В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с болести на ушите, носа и гърлото (УНГ), да споделяте мнения и да получите съвет.
Добави отговор

Re: СИБЕЛИУМ

24 Авг 2011, 15:02

Добре, мен често ме боли главата в областта на слепоочието и носът, мога ли да го приемам това лекарство?

13 Сеп 2011, 12:03

Може би ще ти помогне, но това е лекарство по лекарско предписание, ще трябва личния да ти го испише.

27 Сеп 2011, 12:12

georgi_78 написа:Добре, мен често ме боли главата в областта на слепоочието и носът, мога ли да го приемам това лекарство?

Това, че те боли главата, не означава непременно , че имаш мигрена. Неможе човек сам да си поставя диагнози и самолечение,затова си има лекари.

Вестибуларни увреждания - проблеми с вътрешното ухо?

12 Ное 2011, 00:45

От известно време имам чувство за нестабилност и световъртеж Направих си ултраскен на глава и шия без контраст. Отхвърли се диагнозата-диференциална-множествена склероза.
Възможно ли е с това изследване да се открие проблем с вътрешното ухо, защото отклонения, освен шипове-дискретни, на шийни прешлени не бяха открити

Re: Вестибуларни увреждания

14 Ное 2011, 12:17

Голяма е вероятността да се дължи на увреждане на средното ухо, отговорно за вестибуларните нарушения.

ЕМПЕРИН ИЛИ БЕТАСЕРК ПОМАГА ПРИ ЗАМАЙВАНЕ НА ГЛАВАТА?

11 Апр 2013, 13:19

ЗДРАВЕЙТЕ. НОВА СЪМ ВЪВ ФОРУМА.БЕТАСЕРК ИЛИ ЕМПЕРИН Е ПО-ДОБРО ЗА ЗАМАЙВАНЕ НА ГЛАВАТА? ИМА ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ДВЕТЕ ЛЕКАРСТВА. МИСЛЯ, ЧЕ Е САМО В ПРОИЗВОДИТЕЛЯ И ЦЕНАТА. КОЕ Е ПО -ДОБРЕ. МОЛЯ ВИ, КОЙТО ИМА ОПИТ ДА СПОДЕЛИ, КАТО ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ.

Re: Вестибуларни увреждания

27 Ное 2013, 13:01

Какви изследвания са направени и каква диагноза е поставена? :roll:

Re: ЕМПЕРИН ИЛИ БЕТАСЕРК ПОМАГА ПРИ ЗАМАЙВАНЕ НА ГЛАВАТА?

09 Фев 2014, 14:49

IMPULS1 написа:ЗДРАВЕЙТЕ. НОВА СЪМ ВЪВ ФОРУМА.БЕТАСЕРК ИЛИ ЕМПЕРИН Е ПО-ДОБРО ЗА ЗАМАЙВАНЕ НА ГЛАВАТА? ИМА ЛИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ДВЕТЕ ЛЕКАРСТВА. МИСЛЯ, ЧЕ Е САМО В ПРОИЗВОДИТЕЛЯ И ЦЕНАТА. КОЕ Е ПО -ДОБРЕ. МОЛЯ ВИ, КОЙТО ИМА ОПИТ ДА СПОДЕЛИ, КАТО ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ.

И двете лекарства имат еднакъв активен състав. Различен е производителят. Според специалистите има разлика в лекарствата на различните производители.
Активната съставка е бетахистин. На линка е пълния списък на лекарствата с тази активна съставка и ясно се вижда и ценовия им клас. Все пак това са лекарства по рецепта и последната дума е лекуващия лекар!

С какво може лесно да се спре световъртежът?

11 Дек 2014, 17:14

От известно време кръвното ми е доста ниско. Не смятам, че съм на подходяща възраст, за да пия хапчета за кръвно, така че ми се иска да ми помогнете по какъвто и да е било друг начин, просто искам световъртежът да спре! :!: :!:

Не зная от какво се получава, но не съм намерила и някаква зависимост във времето, :? просто понякога ми се вие свят сутрин, друг път след обяд, а вечер си мисля, че е от умората през деня, :roll: но реално не зная дали е това причината :roll:
Опитвам се да пия кафе, да хапвам шоколади, но рядко световъртежът и замайването спират :| винаги се чувствам все едно съм на някакво нереално място
images.jpg
images.jpg (8.06 KiB) Прегледано 2255 пъти
Надявам се, че има някакви лесни начини, с които мога да спирам световъртежа, когато се появи в неочаквана ситуация, като на улицата например. :roll:

Някои спират болката в главата с масаж или подобни щуротии, но как може да се спре световъртеж и да изчезне замайването? :roll:

Re: С какво може лесно да се спре световъртежът?

11 Дек 2014, 17:18

Чувала съм един начин, но не знам дали не са бабини деветини - когато усещаш, че започне да ти се вие свят, масажирай лявата си ръка, от дланта нагоре към кокалчетата :idea: и все пак не ми изглежда много безобидно това състояние, смятам, че трябва да отидеш на преглед :!:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7