28 Юни 2016, 16:06
Dr Violina Todeva написа:anelia_a_m написа:Здравейте.Синът ми е на 5 години и от 2 годишен има петниста уртикария.Понякога много се засилва и го сърби.Петната са по главата,челото и гърбът.Интересува ме има ли някакво лечение?
28 Юни 2016, 16:15
anelia_a_m написа:Dr Violina Todeva написа:anelia_a_m написа:Здравейте.Синът ми е на 5 години и от 2 годишен има петниста уртикария.Понякога много се засилва и го сърби.Петната са по главата,челото и гърбът.Интересува ме има ли някакво лечение?
Здравейте!
Установи ли се причина за уртикарията? За съжаление ми е трудно да дам препоръки, без да съм запозната със състоянието, придружаващи заболявания ако има, фамилна анамнеза и някои изследвания!
С уважение,
д-р Тодева
Няма придружаваюи заболявания.Баща му е имал като малък ,но го е израстнал.Води ли сме го на дерматолози и всички ни казват да изчакеме ,че щял да го израстне.Ако има някакъв шанс да променим състоянието можем да дойдем на място.
02 Юли 2016, 14:24
04 Юли 2016, 11:12
доника написа:Здравейте. На дъщеря ми,която е на 8г. се образува петно отзад на главата. Има сърбеж и се лющи като много едър пърхут. Водих я на кожен лекар,диагнозата е гъбички.Изписа Антимико бета и Екзодерил. Ефект нямаше. Каза че може да се пият хапчета,които имали много странични ефекти и не ги препоръчвала. Искам да попитам дали може да се продължи външното лечение без да се стига до хапчета? И може ли да се лекуват въпросните гъбички без да бъдат изследвани? Благодаря!
10 Авг 2016, 15:54
11 Авг 2016, 10:27
sashina написа:Здравейте, дъщеря ми е на 4 месеца и половина и има белег на корема след операция от киста на яйчника, направена часове след раждането й. Какво лечение на белега бихте препоръчали? До сега я мажа с Контрактубекс.
26 Сеп 2016, 10:21
27 Сеп 2016, 13:40
Дъбравски написа:Здравейте , дерматолог изписа на дъщеря ми - 1г и 3м крем дексерил , тъй като има суха кожа с розови петънца по крачетата . Подходящ ли е за тази възраст и има ли кортикостероиди в него ?
Благодаря!
02 Окт 2016, 21:22
01 Ное 2016, 10:01
grigorova написа:Здравейте! Синът ми е на 3 години и има упорито възпаление на кожичката на пишлето от вътрешната страна.Ние го забелихме доста късно ,чак на 2 години и от тогава се борим безуспешно с възпалението.Консултирахме се с уролог и той препоръчва задължително обрязване.Аз обаче трябва да реша дали то да бъде частично или пълно.За него било все едно.Вие какво бихте ме посъветвали,кое е по-добре според вас -частичното или пълното обрязване?До колкото разбрах разликата е в това ,че при частичното само половината кожичка ще бъде премахната,а при пълното цялата. Според Вас има ли някакво значение дали само половината главичка ще бъде винаги заголена или цялата и ако да,кое е по-добре?Надявам се да проявите разбиране и да ме посъветвате според Вас кое е по-добре ,защото аз вече се опитах да потърся още мнения и никой не поема отговорност дори за препоръка.Аз как да реша,когато нищо не разбирам и наистина не знам кое е по-добре.Разчитам на професионализма и съдействието Ви не на последно място просто,като майка!Предварително Ви благодаря!