Нарушение на вестибуларния апарат и световъртеж - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с болести на ушите, носа и гърлото (УНГ), да споделяте мнения и да получите съвет.

Нарушение на вестибуларния апарат и световъртеж - мнения и въпроси

Мнениеот Dr Dimitrova » 14 Дек 2018, 11:16

В темата нарушение на вестибуларния апарат и световъртеж на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с вестибулопатия и вестибуларно вертиго. Тук може да получите консултация и съвет за симптоми, диагностика и лечение на тези състояния. На вашите въпроси отговаря проф. д-р Анжелика Димитрова.

Към нарушение на вестибуларната функция спадат болест на Meniere, доброкачествен пароксизмален световъртеж, вестибуларен невронит, други периферни световъртежи, световъртеж от централен произход. Световъртежът, причинен на нарушение на вестибуларния апарат, може да бъде придружен с главоболие, гадене и повръщане, затруднение в концентрацията и проблеми с паметта, нарушена координация и равновесие, болка и шум в ушите, зрителни нарушения, повишена чувствителност към шум и светлина.
Dr Dimitrova
 
Мнения: 45
Регистриран на: 30 Яну 2019, 10:26

Re: Нарушение на вестибуларния апарат и световъртеж - мнения и въпроси

Мнениеот pharmacy2 » 20 Фев 2021, 19:32

Искам да Ви попитам на какво може да се дължи болка отзад около тила и врата , болката идва от врата и се движи към главата нагоре към тила , вече 3 дена особено , когато лягам плез ноща - ужасно боли , понякого имам и лека болка и към слепоочието и около веждите
pharmacy2
 
Мнения: 2
Регистриран на: 20 Фев 2021, 19:30


Назад към Уши, нос, гърло (УНГ)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта