Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
26 Фев 2015, 07:08
Здравейте!
Преди около 3 месеца имах необезопасени сексуални контакти с човек, който се оказа, че има кондиломи. Нещата не потръгнаха и от около месец не сме заедно, т.е. не правим секс. За това време не съм показала симтоми на брадавици. Моля да ми кажете 100 % ли е вероятно да се заразя при чести контакти със заразен и кога мога да си направя тест за HPV, за да съм сигурна в резултатите.
Благодаря предварително!
05 Апр 2015, 11:28
ivanova05 написа:Здравейте!
Преди около 3 месеца имах необезопасени сексуални контакти с човек, който се оказа, че има кондиломи. Нещата не потръгнаха и от около месец не сме заедно, т.е. не правим секс. За това време не съм показала симтоми на брадавици. Моля да ми кажете 100 % ли е вероятно да се заразя при чести контакти със заразен и кога мога да си направя тест за HPV, за да съм сигурна в резултатите.
Благодаря предварително!
Здравейте, ivanova05!
Теста за HPV се прави, когато има налични кондиломи, за да се определи от кой тип са и дали са високо рискови!
Не мога да Ви отговоря на въпроса дали сте се заразила, защото има хора, които са чувствителни на инфекция с папилома вируси, а има и такива, които са естествено по-малко възприемчиви.
Съветът ми е да посещавате редовно гинеколог за ежегодна цитонамазка с колпоскопия.
Извинявам се за забавяне на отговора, бях възпрепятствана да Ви пиша по-рано! Преди малко повече от месец - на 26-ти февруари се роди моят син. Надявам се той да бъде здраво и добро дете, за да мога да Ви връщам отговорите си навреме, така че да Ви бъда максимално полезна!
Бъдете здрави!
С уважение,
д-р Тодева
18 Апр 2015, 22:58
Здравейте, преди 2 седмици се обрязах заради фимоза и ден след ден излизат бели пъпчици под главичката на пениса и върху нея, навярно pearly penile papules, прочетох , че не се нуждаят от лечение, но не е много естетично

, та има ли начин да ги премахна или поне да спрат да се появяват. Благодаря Ви предварително, знам че не се предават по полов път, но изглеждат като такива.
19 Апр 2015, 18:11
Gleo написа:Здравейте, преди 2 седмици се обрязах заради фимоза и ден след ден излизат бели пъпчици под главичката на пениса и върху нея, навярно pearly penile papules, прочетох , че не се нуждаят от лечение, но не е много естетично

, та има ли начин да ги премахна или поне да спрат да се появяват. Благодаря Ви предварително, знам че не се предават по полов път, но изглеждат като такива.
Здравейте, Gleo!
Ако се касае за pearly penile papules могат да се обработят с лазер или с електрокаутер. Това наистина са безобидни образувания и се премахват единствено от естетична гледна точка.
С уважение,
д-р Тодева
23 Апр 2015, 15:11
Здравейте , д-р Тодева.Искам да попитам нещо , относно подвижната кожа на половия член.Както знаете при мастурбация ,мъжът изпитва голямо удоволствие при движението на тази кожичка, върху главичката на пениса.Интересува ме въпросното удоволствие от самата кожичка ли идва или от главичката? Коя от двете е ерогенна и доставя въпросното удоволствие и коя не ?Благодаря Ви предварително!
