Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Какви смятате, че са ползите от кафявия ориз и как го приготвяте?

10 Мар 2015, 10:25

Само в тези въпросни 2 грама ли е разликата? Мислех, че наистина имат съществена разлика между кафевия и белия ориз. Иначе на мен ми харесва кафевия, аз си го овкусявам на салата, която си измислям, с чушки, маслини и става добре, но не си го представям печен :)

Re: Опитвали ли сте се да се справяте с безсънието, хапвайки ориз?

10 Мар 2015, 11:42

S_Milenska написа:Не съм пробвала, но мен обикновено ме хваща безсъние към 3ч. дали е нормално тогава да стана и да се наям с ориз и пак да легна да спя, за да се събудя в 7ч за работа?

Може! Но после да не се чудиш от къде да ти дошли тези малки дънки в гардероба! :mrgreen:

16 Апр 2015, 09:30

Нали уж казват, че кафявия ориз и всичко, което е такова и нерафинирано е далеч по-полезно, тъй че ... не знам какви са му ползите, аз лично предпочитам белия. :)

16 Апр 2015, 11:34

Много обичам кафяв ориз, далеч по-вкусен ми е от останалите варианти на ориза, а и има по-приятен самостоятелен вкус.

16 Апр 2015, 13:03

До колкото знам, кафявия ориз е много полезен за сърцето, за разлика от белия. :)) затова е хубавода си хапваме от него по-често, а с вкуса му се свиква, пък и засища повече от белия и за по-дълго време. :)

15 Юни 2015, 13:42

Добре де, аз хич не го харесвам тоя кафяв ориз, много трудно увира, сто часа се вари..

15 Юни 2015, 16:52

S_Milenska написа:Добре де, аз хич не го харесвам тоя кафяв ориз, много трудно увира, сто часа се вари..

Ами ще имаш търпение, поне е по-полезен от белия ориз, което е достатъчен повод да ядеш него. :)

27 Юни 2015, 11:50

Krum написа:
S_Milenska написа:Добре де, аз хич не го харесвам тоя кафяв ориз, много трудно увира, сто часа се вари..

Ами ще имаш търпение, поне е по-полезен от белия ориз, което е достатъчен повод да ядеш него. :)

да, той може да е полезен, но няма никакви вкусови качества. чудя се за този Баланс който рекламират, дали наситина е полезен като кафевия, а вкусен като белия? Не мога още да свикна с вкуса на този кафяв ориз а и все ми остава хрупкаво и неприятно в устата. :roll:

Различните видове ориз - как да ги приготвям?

07 Окт 2015, 15:08

Скоро се запознах с повече видове ориз, отколкото съм смятала, че съществуват. Сега нямам търпение да открия всички видове, за които четох, за да мога да приготвя...
Ако кажем, че тези са едни от основните
Rice.jpg
Rice.jpg (31.41 KiB) Прегледано 1289 пъти
бял, кафяв, басмати и бланшираните им варианти, ако тук може някъде да се постави и този, който рекламират нон-стоп - оризът баланс.

Само че има и доста други, за които сега разбирам, като хималайския червен ориз, както и хималайския черен, но не зная дали не се води този див ориз, имало и някакъв черен бланширан ориз, но за нея не зная в каква категория спада :roll: Другите варианти са тези за паеля или за суши, които не зная как точно се приготвят и какъв е резултатът от тях :?
С нетърпение ще чакам да получа разяснение по въпроса с различните видове ориз и как да си приготвям, тъй като и без друго обичам ориз в големи количества и под всякакви форми, то едва ли ще мога да се разочаровам от някои от видовете :idea:

Re: Различните видове ориз - как да ги приготвям?

07 Окт 2015, 16:35

опитвала съм да варя кафяв ориз, без нищо, просто да го сваря, за да му усетя вкуса и да зная с какво ще си отива, ами не успях да го изчакам и вечерях навън, предполагам, че не съм направила нещо както трябва, но от тази случка нататък, то нямам желание да сменям вида на ориза!
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8