Папиломa брадавици, кокоши трън - консултация с дерматолог

Тук може да зададете въпроси към кожен лекар, да се консултирате със специалист по дерматология и венерология и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа. Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист по кожни и венерически болести.
Д-р Виолина Тодева

Re: Папиломa брадавици, кокоши трън - консултация с дерматолог

Мнениеот Ralica88 » 06 Яну 2018, 01:59

Здравейте, имам следния проблем. Бременна съм в 25г.с. Преди година имах вагинални брадавици. Гориха ги с кондилин и бяха изчезнали. Около 12г.с. се появиха отново. Сега са с доста по-голям размер. АГ-то ме посъветва да не ги третирам докато не родя. Каза също, че не пречат на нормалното раждане, а аз изчетох много информация, в която се препоръчва секцио при наличието на брадавици. Моля ви кажете ми може ли да се лекуват докато съм бременна и мога ли да раждам нормално? Какво е вашето мнение по въпроса? Благодаря предварително!
Ralica88
 
Мнения: 1
Регистриран на: 06 Яну 2018, 01:51

Re: Папиломa брадавици, кокоши трън - консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 08 Яну 2018, 16:43

Ralica88 написа:Здравейте, имам следния проблем. Бременна съм в 25г.с. Преди година имах вагинални брадавици. Гориха ги с кондилин и бяха изчезнали. Около 12г.с. се появиха отново. Сега са с доста по-голям размер. АГ-то ме посъветва да не ги третирам докато не родя. Каза също, че не пречат на нормалното раждане, а аз изчетох много информация, в която се препоръчва секцио при наличието на брадавици. Моля ви кажете ми може ли да се лекуват докато съм бременна и мога ли да раждам нормално? Какво е вашето мнение по въпроса? Благодаря предварително!

Здравейте!

Моето мнение е добре да се видят брадавиците. При активни лезии много често не се препоръчва естествено раждане, но това е решение на акушер-гинеколога след преглед! Консултирайте се отново и потърсете друго мнение от АГ специалист!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
+ 359 88 7 851 865
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор
 
Мнения: 3159
Регистриран на: 29 Мар 2011, 14:41

Re: Папиломa брадавици, кокоши трън - консултация с дерматолог

Мнениеот Nikol007 » 10 Яну 2018, 12:53

Здравейте д-р Тодева ,от няколко години имах малко образование на горен клепач,най-вероятно папилом.Размерът беше едва забележим ,преди месец забелязах рязко увеличаване на размера и формата на папилома.Искам да попитам по какъв начин може да бъде отстранен ,тъй като се намира на клепач .Възможно ли е да се извърши при дерматолог с електрокауголатор или премахването се извършва при хирург ?
Nikol007
 
Мнения: 5
Регистриран на: 06 Юни 2014, 13:29

Re: Папиломa брадавици, кокоши трън - консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 10 Яну 2018, 16:36

Nikol007 написа:Здравейте д-р Тодева ,от няколко години имах малко образование на горен клепач,най-вероятно папилом.Размерът беше едва забележим ,преди месец забелязах рязко увеличаване на размера и формата на папилома.Искам да попитам по какъв начин може да бъде отстранен ,тъй като се намира на клепач .Възможно ли е да се извърши при дерматолог с електрокауголатор или премахването се извършва при хирург ?

Здравейте!

Във вашия случай манипулацията би могла да бъде направена от дерматолог или очен лекар!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
+ 359 88 7 851 865
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор
 
