Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
Правила на форума
Заключена

Re: Кожни проблеми бебета и деца онлайн консултация с дерматолог

29 Авг 2015, 16:16

Здравейте, д-р Тодева!
Търся Вашият съвет, понеже 5-годишната ми племенница има изразен сквамозен обрив по скалпа, който обрив наподобява себореен дерматит – дребни жълтеникави сквами, но без възпаление на кожата на главата. Обривни единици по тялото също няма. Състоянието й причинява постоянен дискомфорт не толкова заради пърхота, колкото заради пруритуса. Предвид възрастта й бихме искали да третираме проблема най-адекватно и щадящо.
Благодаря Ви предварително за отговора!
С пожелания за хубав ден,
Силви Николова

30 Авг 2015, 14:23

easy87 написа:Здравейте, д-р Тодева!
Търся Вашият съвет, понеже 5-годишната ми племенница има изразен сквамозен обрив по скалпа, който обрив наподобява себореен дерматит – дребни жълтеникави сквами, но без възпаление на кожата на главата. Обривни единици по тялото също няма. Състоянието й причинява постоянен дискомфорт не толкова заради пърхота, колкото заради пруритуса. Предвид възрастта й бихме искали да третираме проблема най-адекватно и щадящо.
Благодаря Ви предварително за отговора!
С пожелания за хубав ден,
Силви Николова

Здравейте, г-жо Николова!

Моето мнение е да посетите специалист, защото за да се преодолеят оплакванията от сърбеж трябва да се проведе адекватно лечение! Докато успеете да посетите специалист може да използвате шампоана Сенсинол на Дюкре!

С уважение,
д-р Тодева

13 Окт 2015, 15:51

Здравейте,имам дъщеря на 5 месеца и от известно време има малки като лишеи петънца около носа и веждите,приличат малко на коричките които се появяват на скалпа,ние така и нямахне такива.Личната лекарка нищо не предприе но аз се притеснявам,какво е с какво да я мажа?Благодаря Ви!

25 Окт 2015, 10:29

Здравейте.преди около седмица на дъщеря ми(8г.) и се появи пъпчица до нокътя на ръката и.поду се и стана като мехур.пукна се.но ми се струва,че увеличава размера си.приличаше на херпес(след като се пукна!,преди това беше като пришка).болеше я .сега не изпитва силна болка.много е странно.живеем във вилна зона.комари и паяци има много,въпреки хигиената ,която потдържам.слагам таблетки в контактите.мажа я с аутан против ухапване.какво е това нещо?благодаря.

25 Окт 2015, 11:15

12182169_934586273243708_338832127_n.jpg
12182169_934586273243708_338832127_n.jpg (47.57 KiB) Прегледано 697 пъти

28 Окт 2015, 22:35

Здравейте!
Имам бебе на 10 месеца и от около два месеца забелязах,че му излизат черни точки по лицето.Първоначално само по брадичката,но в последствие и по бузите,като последните дни са се увеличили!Ще съм много благодарна да ме посъветвате какво да правя!

03 Ное 2015, 11:09

Margarita k. написа:Здравейте,имам дъщеря на 5 месеца и от известно време има малки като лишеи петънца около носа и веждите,приличат малко на коричките които се появяват на скалпа,ние така и нямахне такива.Личната лекарка нищо не предприе но аз се притеснявам,какво е с какво да я мажа?Благодаря Ви!

Здравейте, Margarita k.!

Можете ли да приложите поне снимка, за да се ориентирам по-добре и да ви бъда максимално полезна!

С уважение,
д-р Тодева

03 Ное 2015, 11:12

3stars написа:Здравейте.преди около седмица на дъщеря ми(8г.) и се появи пъпчица до нокътя на ръката и.поду се и стана като мехур.пукна се.но ми се струва,че увеличава размера си.приличаше на херпес(след като се пукна!,преди това беше като пришка).болеше я .сега не изпитва силна болка.много е странно.живеем във вилна зона.комари и паяци има много,въпреки хигиената ,която потдържам.слагам таблетки в контактите.мажа я с аутан против ухапване.какво е това нещо?благодаря.

Здравейте, 3stars!

Съветвам Ви да посетите лекар, за да се направи преглед. За съжаление само снимката не ми носи достатъчно информация! Ако желаете може да се обадите!

С уважение,
д-р Тодева

03 Ное 2015, 11:15

rozalina_79 написа:Здравейте!
Имам бебе на 10 месеца и от около два месеца забелязах,че му излизат черни точки по лицето.Първоначално само по брадичката,но в последствие и по бузите,като последните дни са се увеличили!Ще съм много благодарна да ме посъветвате какво да правя!

Здравейте, rozalina_79!

Съветвам Ви да посетите кожен лекар, за да се направи преглед. Възможно е бебето да има акне! Ако желаете може да се обадите!

С уважение,
д-р Тодева

05 Ное 2015, 10:16

Dr Violina Todeva написа:
Margarita k. написа:Здравейте,имам дъщеря на 5 месеца и от известно време има малки като лишеи петънца около носа и веждите,приличат малко на коричките които се появяват на скалпа,ние така и нямахне такива.Личната лекарка нищо не предприе но аз се притеснявам,какво е с какво да я мажа?Благодаря Ви!

Здравейте, Margarita k.!

Можете ли да приложите поне снимка, за да се ориентирам по-добре и да ви бъда максимално полезна!

С уважение,
д-р Тодева
a
Здравейте,аз се опитах да сложа снимка но нещо не се получи а и вече почти изчезнаха мазах я с топи крем и макси теол където е по близо до очите и почти не се забелязват вече.
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 30