.Здравейте!Преди около месец ми се появиха две малки кафеви точици по пениса и се притеснявам да не са нещо сериозно. Може ли да ми дадете някакъв съвет какво да правя . Ако може да ми препоръчате някакъв мехлем.Dr Violina Todeva написа:Тук може да зададете въпроси и притеснения за полово предавани инфекции или друг проблем по гениталиите. Нека заедно да намерим най-доброто решение!
На Вашите въпроси ще отговаря д-р Виолина Тодева - специалист по кожни и венерически болести.
Подробна информация за д-р Виолина Тодева ще откриете в справочника на Фрамар.
Dr Violina Todeva написа:Тук може да зададете въпроси и притеснения за полово предавани инфекции или друг проблем по гениталиите. Нека заедно да намерим най-доброто решение!
На Вашите въпроси ще отговаря д-р Виолина Тодева - специалист по кожни и венерически болести.
Подробна информация за д-р Виолина Тодева ще откриете в справочника на Фрамар.
sotirov_82 написа:Здравейте , д-р Тодева.Искам да попитам нещо , относно подвижната кожа на половия член.Както знаете при мастурбация ,мъжът изпитва голямо удоволствие при движението на тази кожичка, върху главичката на пениса.Интересува ме въпросното удоволствие от самата кожичка ли идва или от главичката? Коя от двете е ерогенна и доставя въпросното удоволствие и коя не ?Благодаря Ви предварително!
Urko написа:Здравейте. Имам следния проблем, който продължава близо година. Първоначално забелязах леко зачервяване на малки области от главата на пениса ми и кожата около нея. Без болка, без сърбеж, без секрети, без дискомфорт. Реших, че е протрито. По-късно кожата и главата на пениса започнаха да стават лепкаво сухи, което води до известен дискомфорт при оголване. Мазах се с Тридерм, правих бани с хлебна сода, докато е намазан е ок, когато спра да го мажа пак става лепкаво и зачервено. Хигиената ми е много висока. Ходих на уролог, понеже правихме бебе и исках да съм сигурен, че ми няма нищо. Пусна ми спермокултура - нищо. Проблеми с простата нямам. Спрях да се мажа с кремове, кожата продължи да е лепкава и се появиха малки като червени точици/ранички, отново без никакви оплаквания. Отидох на кожен лекар. Направиха ми гланц пенис, откриха голямо количество ентерекокус фаекалис. Не правя анален секс, имам само 1 партньор. Лекарката каза, че може някакво зацапване да имало(пълен абсурд) и ми изписа козметичен крем на Avene - Cicalfate. Видях, че бактерията е сенситивна към Аугументин и още два вида антибиотика със сходни имена, започващи с различни букви, които сега не си спомням. По мое настояване за всеки случай ми даде и рецепта за Аугументин. Каза да се мажа с Cicalfate около 2 седмици 2 пъти дневно и всичко ще е наред. Така и стана, до момента, в който спрях да се мажа. Това октомври. Пак мазах, всичко супер, спирам до седмица пак започва да лепне и да се оголва трудно и да има зачервяване. Изпих и Аугументина - нищо. И така си карам - мажа се малко, спирам, после пак и така. Какво да правя, явно тази бактерия идва от някъде или просто не е излекувана. Жена ми покрай бременността си прави микробиология - нищо и няма. Извинявайте за фермана
elemer написа:Здравейте! Преди години правих анален секс без предпазни средства. Вероятно от микроорганизми оттогава под кожичката на главичката на пениса се образува белезникава маса, която лесно се отмива с вода. Същата е свързана с неприятна миризма. Пробвах третиране с калиев перманганат, но нямаше успех. Какво бих могъл да предприема?
bluntt написа:Здравейте,
пиша ви със следния проблем:
От няколко месеца имам проблем с мравучкане в перинеума/скротума. Имам усещане че някаква капка се движи в уретрата без да има такова нещо. Също така след уриниране известно време след това отделям капки. Ходих на уролог - уголемена простата(на 32 години съм рано ми е). Прати ме да дам урина и еякулат - всичко чисто, само левкоцити в еякулата. Втора лаборатория излизат масово трихомони в еякулата, трета лаборатория отново нищо, само левкоцити. Четвърта лаборатория хронични трихомони?? Пета лаборатория(ДНК) - нищо. При всички тестове са спазени условията да занеса пробата до 30 минути след даването. Въпроса ми е следният - тъй като знам че трихомоните измират доста бързо след попадането им извън организма - къде да ида се изследвам? Къде мога да се доверя на изследването и къде ще погледнат пробата ВЕДНАГА след като я дам. С други думи къде ще направят директна микроскопия пред мен и буквално ще ми покажат трихомоните. Готов съм да заплатя всяка цена просто да знам срещу какво съм изправен. Лечението на трихомоните е доста тежко с неприятни антибиотици, доколкото съм запознат и искам да знам че със сигурност има нужда да ги пия. Също така препоръчайте ми схема на лечение или специалист който УСПЕШНО лекува трихомони в София. Също така къде да изследвам трихомоните за чувствителност към антибиотиците тинидазол, метронидазол, секнидазол и орнидазол, използвани за лечението им.
Благодаря ви:)
Назад към Kожни и венерически болести
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта