Нарушения на сърдечния ритъм (аритмии) - тахикардия, брадикардия, сърцебиене

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани със сърдечни заболявания, да споделяте мнения и да получите съвет от медицинския екип на "Фрамар". Тук ще получите консултация по въпроси за лечение на проблеми с високо или ниско кръвно налягане, аритмии, инфаркт и други.

Нарушения на сърдечния ритъм (аритмии) - тахикардия, брадикардия, сърцебиене

Мнениеот FramarLekari » 14 Яну 2019, 20:00

В тема "Нарушения на сърдечния ритъм (аритмии) - тахикардия, брадикардия, сърцебиене", на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с тези състояния. Тук може да получите консултация, съвет и информация относно причините за появата им, характерните симптоми, поставянето на диагноза и възможностите за лечение. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Нарушенията на сърдечния ритъм се означават с медицинския термин "аритмии". Най-общо се разделят на синусови (произхождащи от синусовия възел), предсърдни и камерни аритмии, в зависимост от това, в коя част на сърцето се поражда неправилната сърдечна дейност. Тахикардията се определя като учестена сърдечна дейност, надвишаваща 100 сърдечни удара в минута, а брадикардията - като забавена сърдечна честота под 60 удара в минута. Сърцебиенето (палпитация) представлява своеобразен усет за усилени, учестени и/или неправилни удари на сърцето.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1592
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Назад към Сърдечни заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта