Нарушения на сърдечния ритъм (аритмии) - тахикардия, брадикардия, сърцебиене

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани със сърдечни заболявания, да споделяте мнения и да получите съвет от медицинския екип на "Фрамар". Тук ще получите консултация по въпроси за лечение на проблеми с високо или ниско кръвно налягане, аритмии, инфаркт и други.

Re: Нарушения на сърдечния ритъм (аритмии) - тахикардия, брадикардия, сърцебиене

Мнениеот Vasilka888 » 10 Фев 2020, 01:13

Здравейте докторе, имам един въпрос към вас,защото съм изключително притеснена. 2 пъти получих (по време на физическа активност) силно вибриране в сърцето...усеща се сякаш сърцето не пулсира а вибрира много силно за няколко секунди ,след това започва много силен пулс ,задух и силен страх. Посетих кардиолог и той ми направа ЕКГ ,ехокрафия. Изследванията показаха ,че всичко е нормално,но доктра каза ,че може да се види какво точно е само по време на пристъп. Има ли шанс това да е сърдечно мъждене или трептене,защото съм много уплашена. На 23 години съм,нямам сърдечни заболявания. Благодаря предварително
Vasilka888
 
Мнения: 2
Регистриран на: 10 Фев 2020, 01:07

Re: Нарушения на сърдечния ритъм (аритмии) - тахикардия, брадикардия, сърцебиене

Мнениеот Dr Deliibryamov » 18 Фев 2020, 00:09

Възможно е да е ''сърдечна аритмия'',но е възможно и да не е.Колегата правилно ви е казал,че диагнозата се поставя на базата на ЕКГ(стандартен запис,краткосрочен или продължителен ЕКГ мониторинг,лууп-рекордер..
Dr Deliibryamov
 
Мнения: 38
Регистриран на: 30 Яну 2019, 13:50

Re: Нарушения на сърдечния ритъм (аритмии) - тахикардия, брадикардия, сърцебиене

Мнениеот Vasilka888 » 19 Фев 2020, 13:09

Благодаря Ви за отговора. Възможно ли е рязката поява на вибриране в сърцето и силния пулс да е в следствие н високия адреналин + физическата активност ? (Защото когато ми се случи ,не усещах сърцето да прескача,биеше много бързо ,но равномерно?) и възможно ли е сърцето да вибрира просто защото бие много силно? Опасно ли е това? Благодаря Ви докторе.
Vasilka888
 
Мнения: 2
Регистриран на: 10 Фев 2020, 01:07

Предишна

Назад към Сърдечни заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта