Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Опитвали ли сте се да се справяте с безсънието, хапвайки ориз?

16 Яну 2015, 16:21

Alexandrina написа:абе оризът е тежка храна, не знам дали ще пребори безсънието :D

Яденето е голяма работа, ще те приспи ;)

Re: Опитвали ли сте се да се справяте с безсънието, хапвайки ориз?

05 Мар 2015, 14:00

Не съм пробвала, но мен обикновено ме хваща безсъние към 3ч. дали е нормално тогава да стана и да се наям с ориз и пак да легна да спя, за да се събудя в 7ч за работа?

Какви смятате, че са ползите от кафявия ориз и как го приготвяте?

06 Мар 2015, 12:54

По принцип всичко пълнозърнесто и кафяво се води по-здравословно, визирам кафявата захар, ориз, пълнозърнестото брашно и подобни, но не зная с какво точно може да бъде по-полезен кафявия ориз от всички останали видове, т.е. за какво би ни помогнал?! :roll:

До колкото съм чувала в кафявия ориз се задържат от въздуха по-големи количество олово и нечистотии, не мога да кажа до колко е вярно, зная го като факт :idea: :roll:
Brown_Rice.jpg
Brown_Rice.jpg (86.76 KiB) Прегледано 1733 пъти
Какво е вашето мнение за кафявия ориз, с какви качества превъзхожда белия и всъщност всички други сортове, какви са ползите за здравето ни от него? :?:

Разбира се, че другото много важно нещо е и начинът на приготвяне на кафявия ориз! :idea: Имам спомен, че някой ми е казвал, че се вари доста повече време от останалите видове, но дали е само това? :?
Вие често ли приготвяте кафяв ориз, а в какви комбинации, изцяло ли може да замести обикновения и има ли разлика във вкуса? :?: :!:

Re: Какви смятате, че са ползите от кафявия ориз и как го приготвяте?

06 Мар 2015, 12:56

Ами не зная с какво точно е по-полезен, но ако ще го готвя за вечеря го накисвам преди да изляза за работа и като се прибера се сварява сравнително бързо, като нормалния бял ориз! ;)

Re: Какви смятате, че са ползите от кафявия ориз и как го приготвяте?

06 Мар 2015, 13:01

Този ориз от картинката е доста странен, прилича на пълнозърнест басмати, но от друга страна е доста тъмен, не зная какъв сорт е, всъщност пълнозърнести оризища има доста видове като се замисля, но басмати смятам, че е най-вкусен, а и е най-полезен! :) :) :)

Re: Какви смятате, че са ползите от кафявия ориз и как го приготвяте?

06 Мар 2015, 13:09

До сега не съм готвила кафяв ориз и ми е странно, тъй като знам, че има различен вкус, но не зная какъв е точно и с какво да се комбинира :idea:

Re: Какви смятате, че са ползите от кафявия ориз и как го приготвяте?

06 Мар 2015, 13:10

Хапвам си понякога кафяв ориз и го приготвям също като белия, а понякога ги и миксирам двата вида. Кафявия ориз се вари по-бавно и вкусът му е по-различен, на мен ми прилича на жито. Не знам точно пък какви са ползите му, всички го знаем, кафевия ориз е по-полезен, на принципа на рафинирането си го представям. По-натурален и по-близък до природата продукт. :)

Re: Какви смятате, че са ползите от кафявия ориз и как го приготвяте?

06 Мар 2015, 13:24

magda написа:Този ориз от картинката е доста странен, прилича на пълнозърнест басмати, но от друга страна е доста тъмен, не зная какъв сорт е, всъщност пълнозърнести оризища има доста видове като се замисля, но басмати смятам, че е най-вкусен, а и е най-полезен! :) :) :)

Ти доста му разбираш на ориза. Намират ли се тези видове и по нашите пазари? Тук съм виждала един кафяв ориз, на известна българска марка и това е май? :roll:

Re: Какви смятате, че са ползите от кафявия ориз и как го приготвяте?

09 Мар 2015, 20:38

Единствените ползи са на белия ориз, как ли пък няма да ям кафяв ориз, абсурд. Ям само бял ориз, бяло брашно, много ясно че са по-добрия вариант. Няма да готвя сто часа кафяв ориз и пак да ми хрупа. :?

Re: Какви смятате, че са ползите от кафявия ориз и как го приготвяте?

10 Мар 2015, 00:20

S_Milenska написа:Хапвам си понякога кафяв ориз и го приготвям също като белия, а понякога ги и миксирам двата вида. Кафявия ориз се вари по-бавно и вкусът му е по-различен, на мен ми прилича на жито. Не знам точно пък какви са ползите му, всички го знаем, кафевия ориз е по-полезен, на принципа на рафинирането си го представям. По-натурален и по-близък до природата продукт. :)


Много точно казано - кафявият ориз е просто нерафиниран (в конкретния случай - неполиран) ориз. Вкусът наистина е по-близък до този на житото. Опитвах се да свикна с вкуса на кафявия ориз и не успях :) Реших да проверя с какво точно превъзхожда белия и открих, че основно със съдържанието на фибри - кафявият съдържа с 2 г повече фибри (на 100 г ориз) от белия. Е, казах си, за 2 г няма да го правим на въпрос :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8