Мнения: 3159
Регистриран на: 29 Мар 2011, 14:41

Re: Папиломa брадавици, кокоши трън - консултация с дерматолог

Мнениеот corden » 21 Фев 2018, 20:53

Преди година ми откриха генитални брадавици. Ходих на дерматолог, който ги изгори (почти всички, като се прибрах видях, че е пропуснал една 2).6 месеца по-късно, имах емоционален шок(последван от депресия) и те се появиха отново и тъй като живея в чужбина, доктора ми отказа да ми предпише Алдара, а ми даде Кондолин, който ми изгори кожата и брадавиците, които бях на началото на ствола на члена (те са 4, които се виждат с просто око). Имах още 10-тина - 15 много малки лъскави точици по коремната област над члена, но на тях въобще не им повлия. 2 месеца след като спрях кондолина, тези 4 се появиха отново. Успях да се снабдя с Алдара и се мажа вече почти един месец, 3 пъти в седмицата, но резултата за момента е нулев. Искам да отбележа, че сега отново съм в такова депресивно състояние, което доколкотк знам влияе на имунната система. Това, което ме притеснява е, че там където имах рана преди време от кондолина, сега стои червено, въпреки че не съм слагал Алдара там. То се появи малко след началото на цикъла с Алдара. Сега започва да изчзва вече май, но се притеснявам какво може да е. Не мога да се доверя на лекарите тук, защото са малоумници и затова искма да се консултирам с вас. Тъй като големите си седят и на мърдат, а малките сякаш взеха да се виждат повече, след като започнах Алдарата, мислите ли, че ще е добра идея, да изгоря малките с електроколагулация, за да се концентрира имунната система, върху големите? Дали това ще е добра идея? Не искам да горя големите, защото остават белези, но при малките, за няколко дни и се оправят нещата. Моля ви за помощ, защото се отчайвам вече. Какво мислите?
corden
 
Мнения: 3
Регистриран на: 21 Фев 2018, 19:46

Re: Папиломa брадавици, кокоши трън - консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 22 Фев 2018, 17:30

corden написа:Преди година ми откриха генитални брадавици. Ходих на дерматолог, който ги изгори (почти всички, като се прибрах видях, че е пропуснал една 2).6 месеца по-късно, имах емоционален шок(последван от депресия) и те се появиха отново и тъй като живея в чужбина, доктора ми отказа да ми предпише Алдара, а ми даде Кондолин, който ми изгори кожата и брадавиците, които бях на началото на ствола на члена (те са 4, които се виждат с просто око). Имах още 10-тина - 15 много малки лъскави точици по коремната област над члена, но на тях въобще не им повлия. 2 месеца след като спрях кондолина, тези 4 се появиха отново. Успях да се снабдя с Алдара и се мажа вече почти един месец, 3 пъти в седмицата, но резултата за момента е нулев. Искам да отбележа, че сега отново съм в такова депресивно състояние, което доколкотк знам влияе на имунната система. Това, което ме притеснява е, че там където имах рана преди време от кондолина, сега стои червено, въпреки че не съм слагал Алдара там. То се появи малко след началото на цикъла с Алдара. Сега започва да изчзва вече май, но се притеснявам какво може да е. Не мога да се доверя на лекарите тук, защото са малоумници и затова искма да се консултирам с вас. Тъй като големите си седят и на мърдат, а малките сякаш взеха да се виждат повече, след като започнах Алдарата, мислите ли, че ще е добра идея, да изгоря малките с електроколагулация, за да се концентрира имунната система, върху големите? Дали това ще е добра идея? Не искам да горя големите, защото остават белези, но при малките, за няколко дни и се оправят нещата. Моля ви за помощ, защото се отчайвам вече. Какво мислите?

Здравейте!

Приемате ли нещо за имунитет? Не можах да разбера Кондилин помага ли при по-големите брадавици?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
+ 359 88 7 851 865
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор
 
Мнения: 3159
Регистриран на: 29 Мар 2011, 14:41

Re: Папиломa брадавици, кокоши трън - консултация с дерматолог

Мнениеот corden » 22 Фев 2018, 18:12

Здравейте!