27 Апр 2015, 18:53
Здравейте. Имам следния проблем, който продължава близо година. Първоначално забелязах леко зачервяване на малки области от главата на пениса ми и кожата около нея. Без болка, без сърбеж, без секрети, без дискомфорт. Реших, че е протрито. По-късно кожата и главата на пениса започнаха да стават лепкаво сухи, което води до известен дискомфорт при оголване. Мазах се с Тридерм, правих бани с хлебна сода, докато е намазан е ок, когато спра да го мажа пак става лепкаво и зачервено. Хигиената ми е много висока. Ходих на уролог, понеже правихме бебе и исках да съм сигурен, че ми няма нищо. Пусна ми спермокултура - нищо. Проблеми с простата нямам. Спрях да се мажа с кремове, кожата продължи да е лепкава и се появиха малки като червени точици/ранички, отново без никакви оплаквания. Отидох на кожен лекар. Направиха ми гланц пенис, откриха голямо количество ентерекокус фаекалис. Не правя анален секс, имам само 1 партньор. Лекарката каза, че може някакво зацапване да имало(пълен абсурд) и ми изписа козметичен крем на Avene - Cicalfate. Видях, че бактерията е сенситивна към Аугументин и още два вида антибиотика със сходни имена, започващи с различни букви, които сега не си спомням. По мое настояване за всеки случай ми даде и рецепта за Аугументин. Каза да се мажа с Cicalfate около 2 седмици 2 пъти дневно и всичко ще е наред. Така и стана, до момента, в който спрях да се мажа. Това октомври. Пак мазах, всичко супер, спирам до седмица пак започва да лепне и да се оголва трудно и да има зачервяване. Изпих и Аугументина - нищо. И така си карам - мажа се малко, спирам, после пак и така. Какво да правя, явно тази бактерия идва от някъде или просто не е излекувана. Жена ми покрай бременността си прави микробиология - нищо и няма. Извинявайте за фермана
10 Май 2015, 17:54
Здравейте! Преди години правих анален секс без предпазни средства. Вероятно от микроорганизми оттогава под кожичката на главичката на пениса се образува белезникава маса, която лесно се отмива с вода. Същата е свързана с неприятна миризма. Пробвах третиране с калиев перманганат, но нямаше успех. Какво бих могъл да предприема?
25 Май 2015, 22:56
Здравейте,
пиша ви със следния проблем:
От няколко месеца имам проблем с мравучкане в перинеума/скротума. Имам усещане че някаква капка се движи в уретрата без да има такова нещо. Също така след уриниране известно време след това отделям капки. Ходих на уролог - уголемена простата(на 32 години съм рано ми е). Прати ме да дам урина и еякулат - всичко чисто, само левкоцити в еякулата. Втора лаборатория излизат масово трихомони в еякулата, трета лаборатория отново нищо, само левкоцити. Четвърта лаборатория хронични трихомони?? Пета лаборатория(ДНК) - нищо. При всички тестове са спазени условията да занеса пробата до 30 минути след даването. Въпроса ми е следният - тъй като знам че трихомоните измират доста бързо след попадането им извън организма - къде да ида се изследвам? Къде мога да се доверя на изследването и къде ще погледнат пробата ВЕДНАГА след като я дам. С други думи къде ще направят директна микроскопия пред мен и буквално ще ми покажат трихомоните. Готов съм да заплатя всяка цена просто да знам срещу какво съм изправен. Лечението на трихомоните е доста тежко с неприятни антибиотици, доколкото съм запознат и искам да знам че със сигурност има нужда да ги пия. Също така препоръчайте ми схема на лечение или специалист който УСПЕШНО лекува трихомони в София. Също така къде да изследвам трихомоните за чувствителност към антибиотиците тинидазол, метронидазол, секнидазол и орнидазол, използвани за лечението им.
