
- what a honey.jpg (9.57 KiB) Прегледано 1624 пъти
Тази тема не е за любителите на традиционните вкусове, защото в менюто се включва нещо различно от всичко, с което е свикнало небцето ви. Готови ли сте за предизвикателството? Ако да, научете една лесна рецепта от света на вкусните солено - сладки комбинации. Не трябва ли медът да е сладък? Отговарям веднага – не е задължително! Може да бъде всякакъв, дори и …пикантен. А за да ви накарам да изпитате експлозията от вкусове, ще добавя, че това сладко и пикантно изкушение си пасва прекрасно с всякакви видове сирена и кашкавали. С други думи, ако си спретнете подходяща вечеря, ви очаква незабравимо преживяване. А за приготвянето на въпросния сос, ако мога така да го нарека има два бързи и лесни варианта:
1.
В подходящ съд смесвате 1 супена лъжица течен мед с 1/8 чаена лъжичка червен пипер. И това е.Или...
2.
Комбинирате 1 супена лъжица течен мед, 1/8 черен пипер и 2 стръкчета свеж розмарин, накълцан на ситно. Готово!Вкусът на пикантния мед е игрива комбинация от сладки нотки с екзотичен при вкус на подправки, които галят небцето ви и ви карат да мечтаете за екзотични пътувания... Да ви е сладко! И пикантно
