Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Различните видове ориз - как да ги приготвям?

09 Окт 2015, 11:20

Локумът написа:
zheleva212 написа:Предполагам ви е познат оризът Арборио, купувам най-вече от него, също Басмати, много рядко от дивия, който примесвам с Арборио или Жасминов, така се доовкусяват много добре. Когато готвя ориз обикновено гледам да не го слагам в ястия, а като гарнитура, за да може да му се усеща вкуса. Басмати готвя с като гарнитура към телешко, а дивият става прекрасен с тиква, ако не сте опитвали сега е моментът!

Стига да има от къде да ги намерим ще ги опитаме :D

Ммм не е проблем има ги по големите магазини, а и тези са едни от най-разпространените видове! ;)

09 Окт 2015, 13:46

Harmony написа:
Локумът написа:
zheleva212 написа:Предполагам ви е познат оризът Арборио, купувам най-вече от него, също Басмати, много рядко от дивия, който примесвам с Арборио или Жасминов, така се доовкусяват много добре. Когато готвя ориз обикновено гледам да не го слагам в ястия, а като гарнитура, за да може да му се усеща вкуса. Басмати готвя с като гарнитура към телешко, а дивият става прекрасен с тиква, ако не сте опитвали сега е моментът!

Стига да има от къде да ги намерим ще ги опитаме :D

Ммм не е проблем има ги по големите магазини, а и тези са едни от най-разпространените видове! ;)

Така е, но то малко трябва да се загледаш, иначе изглеждат по един и същ начин, особено тези, които са си белите сортове! :!:

09 Окт 2015, 16:34

Аз ги разделям на дебел и дългозърнест. :lol:

12 Окт 2015, 16:23

Monika_Spasova написа:Аз ги разделям на дебел и дългозърнест. :lol:

Н амен познанията също са ми ограничени. :) Всичките оризища ми изглеждат визуално еднакво и аз като теб само по толкова ги различавам, но видове страшно много има и е само въпрос на разбиране и на знания да се сготвят правилно.

12 Окт 2015, 16:26

Monika_Spasova написа:Аз ги разделям на дебел и дългозърнест. :lol:

Ами по този критерии, сякаш дългозърнестият си е по-добрият вариант

14 Окт 2015, 12:14

Добре де, то ориза няма някакъв особено специфичен вкус, за какво ти е да купуваш 200 различни вида и да се чудиш как да ги готвиш като накрая ефекта ще е един и същ, само по малко по-различен начин ще изглежда яденето

22 Окт 2015, 13:11

Lilly_milly написа:Добре де, то ориза няма някакъв особено специфичен вкус, за какво ти е да купуваш 200 различни вида и да се чудиш как да ги готвиш като накрая ефекта ще е един и същ, само по малко по-различен начин ще изглежда яденето

Предполагам нямаш особено обоняние, щом твърдиш това?!?! Съвсем не е вярно - текстурата, вкуса, всичко онова, което получаваш от различните видове ориз си има своите различни качества, така че... никак не си права!

22 Окт 2015, 14:04

И за мен оризът е един и същ, т.е. беше, докато до преди няколко дни не купих някакъв ориз от Лидл, който беше отвратителен.

22 Окт 2015, 16:32

Rali_hr написа:И за мен оризът е един и същ, т.е. беше, докато до преди няколко дни не купих някакъв ориз от Лидл, който беше отвратителен.

Какъв е бил, понеже гледах някакви брошури и се замислих дали да не си взема от там, изглеждаше ми сносен :roll:

Re: Какви смятате, че са ползите от кафявия ориз и как го приготвяте?

21 Сеп 2016, 16:45

Веднъж се захванах да варя кафяв ориз. Е, такова чудо не бях виждала. Това нещо увря след не знам колко часа. Аз ли нещо не направих каквото трябва, но повече това нещо няма да го купя!
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8