Оризът в кухнята: Пълно ръководство за видове, приготвяне и здравословни ползи

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Различните видове ориз - как да ги приготвям?

Мнениеот puhcheto » 07 Окт 2015, 16:51

Aз най-много си обичам басмати, а и съм опитвала суши, но домашно и да ви призная никак не беше зле, много ми хареса, включително и ориза, така че само за тях мога да дам оценка ;) Оо забравих жасминовия ориз също е приятен, но той е по-скоро за десерти, сякаш :roll:
Аватар
puhcheto

Мнениеот радо » 07 Окт 2015, 16:56

Едва успях да се науча да ям обикновен ориз и то покрай някои любими неща като дроб сармата, камо ли когато става дума за друг вид... нещо не е моята храна, ще взема да се дръпна още повече... :mrgreen:
радо

Мнениеот Mamacita » 07 Окт 2015, 16:59

Само веднъж съм попадала на един много особен вид ориз и то това се случи е един ресторант, беше нещо като микс - черен, бял, кафяв и бял няколко вида, беше изключително интересно на вкус, ако намеря такъв микс, бих си купила, апък после ще му мисля как да го готвя! :lol:
Mamacita

Мнениеот Rali_hr » 07 Окт 2015, 21:04

Не съм намирала такъв ориз досега, нищо по-различно от кафяв и обикновен ориз, но ми се ще да опитам, особено див ориз, много ме съблазнява и на вид и на всичко. Не знам на вкус какво е било.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Monika_Spasova » 08 Окт 2015, 06:36

Тук няма и особено разнообразие, само онлайн можеш да поръчаш различен ориз, а приготвянето сигурно е на пакета. :) Иска ми се да ти дам съвет, но как като нямам грам представа. :geek: :mrgreen:
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот franky » 08 Окт 2015, 11:35

и аз съм на мнение, че трябва да се опита от всичко, но трябва да имаш и нерви, за да не се окаже, че напразно си изхабил ориза!
franky

Мнениеот Мади Ранчева » 08 Окт 2015, 14:51

А този черния след приготвянето доколкото зная ставя бял, вярно ли е, чувала съм, че това черното било нещо като люспа, заради това при варенето пада и остава бял ориз :roll:
Мади Ранчева

Мнениеот zheleva212 » 08 Окт 2015, 16:15

Предполагам ви е познат оризът Арборио, купувам най-вече от него, също Басмати, много рядко от дивия, който примесвам с Арборио или Жасминов, така се доовкусяват много добре. Когато готвя ориз обикновено гледам да не го слагам в ястия, а като гарнитура, за да може да му се усеща вкуса. Басмати готвя с като гарнитура към телешко, а дивият става прекрасен с тиква, ако не сте опитвали сега е моментът!
zheleva212

Мнениеот Nightmare » 08 Окт 2015, 16:27

От ориза си знам бисерния, който нямам идея дали сте включили в тези списъци, които сте опънали, ама на мен от него ми излизат киселини и е много гадно, от доста време не съм яла ориз!
Nightmare

Мнениеот Локумът » 08 Окт 2015, 16:31

zheleva212 написа:Предполагам ви е познат оризът Арборио, купувам най-вече от него, също Басмати, много рядко от дивия, който примесвам с Арборио или Жасминов, така се доовкусяват много добре. Когато готвя ориз обикновено гледам да не го слагам в ястия, а като гарнитура, за да може да му се усеща вкуса. Басмати готвя с като гарнитура към телешко, а дивият става прекрасен с тиква, ако не сте опитвали сега е моментът!

Стига да има от къде да ги намерим ще ги опитаме :D
Аватар
Локумът

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети