалите снимки. Това са мазилата, които са изписвани: Licoid Lipocream 0.1% ; El0com 0.1%
Прикачени файлове
IMG_1555.JPG
IMG_1555.JPG (85.01 KiB) Прегледано 769 пъти
IMG_1557.JPG
IMG_1557.JPG (87.74 KiB) Прегледано 769 пъти
IMG_1556.JPG
IMG_1556.JPG (83.94 KiB) Прегледано 769 пъти
Добромир Игнатов
 
Мнения: 2
Регистриран на: 07 Юни 2015, 11:09

Re: Кожни проблеми бебета и деца онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 24 Авг 2015, 17:59

stefana_bivolarska написа:Д-р Тодева ,преди месец се роди моят син.Искам да попитам от кога да започна да забелвам пишунката?Също така приблизително след колко време от започването , тя трябва да е напълно забелена?

Здравейте, stefana_bivolarska!

На около 1 месец е подходящо време за постепенно механично отделянето на кожичката от главичката на половия член. Бъдете много внимателна! Не може да се посочи с точност кога ще се постигне пълното "забелване", защото е индивидуално!
Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано, защото имам малко детенце!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
+ 359 88 7 851 865
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор
 
Мнения: 3157
Регистриран на: 29 Мар 2011, 14:41

Re: Кожни проблеми бебета и деца онлайн консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 24 Авг 2015, 18:08

Добромир Игнатов написа:Здравейте Д-Р Тодева,

От няколко месеца имаме проблем с кожата на 6 годишния ми син. Ходили сме при поне 5 Ваши колеги но към момента без резултат. В началото излязоха някакви пъпки по ръцете между пръстите на ръцете и краката. Казаха, че става въпрос за "скабиес". Лекувахме се всички поне 3 пъти през няколко седмици едно от друго. Детето продължава да се чеше и до днес и периодично излизат малки пъпчици по тялото. Прилагам няколко актуални снимки. Възможно ли е след няколко месеца да става въпрос за същото нещо или това е последствие от акарола с който сме го мазали. Прилагам и снимки на кремовете, които са ни предписвали. Толкова ли е трудно да се направи някаква кожна натривка или изследвания за да се установи точния проблем. Благодаря предварително.

Здравейте, Добромир Игнатов!

Има ли все още проблем с кожата на сина ви?
Извинявам се за забавянето на отговора, но бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано, защото имам малко детенце!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
+ 359 88 7 851 865
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор
 
Мнения: 3157
Регистриран на: 29 Мар 2011, 14:41

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта