Нарушения на сърдечния ритъм (аритмии) - тахикардия, брадикардия, сърцебиене

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани със сърдечни заболявания, да споделяте мнения и да получите съвет от медицинския екип на "Фрамар". Тук ще получите консултация по въпроси за лечение на проблеми с високо или ниско кръвно налягане, аритмии, инфаркт и други.

Нарушения на сърдечния ритъм (аритмии) - тахикардия, брадикардия, сърцебиене

Мнениеот Dr Deliibryamov » 14 Яну 2019, 20:00

В тема "Нарушения на сърдечния ритъм (аритмии) - тахикардия, брадикардия, сърцебиене", на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с тези състояния. Тук може да получите консултация, съвет и информация относно причините за появата им, характерните симптоми, поставянето на диагноза и възможностите за лечение. На вашите въпроси отговаря Д-р Якуб Делиибрямов - кардиолог.

Нарушенията на сърдечния ритъм се означават с медицинския термин "аритмии". Най-общо се разделят на синусови (произхождащи от синусовия възел), предсърдни и камерни аритмии, в зависимост от това, в коя част на сърцето се поражда неправилната сърдечна дейност. Тахикардията се определя като учестена сърдечна дейност, надвишаваща 100 сърдечни удара в минута, а брадикардията - като забавена сърдечна честота под 60 удара в минута. Сърцебиенето (палпитация) представлява своеобразен усет за усилени, учестени и/или неправилни удари на сърцето.

Подробна информация за д-р Якуб Делиибрямов ще откриете в справочника на Фрамар.
Dr Deliibryamov
 
Мнения: 9
Регистриран на: 30 Яну 2019, 13:50

Re: Нарушения на сърдечния ритъм (аритмии) - тахикардия, брадикардия, сърцебиене

Мнениеот Ayshekaya » 04 Фев 2019, 12:56

Здравейте. Имам доста висок пулс вариращ между 90-100 понякога и по-висок. Може ли да е свързано със някакво заболяване на сърцето? Няколко пъти ми е направена картиограма,не отчитат проблем...
Ayshekaya
 
Мнения: 7
Регистриран на: 19 Дек 2018, 18:25

Re: Нарушения на сърдечния ритъм (аритмии) - тахикардия, брадикардия, сърцебиене

Мнениеот Dr Deliibryamov » 04 Фев 2019, 17:18

Здравейте,при нормална кардиограма и такива стойности на сърдечната честота рядко проблемът е кардиологичен.Най-често,особено при жени до 50 годишна възраст, причината е психоемоционален дисбаланс,преумора,стрес,повишена температура,злоупотреба с енергийни и кофеин-съдъдржащи напитки, метаболитно нарушение.(например хиперфункция на щитовидната жлеза).За да се изключи сърдечна патология все пак е редно да се проведена продължителен ЕКГ запис-холтер мониториране и ехокардиография.
Dr Deliibryamov
 
Мнения: 9
Регистриран на: 30 Яну 2019, 13:50


Назад към Сърдечни заболявания

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта