Здравейте,моля ако някой се е сблъсквал с проблема замаяност да сподели.По принцип преживях голям стрес и уплах,след това започна всичко.Казаха ми че желязото ми е в нормите а феритина ми е нисък,изписаха ми хапчета за желязо пих ги 1 година долу горе се пооправих,но след 3 месеца пак се появи замаяноста,кога седя и лежа нищо ми няма но когато стана да ходя или стоя праха ми се замайва главата.Ходих на много доктори и изследвания всички казват нищо ти няма.Може ли от нисък феритин да ми е замаяно?Последно ми казаха да пия Витамин Ц 1000мг,но пак се чуствам така.
Ама то хапчета за ниско кръвно няма... не знам какво хапче би си представила, че ще пиеш. Може да си пийнеш малко айрян,да хапнеш парче шоколад, най-често падането на кръвното, както ние си мислим, всъщност е когато ни падне кръвната захар. Пиенето на кафе е много лоша практика, защото благодарение на него ще ти падне кръвното след 2 часа и вместо да си по-добре ще си по-зле.
На мен ми се отразява добре да се разходя и много по-бързо ми минава, отколкото ако се спра на едно място. Може би движението на кръвта в тялото, цялото движение, спомага на тялото да влезе в правилен ритъм.
Между другото на мен често ми става зле от очите, ако са преуморени, ако не съм си сложила очилата. След това ме боли главата, изморена съм, вие ми се свят и усещам едно такоав общо неразположение. Затова обърни внимание и на здравето на очите си, може те да са причина за световъртежа.
Вестибуларния ти апарат най-вероятно не работи добре, той се стимулира точно, като се предизвиква. Започни да правиш упражнения, да скачаш, да правиш необичайни за теб неща, така ще заработи по-добре и въртежите ще спрат, дори и при рязко ставане.
ми ако световъртежа е от глад например, най-лесно с хранене може да се спре, много често срещам жени, каращи на пакет солети, с оплаквания, че им е лошо и че им се вие свят.