Благодаря ви:)
27 Май 2015, 02:57
Здравейте! От близо 7 години имам проблем на който симптомите се появяват и изчезват... Парене около главичката и ануса (паренето в ануса започна на втората година) евентуално дискомфорт. Петна под главичката наподобяващи на малки локвички който се виждат само ако члена е влажен и то на точната светлина. Когато е сух се виждат леки пукнатини по кожата (наподобяващи на почти невидими стриди и те се намират на местата където чувствам най силно паренето. Мисля че едно от тези петна се превърна във фистула на дупето която лекарите сметнаха че е от тежка работа и че не е нужно да се оперирам. Симптомите както казах изчезваха за дълго време после изведнъж пак се появяваха и все като отивах на лекар ме мятаха за едни брадавици

който според мене нямат нищо общо със случая. В началото помня че имаше някаква оскъдна течност която много приличаше на това което члена отделя по време на любовната игра.... Имаше парене и дискомфорт в момента на свършване и болка при уриниране след това. Ходих по дерматолози... не виждаха нищо по члена освен тия проклети брадавици и аз накрая почнах да живея с тия временно появяващи се ужасни парения неудобства и прочее. Започването на всичко това съвпада с времето когато започнах да взимам наркотици (амфети треви хапове кокаин).. Приятели ми казваха че и на тях им е парило... било от наркотиците. Спрях наркотиците преди 4 години и тогава се появиха странни болки в малкия таз, адукторите (за адуктура решиха че е спортна болест), тазобедрената става, спазми на почти всички мускули и най вече тези на гърба. Даже една сутрин ставам за работа сутринта и не мога да си дигна дясната ръка ( реших че е от простуда и на вече почти трета година имам ужасни болки от плешката до отзад ухото + дясната част на челюстта и схващане наподобящо като при простудата ) Правиха ми ЯМР на врата , скенер на рамото , ходих на невролог , гледа ме неврохирург , даже и стоматолог ми гледа захапката и прочее. Не ми намериха нищо (изписаха ми супер мощни обезболяващи за пристъпните болки и така си живуркам както мога ся).... Наскоро като се появи паренето реших да чета из нета отново и ме прониза странната идея че всичко това може да се е получило от кожно венерическа болест която така и не разбрах каква е защото е почти незабележима и разбирасе защото аз не съм бил достатъчно отговорен толкова дълго време.... Въпроса е възможно ли е това ? (Между другото наскоро като се появиха пак симптомите снимах с мн добра камера белезите (камерата прави снимки в мн близък кадър с което се улеснява улавянето на тия почти невидими белези) и някой ако се наеми да ги види и да изкаже мнение ще съм ви мн благодарен) Извинявам се за многословието и правописните грешки...
09 Юни 2015, 23:43
Здравейте,
В месец август стават 2 години откакто се лекувам от гъбична инфекция (кандидоза). Не си спомням месец, в който да не съм била на лечение през този период. Първоначално се появи заедно с цистит, имах от тогава до ден днешен 3 потвърдени уринарни инфекции с Е-коли. Но кандидозата не ме оставила никога, първата година беше кошмарна защото попаднах на грешен лекар - буквално ме е тъпчел с по 20 дена на месец с Арилин и след всеки полов контакт да си слагам една глобула Ломексин. Смених общо 4 гинеколози и 3 дерматолози - паренето не спира въпреки всички лечения и в един момент ме смятат за луда защото вагиналните проби излизат чисти.
Много рядко излиза на изследвания, но си е там. Нямам никакво течение, почти съм суха. Имах период бях като момиченце, суха, чиста без никакъв мирис - само силно парене. В момента от 3 месеца пия редовно фунголон - 150 мг на седмица, но по-някога стигам и до 3 хапчета на седмица. Попаднах на един лекар, които ми каза да го пия 4,5 месеца по 150 мг на седмица и нищо друго: само да се мия с топличка вода. Да, ама не издържам! Не мога вече, преди всяка менструация паренето се засилва, имах чувството, че горя. Срамните ми устни се надуват и за силно червени. Не мога да имам полови контакти - след всеки полов контакт всички става още по зле, паренето е много по-силно и когато уринирам направо ми идва да рева. Всичко пробвах от вида мазила, промивки, цитросепт, имуностимуланти. През последните 7 дена вече пих 3 хапчета фунголон, и нищо. Не издържам емоционално - 2 години парене долу. Бях на лекар миналата седмица, каза ми, че съм по-добре от преди да продължавам да пия фунголона и да не идвам повече поне 4 месеца. Ама как се живее с тази болка между краката 2 години, сама аз си знам. Моля, помогнете.