Нарушение на вестибуларния апарат и световъртеж - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с болести на ушите, носа и гърлото (УНГ), да споделяте мнения и да получите съвет от медицинския екип на "Фрамар". Тук ще получите консултация по въпроси за лечение на проблеми със слуха, възпаление и болка в ушите и гърлото, хрема и други.

Нарушение на вестибуларния апарат и световъртеж - мнения и въпроси

Мнениеот Dr Dimitrova » 14 Дек 2018, 11:16

В темата нарушение на вестибуларния апарат и световъртеж на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с вестибулопатия и вестибуларно вертиго. Тук може да получите консултация и съвет за симптоми, диагностика и лечение на тези състояния. На вашите въпроси отговаря проф. д-р Анжелика Димитрова.

Към нарушение на вестибуларната функция спадат болест на Meniere, доброкачествен пароксизмален световъртеж, вестибуларен невронит, други периферни световъртежи, световъртеж от централен произход. Световъртежът, причинен на нарушение на вестибуларния апарат, може да бъде придружен с главоболие, гадене и повръщане, затруднение в концентрацията и проблеми с паметта, нарушена координация и равновесие, болка и шум в ушите, зрителни нарушения, повишена чувствителност към шум и светлина.
Dr Dimitrova
 
Мнения: 23
Регистриран на: 30 Яну 2019, 10:26

Назад към Уши, нос, гърло (УНГ)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта