Полово предавани болести - онлайн консултация с венеролог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Полово предавани болести - онлайн консултация с венеролог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 30 Авг 2015, 14:36

plambet0000 написа:Здравейте Dr Violina Todeva,

Накратко да разкажа за проблема си.

Преди една година ми откриха ентерококи в еякулат след секс с презерватив, след седмица/две разбрах че нещо не е наред когато усетих за 30 минути лека болка, парене и сърбеж по главичката на пениса - тогава ми се появи и тази болест на кожата или не знам как да го нарека надявам се вие да ми кажете. Естествено отидох при уролог, пих левокса 500, след това ми откриха ешерихия коли и стафилококи, пих агументин и резултатите показаха че нямам бактерии, но това на снимките си остана и не се премахва. От там нататък започнах да ходя при дерматовенеролози, като ми изписват кремове с които да се мажа за по един месец и няма никакъв ефект - даже има голямо влошаване и разпространяване на това нещо. От 2 месеца не се мажа с нищо. Не знам какво да правя вече и към кой да се обърна, какви изследвания трябва да си направя? Как мога да се оправя ще съм ви благодарен, ако ми помогнете. Има снимки правени и със светкавица, за да се види още колко е зле положението.

Не ми позволява да изпращам лични съобщения, изпратил съм ви на емайла линк към снимките.

Благодаря.

Здравейте, plambet0000!

За съжаление не мога да се ориентирам само от снимките! Ако желаете се обадете да запазите час, за да се запозная по-добре с Вашия проблем!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот moretonet » 31 Авг 2015, 15:13

добър ден, преди няколко дни имах полов контакт с непознат (бисексуален съм) и съм прехванал инфекция по полов път. Имам парене при уриниране, секрет и т.н Днес посетих специалист, най-вероятно е трипер (гонорея),но утре ще трябва да си направя подробни изследвания (доколкото разбирам за гонококи, хламидии, микробиограма, оцветен препарат и др. неща). Въпросът ми е, тъй като при осъществения контакт освен орален секс, имаше и анален (имам леко парене,но без скрет),но не споделих с лекаря, дали трябва да се вземат проби от гърлото и ануса или това е достатъчно да се установи инфекцията и за лечението впоследствие,ще Ви бъда благодарен за бърз отговор
Прикачени файлове
20150831_150546.jpg
20150831_150546.jpg (225.99 KiB) Прегледано 500 пъти
moretonet

Мнениеот Dr Violina Todeva » 01 Сеп 2015, 14:52

moretonet написа:добър ден, преди няколко дни имах полов контакт с непознат (бисексуален съм) и съм прехванал инфекция по полов път. Имам парене при уриниране, секрет и т.н Днес посетих специалист, най-вероятно е трипер (гонорея),но утре ще трябва да си направя подробни изследвания (доколкото разбирам за гонококи, хламидии, микробиограма, оцветен препарат и др. неща). Въпросът ми е, тъй като при осъществения контакт освен орален секс, имаше и анален (имам леко парене,но без скрет),но не споделих с лекаря, дали трябва да се вземат проби от гърлото и ануса или това е достатъчно да се установи инфекцията и за лечението впоследствие,ще Ви бъда благодарен за бърз отговор

Здравейте, moretonet!

Трудно ми е да отговоря на този въпрос, защото зависи вие кака роля сте имал в половия контакт! Споделете на Вашия лекар и той ще прецени!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот helenasilvia » 15 Сеп 2015, 16:34

Здравейте,от около 3 седмици започнаха да ми излизат някакви ранички по интимнит части.Първо е като балонче пълно с вода и след като се спука(вероятно от белиото) става червено петно (рана),която след около 2 седмици минава.Вазможно ли е да е от самобръсначките или от превръзките,защото след бръснене след няколко дни става така?Около ануса също имам сърбеж и дискомфорт.Мажа ги с крем здраве.При този постоянен допир с бельото болката е отвратителна и се разранява много. Това ми се случва за пръв път и съм обезпокоена много,защото тъкмо ми мина и пак започнаха да се появяват,дори все още имам белези от предния път.
Може ли да е някое венерическо заболяване?Имам постоянен партньор от 1г.6м.,той няма никакви проблеми.
Прикачени файлове
20150914_155925-1.jpg
20150914_155925-1.jpg (44.75 KiB) Прегледано 455 пъти
20150914_155938.jpg
20150914_155938.jpg (99.22 KiB) Прегледано 459 пъти
20150914_160005-1.jpg
20150914_160005-1.jpg (28.62 KiB) Прегледано 459 пъти
helenasilvia

Мнениеот helenasilvia » 16 Сеп 2015, 01:25

helenasilvia написа:Здравейте,от около 3 седмици започнаха да ми излизат някакви ранички по интимнит части.Първо е като балонче пълно с вода и след като се спука(вероятно от белиото) става червено петно (рана),която след около 2 седмици минава.Вазможно ли е да е от самобръсначките или от превръзките,защото след бръснене след няколко дни става така?Около ануса също имам сърбеж и дискомфорт.Мажа ги с крем здраве.При този постоянен допир с бельото болката е отвратителна и се разранява много. Това ми се случва за пръв път и съм обезпокоена много,защото тъкмо ми мина и пак започнаха да се появяват,дори все още имам белези от предния път.
Може ли да е някое венерическо заболяване?Имам постоянен партньор от 1г.6м.,той няма никакви проблеми.

Сега дори имам повече балончета ,а кожата около ануса е като обелена .Това ми бяха и ръцете преди 2 седмици.Мехури пълни с гной.Живея в чужбина и работя на полето ,ходих на доктор тук и ми каза,че може да е алергична реакция от спрейовете ,с които пръскат малините.А за интимните части нищо не каза,хвърли един поглед и това е.Пих ударна доза антибиотик с пеницилин и ръцете ми се оправиха.Можем ли да правим секс сега с приятеля ми?След 2 седмици се връщам в БГ ,но ако ми е минало(което ще е добре) няма как да отида на доктор,нали?Преди около месец ме ухапа някакво насекомо ,може и паяк да е по крака и мястото беше доста подуто и болезнено.Може ли всичко това да е следствие от ухапването от това насекомо?
Прикачени файлове
20150915_224340.jpg
20150915_224340.jpg (24.22 KiB) Прегледано 437 пъти
20150830_212925.jpg
20150830_212925.jpg (41.3 KiB) Прегледано 437 пъти
helenasilvia

Мнениеот unwe » 30 Сеп 2015, 17:55

Здравейте, преди 3 месеца забелязах зачервяване в задната част на глвичката. Ходих 1во на уролог , каза да се мажа с 'тридерм' околко 7-8 дена . Зачервяването не се махна и ходих при дерматолог , който ми предписа друг крем 'дактарот'. Използвах го 1 седмица и се върнах за контролен преглед при него , зачервяването не беше изезнало, но ми каза че съм ОК. И така мина 1 месец от тогава и зачервяванвто не е минало .
unwe

Мнениеот caspur » 01 Окт 2015, 20:11

Здравейте от няколко години съм с постояно болезнен вход на влагалището,което прави невъзможни интимните контакти.само при пипане е болезнено мястото и се цепва без причина.Усещането е ужасно ,като опита за секс и дългото въздържание ми се отразяват еднакво негативно на психиката.На когото и лекар да съм казала за това не го взима за нищо сериозно. не помага нито лубрикант нито каквото и да съм опитвала.Имам чувството че кожата е изтънена или инфектирана незная как да го обясня
caspur

Мнениеот vasilena.84 » 06 Окт 2015, 10:45

Здравейте д-р Тодева!Искам да попитам уврежда ли се главичката на половия член ,ако е винаги напълно оголена и непрекъснато се допира и търка в бельото? Отразява ли и се това по някакъв начин или триенето макар и постоянно е съвсем нежно ,а не грубо и не оказва влияние?
vasilena.84

Мнениеот Jay-Jay » 09 Окт 2015, 13:34

vasilena.84 написа:Здравейте д-р Тодева!Искам да попитам уврежда ли се главичката на половия член ,ако е винаги напълно оголена и непрекъснато се допира и търка в бельото? Отразява ли и се това по някакъв начин или триенето макар и постоянно е съвсем нежно ,а не грубо и не оказва влияние?

Моята е постоянно оголена от години и не ми е създавало никакви проблеми, освен това докато се свикне. Само положителни неща съм видял от това.
Jay-Jay

Мнениеот serto93 » 19 Окт 2015, 23:30

Здравейте, 17г, съм момче.
Направиха ми изследвания на еякулат и урина. Всичко отрицателно, с едно изключение Mycoplasma hominis е положителен пих антибиотик на Меламед(ако не се лъжа). 3 хапчета след 7 дена още 3, днес приключих с първите 3.
Имам контакт с една приятелка, която нямаше оплаквания, но доктора ми каза с презарватив да го правим
днес се видях с нея не сме правили секс, но орална любов ми направи и където я докоснах отдоло за да видя дали е възбудена (не се съобразих). След това си довърших аз. В този случай има ли опасност от презаразване в моя случай и опасност за нея?
П.С. А и казах да не идва, че няма да се здържим...
И предварително се извинявам ако тука не му е мястото за питане.
serto93

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести