Silvi написа:roshlata написа:Медът е много ефикасно средство за борба с целулита. Ходила съм на антицелулитни масажи с мед останах очарована от ефекта, но в момента съм възпрепятствана да ги посещавам - тумбака ми пречиРодя ли, ще изчакам 3-4 месеца и отново се захващам да влизам във форма.
Това е много добра идея за антицелулитен масаж с мед, но имаше ли видим ефект след това и на колко процедури се подложи?
Медът наистина много помага в борбата с целулита, а и не е задължително да посещаваме козметичен салон, за да ни направят масаж. Достатъчно е да си купим 1 буркан с мед, но да е истински, а не от тези глюкозните и ако е захаросан, да се разтопи на водна баня. За да си приготвим сместа, която ще използваме, слагаме в подходящ съд 2 ч.л. мед и добавяме 5 капки етерично масло /лавандулово, евкалиптово, от лимон, грейпфрут и т.н./ Всъщност това е пропорцията, а количеството определяме спрямо зоните, които ще масажираме. За да имат ефект, антицелулитните масажи се правят през ден, като преди това сме си взели душ с топла вода. Поставяме част от сместа на дланите си и не масажираме, а залепяме и отлепяме с резки движения дланта от проблемните зони. След това оставяме сместа да престои около 10 минути и изплакваме отново с топла вода. Нанася се хидратиращ крем като завършек на процедурата. Правете това в продължение на 15 дни и ще се уверите в ефикасността на масажите с мед