Пия много витамини (A, B complex, C, D, E, Силиций, Цинк, Магнезий, Фолиева киселина) както и Кориолус. Вегетарианец съм и се храна изключително здравословно. Ям много бадеми, спанак, броколи и подобни. Тренирам по минимум 5 пъти в седмицата. Пуснах си пълна кръвна картина плюс витамин Б12 и Д и всичко е перфектно. Кондолина уби големите или поне така мисля, но той направо ми свали кожата. След 2 месеца обаче те си излязоха отново. Сега от както използвам алдара, всички започнаха да растат и се появяват и нови. Не знам какво да правя. Да спирам ли Алдарата или да продължавам. Исках да си взема Изопринузин, но го няма в тази държава. Според вашите наблюдения, случва ли се да започнат да растат, преди да започнат да изчезват или това не е нормално?

Благодаря Ви!
corden
 
Мнения: 3
Регистриран на: 21 Фев 2018, 19:46

Re: Папиломa брадавици, кокоши трън - консултация с дерматолог

Мнениеот corden » 22 Фев 2018, 19:15

Dr Violina Todeva написа:
corden написа:Преди година ми откриха генитални брадавици. Ходих на дерматолог, който ги изгори (почти всички, като се прибрах видях, че е пропуснал една 2).6 месеца по-късно, имах емоционален шок(последван от депресия) и те се появиха отново и тъй като живея в чужбина, доктора ми отказа да ми предпише Алдара, а ми даде Кондолин, който ми изгори кожата и брадавиците, които бях на началото на ствола на члена (те са 4, които се виждат с просто око). Имах още 10-тина - 15 много малки лъскави точици по коремната област над члена, но на тях въобще не им повлия. 2 месеца след като спрях кондолина, тези 4 се появиха отново. Успях да се снабдя с Алдара и се мажа вече почти един месец, 3 пъти в седмицата, но резултата за момента е нулев. Искам да отбележа, че сега отново съм в такова депресивно състояние, което доколкотк знам влияе на имунната система. Това, което ме притеснява е, че там където имах рана преди време от кондолина, сега стои червено, въпреки че не съм слагал Алдара там. То се появи малко след началото на цикъла с Алдара. Сега започва да изчзва вече май, но се притеснявам какво може да е. Не мога да се доверя на лекарите тук, защото са малоумници и затова искма да се консултирам с вас. Тъй като големите си седят и на мърдат, а малките сякаш взеха да се виждат повече, след като започнах Алдарата, мислите ли, че ще е добра идея, да изгоря малките с електроколагулация, за да се концентрира имунната система, върху големите? Дали това ще е добра идея? Не искам да горя големите, защото остават белези, но при малките, за няколко дни и се оправят нещата. Моля ви за помощ, защото се отчайвам вече. Какво мислите?

Здравейте!

Приемате ли нещо за имунитет? Не можах да разбера Кондилин помага ли при по-големите брадавици?

С уважение,
д-р Тодева


Здравейте!

На 30 години съм. Пия много витамини (A, B complex, C, D, E, Силиций, Цинк, Магнезий, Фолиева киселина) както и Кориолус. Вегетарианец съм и се храна изключително здравословно. Ям много бадеми, спанак, броколи и подобни. Тренирам по минимум 5 пъти в седмицата. Пуснах си пълна кръвна картина плюс витамин Б12 и Д и всичко е перфектно. Кондолина уби големите или поне така мисля, но той направо ми свали кожата. След 2 месеца обаче те си излязоха отново. Сега от както използвам алдара, всички започнаха да растат и се появяват и нови. Не знам какво да правя. Да спирам ли Алдарата или да продължавам. Исках да си взема Изопринузин, но го няма в тази държава. Според вашите наблюдения, случва ли се да започнат да растат, преди да започнат да изчезват или това не е нормално?

Ето и две снимки
https://prnt.sc/iicrow - преди седмица
https://prnt.sc/iictw3 - сега

Виждате по члена са 4те големи, а по коремната обаст са малките. Зачервяването изчезва вече, каквото и да е било.

