Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
08 Сеп 2017, 12:23
Басмати ми е любимия ориз, винаиг го правя сварен, още докато се вари се усеща колко специфичен мирис има. Правя го така, както са ти казали вече. А отделно правя месо със сос и зеленчуци, коиото слагам върху ориза, просто става божествен. Има по-малко въглехидарти от другия ориз, за сравнение, бланширан ориз има 80 гр. въглехидрати на 100 грама, а басмати има 26.
08 Сеп 2017, 15:25
Никога не съм го опитвал, и аз го видях тоя басмати в кауфланд и изглежда достъпен, беше към 3-4 лева за пакета. Задължително ще си взема, пък като не съм ял и да е гаден, пак няма да разбера.
09 Сеп 2017, 10:53
Купих от този на Крина и на мен лично ми хареса, не беше лош. Получи се много вкусно, сварих го с шафран и го използвах за гарнитура на кюфтенца с доматен сос.
11 Сеп 2017, 14:16
Вчера за първи път си приготвих басмати, но сложих повече олио, като за другия ориз, определено при басмати не трябва да се прекалява с мазнината, той не обича чак толкова мазничкото.
26 Окт 2017, 12:48
Гледам го в магазина и се чудя само сварен ли се яде? Повечето рецепти, в които го срещам е сварен, не съм го видяла в рецепта за печено пилешко с ориз басмати, явно не се приготвя по такъв начин.
14 Май 2018, 19:16
Той така хубаво може да унесе, но аз не вярвам, че еднократна порция от нещо, може да ни спаси от преяждане, препиване или каквото и да е било.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.