Благодаря Ви!
corden
 
Мнения: 3
Регистриран на: 21 Фев 2018, 19:46

Re: Папиломa брадавици, кокоши трън - консултация с дерматолог

Мнениеот pavel.krumov » 14 Апр 2018, 06:04

Здравейте, преди няколко дни ми се появи ивичеста подутина по почти цялото продължение между тестисите и ануса.Намирам се в чужбина и застраховката ми покрива само спешни случаи.Какво може да бъде и може ли да се определи като спешно?
Благодаря!
pavel.krumov
 
Мнения: 1
Регистриран на: 14 Апр 2018, 05:54

Re: Папиломa брадавици, кокоши трън - консултация с дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 19 Апр 2018, 16:00

corden написа:
Dr Violina Todeva написа:
corden написа:Преди година ми откриха генитални брадавици. Ходих на дерматолог, който ги изгори (почти всички, като се прибрах видях, че е пропуснал една 2).6 месеца по-късно, имах емоционален шок(последван от депресия) и те се появиха отново и тъй като живея в чужбина, доктора ми отказа да ми предпише Алдара, а ми даде Кондолин, който ми изгори кожата и брадавиците, които бях на началото на ствола на члена (те са 4, които се виждат с просто око). Имах още 10-тина - 15 много малки лъскави точици по коремната област над члена, но на тях въобще не им повлия. 2 месеца след като спрях кондолина, тези 4 се появиха отново. Успях да се снабдя с Алдара и се мажа вече почти един месец, 3 пъти в седмицата, но резултата за момента е нулев. Искам да отбележа, че сега отново съм в такова депресивно състояние, което доколкотк знам влияе на имунната система. Това, което ме притеснява е, че там където имах рана преди време от кондолина, сега стои червено, въпреки че не съм слагал Алдара там. То се появи малко след началото на цикъла с Алдара. Сега започва да изчзва вече май, но се притеснявам какво може да е. Не мога да се доверя на лекарите тук, защото са малоумници и затова искма да се консултирам с вас. Тъй като големите си седят и на мърдат, а малките сякаш взеха да се виждат повече, след като започнах Алдарата, мислите ли, че ще е добра идея, да изгоря малките с електроколагулация, за да се концентрира имунната система, върху големите? Дали това ще е добра идея? Не искам да горя големите, защото остават белези, но при малките, за няколко дни и се оправят нещата. Моля ви за помощ, защото се отчайвам вече. Какво мислите?

Здравейте!

Приемате ли нещо за имунитет? Не можах да разбера Кондилин помага ли при по-големите брадавици?

С уважение,
д-р Тодева


Здравейте!

На 30 години съм. Пия много витамини (A, B complex, C, D, E, Силиций, Цинк, Магнезий, Фолиева киселина) както и Кориолус. Вегетарианец съм и се храна изключително здравословно. Ям много бадеми, спанак, броколи и подобни. Тренирам по минимум 5 пъти в седмицата. Пуснах си пълна кръвна картина плюс витамин Б12 и Д и всичко е перфектно. Кондолина уби големите или поне така мисля, но той направо ми свали кожата. След 2 месеца обаче те си излязоха отново. Сега от както използвам алдара, всички започнаха да растат и се появяват и нови. Не знам какво да правя. Да спирам ли Алдарата или да продължавам. Исках да си взема Изопринузин, но го няма в тази държава. Според вашите наблюдения, случва ли се да започнат да растат, преди да започнат да изчезват или това не е нормално?

Ето и две снимки
https://prnt.sc/iicrow - преди седмица
https://prnt.sc/iictw3 - сега

Виждате по члена са 4те големи, а по коремната обаст са малките. Зачервяването изчезва вече, каквото и да е било.

Благодаря Ви!

Здравейте!

Обикновено не се наблюдава нарастване, преди да изчезнат! Има много случаи, в които Алдара не премахва кондиломите! По-добре нанасяйте кондилин, но много внимателно, защото като попадне върху здрава кожа може да причини изгаряне! Извинявам се за забавянето, но нямах възможност да пиша по-рано!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
+ 359 88 7 851 865
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор
 
Мнения: 3159
Регистриран на: 29 Мар 2011, 14:41

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта